slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιούχαραν τον Πολάκη και στο Μποδοσάκειο - «Είστε πουλημένοι» του φώναζαν πολίτες [βίντεο]

Μετά την «θερμή» υποδοχή στον υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη στην Πτολεμαϊδα, οι αποδοκιμασίες συνεχίστηκαν και στο αμφιθέατρο στο Μποδοσάσκειο νοσοκομείο.
Ο κ.Πολάκης ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι τα βάρη να βρίσκονται στον λαό και τόνισε με σιγουριά ότι τα πράγματα θα αλλάξουν, συμπληρώνοντας ότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα προχωρήσει η ανάπτυξη στην χώρα. Αμέσως οι παρευρισκόμενοι στο αμφιθέατρο άρχισαν να

Γιούχαραν τον Πολάκη στην Πτολεμαΐδα: Απάντησε με… ντουντούκα (Video)


Το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας επισκέφτηκε σήμερα, λίγο μετά τις 11:20 το πρωί, ο Αν. Υπουργός Υγείας Παύλος
Πολάκης.

«Να τον υποδεχτούμε όπως του αξίζει», φώναζαν πολίτες για τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, τον οποίο αποδοκίμασαν λέγοντας συνθήματα εναντίον του και εναντίον της κυβέρνησης.

Μεταμεσονύχτια συνάντηση Μητσοτάκη-Πούτιν στο Καβούρι

[Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε στον Ρώσο Πρόεδρο ότι έχει την τιμή να ηγείται του κόμματος που κατά την κυβερνητική του θητεία το 2004 - 2009, έκανε πάρα πολλές προσπάθειες για την προώθηση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών].             Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε στο επιχειρησιακό θετικό κλίμα, υπογραμμίζοντας ότι συμφώνησε σε πάρα πολλά θέματα με

Τοποθέτηση του Νίκου Συρμαλένιου στην Ημερίδα για την Ακτοπλοΐα στη Νάξο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να αρχίσει άμεσα η δημόσια διαβούλευση για το συγκοινωνιακό δίκτυο και τους παρόχους του συγκοινωνιακού έργου


Στην τοποθέτηση του στην Ημερίδα για την  που έγινε στη Νάξο την Πέμπτη 26/5, ο Νίκος Συρμαλένιος, μεταξύ άλλων είπε:

Ν. Μαϊτός:« Περί καθαρ(ι)ότητας »

Δ Ε Λ Τ Ι Ο      Τ Υ Π Ο Υ
.
            Το  τελευταίο  διάστημα,  κάτω από  τις  έντονες  αντιδράσεις και  την  κατακραυγή  των  μόνιμων  κατοίκων,  των  επισκεπτών  και  των επαγγελματιών  του  Δήμου  μας  για  την  απαράδεκτη  κατάσταση  που  επικρατεί  στο  τομέα  καθαριότητας,  παρατηρούμε  μια  έντονη  προσπάθεια  μετάθεσης  ευθυνών   στην  αντιπολίτευση  με  το  πέταγμα  κυριολεκτικά  της  μπάλας  στην  εξέδρα.  Ρωτάμε  λοιπόν  ξεκάθαρα και ζητάμε  σαφείς  και  συγκεκριμένες απαντήσεις :

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ

Γραμματέας :Γιάννης Βλασερός
Μετά την προηγούμενη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά της Ρόδου, Νάξου, Πάρου,Σαντορίνης,Μύκονου καί Σκιάθου το μέτρο της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ επεκτάθηκε και στα νησιά της Ανδρου, Σύρου ,Τήνου, Σίφνου,Μήλου, Κέας, Αντιπάρου, Αλοννήσου, Καρπάθου, Θάσου, Σκύρου καί μάλιστα στο 24% γεγονός πού αποτελεί βάναυσο κτύπημα στο συνταγματικά κατοχυρωμένο θεσμό της «νησιωτικότητας»

Ενός θεσμού πού ισχύει για τα νησιά του Αιγαίου και συμβάλλει στην διατήρηση της ισορροπίας της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των νησιών μας αντιμετωπίζοντας τις αυξημένες τιμές των αγαθών λόγω κόστους των

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ( για την Κυριακή 5 Ιουνίου ) οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Νάξου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Νάξου ενημερώνει τα μέλη του και όλους τους ενδιαφερόμενους ότι οι προγραμματισμένες για την Κυριακή 29 Μαϊου εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου αναβάλλονται για την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των εκλογών.

Ξενοδοχοϋπάλληλοι Ρόδου: Ανεπιθύμητα πρόσωπα οι βουλευτές της συγκυβέρνησης


Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου καταδικάζει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για το πολυνομοσχέδιο που υπερψήφισε την περασμένη Κυριακή. Κατηγορούμε τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ Καμένο Πάνο, ο οποίος προεκλογικά μας υποσχόταν λαγούς και πετραχήλια και κατηγορούσε τα μνημόνια και όπως φαίνεται έχει γίνει ο πρώτος μνημονιακός.
Ειδικότερα, καταγγέλλουμε τους Βουλευτές Δωδεκανήσου, Σαντορινιό Νεκτάριο, Γάκη Δημήτριο και Καματερό Ηλία που αν

Ο Ναξιωτης Μανώλης Κρητικός γενικός γραμματέας της Μαθηματικής Εταιρείας ΝΑ Ευρώπης MASSEE

Μανώλης Κρητικός, 
 Γενικός γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου της μαθηματικής εταιρείας MASSEE νοτιοανατολικής Ευρώπης, Mathematical Society of South-Eastern Europe, εκλέχθηκε ο Μανώλης Κρητικός, επίκουρος καθηγητής επιχειρησιακής έρευνας και πληροφοριακών συστημάτων, του τμήματος διοικητικής επιστήμης και τεχνολογίας, του οικονομικού πανεπιστημίου της Αθήνας.
Η MASSEE είναι ο επιστημονικός φορέας που διοργανώνει την ετήσια μαθηματική ολυμπιάδα των πανεπιστημίων SEEMOUS, South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students, το διεθνές συνέδριο μαθηματικών MICOM, τις

Μία κυρία ετών 101....

Επιχειρήσεις ανοίγουν και κλείνουν συνεχώς, ωστόσο είναι και μερικές, που η ιστορία τους μετρά περισσότερο από έναν αιώνα λειτουργίας. Μία από αυτές είναι και η επιχείρηση “Προμπονάς”, η οποία ιδρύθηκε το 1915, στο νησί της Νάξου, από τον Δημήτρη Προμπονάκαι ξεκίνησε με την παραγωγή και την εμφιάλωση του τοπικού ηδύποτου "Κίτρο Νάξου".
Το κίτρο καλλιεργείται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, όμως από τις κιτριές Νάξου παράγεται το γνωστό σε όλους λικέρ κίτρο Νάξου από φύλλα κιτριάς, το οποίο ανήκει εδώ και ένα χρόνο, στα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.). “Την προσπάθεια ένταξής του στα