slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη στην Αθήνα για το Ελληνορωσικό Συνέδριο



«Πύλη επενδυτικών ευκαιριών για τη χώρα μας  γίνεται η Ρόδος »
Στη σημασία και στο περιεχόμενο του Ελληνορωσικού Επενδυτικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα.
Στη συνέντευξη τοποθετήθηκαν επίσης ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Σίμος Κεδίκογλου, με την ιδιότητά του ως προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ρωσίας και εκπρόσωπος της Ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, ο κ. Μαχαιρίδης απάντησε σε σειρά ερωτήσεων δημοσιογράφων, ενώ στην αρχική του εισήγηση τόνισε πως με το Συνέδριο αυτό «η Ρόδος γίνεται η πύλη εισόδου ευκαιριών για την εθνική μας οικονομία που δοκιμάζεται και δίνουμε απάντηση σε αυτούς που εμφανίζουν την Ελλάδα περίπου ως χέρσα γη, για την οποία δεν αξίζει κανείς “να πετάξει τα λεφτά του”».

Άσπρο Χωριό, 7η Μικρασιατική Συνάντηση Πάρου

Πάρος – Νέο Μελί Μεγάρων. Συνάντηση ποιότητας, με πραγματικές αξίες και προοπτική

Στην φιλόξενη Μικρασιατική γωνία της Πάρου, το Άσπρο Χωριό, εκεί που τα τελευταία χρόνια γιορτάζεται η Πανήγυρις του Αγίου Ιερομάρτυρος και Εθνομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης σ’ ένα από τα ελάχιστα εκκλησάκια που είναι αφιερωμένα στην μνήμη του, πραγματοποιήθηκαν και φέτος  οι εορταστικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν στις 29 Αυγούστου με την ομιλία του δικηγόρου κ. Γεωργίου Πούλιου με θέμα «Χρυσόστομος Σμύρνης –ο Εθνομάρτυρας– ο Επίσκοπος του Ελληνισμού», συνεχίστηκαν στις 6 Σεπτεμβρίου με την συναυλία Βυζαντινής μουσικής των Capella Romana της Αμερικής, και κορυφώθηκαν το διήμερο 10 και 11 Σεπτεμβρίου με την Θρησκευτική Πανήγυρη και την 7η Μικρασιατική συνάντηση Πάρου.

Απαίτηση της κοινωνίας: Πως και γιατί οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο!


Η καταιγίδα των νέων μέτρων, που θα πλήξουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και θα βυθίσουν βαθύτερα στην ύφεση την οικονομία, αποδεικνύει περίτρανα την παταγώδη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε ως σήμερα, παράλληλα με την παροιμιώδη ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση.

Άμεση συνέπεια αυτής της πολιτικής είναι η επιδεινούμενη κατάθλιψη των πολιτών που εξελίσσεται σε αυξανόμενη οργή.
Η αναζήτηση των ευθυνών για την τραγική κατάληξη που βιώνουμε όλοι ανεξαιρέτως με τρόπο δραματικό είναι πρώτιστο καθήκον για το πολιτικό σύστημα. Η απαίτηση της κοινωνίας να αποκαλυφθεί η αλήθεια για τις ευθύνες που μας οδήγησαν ως εδώ είναι και δικαιολογημένη και ορθή.

Νέα εποχή για τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης στο Νότιο Αιγαίο

Στην Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων των Δήμων της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου παραβρέθηκε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας.
Αντικείμενο της Συνέλευσης ήταν η ανάδειξη- με εκλογή- των μελών του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου ( Κυκλάδων Δωδεκανήσων).
Στην ομιλία του προς τους συνέδρους ο βουλευτής επεσήμανε τις ευθύνες που επωμίζεται η αυτοδιοίκηση και τα συλλογικά της όργανα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονικά συγκυρία για τη χώρα, αλλά και τις υποχρεώσεις της πολιτείας απέναντι στην αυτοδιοίκηση, προκείμενου να ανταποκριθεί στις ανάγκες και...... στις προσδοκίες των πολιτών.

«Η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλει σε όλους μας να αλλάξουμε πρακτικές, λειτουργίες και μεθόδους. Η αυτοδιοίκηση λειτουργώντας μέσα στο θεσμικό πλαίσιο του “Καλλικράτη” αντιμετωπίζει αναμφίβολα σοβαρά προβλήματα προσαρμογής στον καινούργιο της ρόλο και ασφυκτιά εξαιτίας των περιορισμένων πόρων που έχει στην διάθεση της. Παρ’ όλα αυτά όμως, οφείλει να λειτουργήσει ως μοχλός τοπικής ανάπτυξης, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τους οικονομικούς και ανθρωπίνους πόρους που έχει στην διάθεση της» τόνισε ο κύριος Ρήγας.

«Η κυβέρνηση έχοντας την εμπειρία της εννιάμηνης λειτουργίας του “Καλλικράτη” πρέπει να αναλάβει άμεσες θεσμικές πρωτοβουλίες που βελτιώνουν την λειτουργία των οργανισμών της Αυτοδιοίκησης και τους επιτρέπουν να ασκήσουν τις αυξημένες αρμοδιότητες που τους έχουν ανατεθεί»

Ο βουλευτής επεσήμανε ότι «Στο νησιωτικό χώρο οι Δήμοι πρέπει να αναλάβουν όλες τις αρμοδιότητες που αφορούν την διοικητική εξυπηρέτηση των πολιτών. Να σχεδιάζουν και να υλοποιούν την Τοπική ανάπτυξη».

«Οι περιφέρειες πρέπει να λειτουργήσουν αποκλειστικά ως προγραμματικός και αναπτυξιακός θεσμός χωρίς εμπλοκές σε θέματα διοικητικής εξυπηρέτησης πολιτών».

«Για μικρούς και αδύναμους νησιωτικούς δήμους πρέπει να ενισχυθεί το θεσμικό “δίχτυ” προστασίας και υποστήριξης προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες αρμοδιότητες που έχουν αναλάβει».

«Τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης που θα προκύψουν από τις εκλογές πρέπει να λειτουργήσουν σε κλίμα συναντίληψης συνέργειας και κοινών στόχων, μακράν από ξεπερασμένους τοπικισμούς, παραταξιακές και μικροκομματικές αντιθέσεις» κατέληξε ο κύριος Ρήγας, ευχόμενος καλή δύναμη στα εκλεγμένα μέλη του νέου Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου




Παναγιώτης Ρήγας

Βουλευτής Κυκλάδων - ΠΑΣΟΚ

Συλλήψεις δύο Αλβανών σε Πάρο και Θήρα

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ερμούπολη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης
Σύλληψη ενός αλλοδαπού στην Πάρο
Συνελήφθη χθες (20-09-2011) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, ένας 40χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης των Αλβανικών Αρχών για ανθρωποκτονία που έγινε το 06-11-1994 στην Αλβανία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου.



Σύλληψη ενός (1) αλλοδαπού για εμπορία ναρκωτικών στην Θήρα.
Κατασχέθηκαν συνολικά 828 γραμμάρια κάνναβη.
Συνελήφθη χθες (20-09-2011), στη Θήρα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, ένας 26χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, χθες (20-09-2011) το απόγευμα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και έρευνα που έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του 26χρονου στην περιοχή Περίβολου Θήρας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· εννέα (9) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 807,6 γραμμαρίων,
·  μια (1) γυάλινη φιάλη – βάζο που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη καθαρού βάρους 20,5 γραμμαρίων,
· το συνολικό χρηματικό ποσό των 960 ευρώ ως προερχόμενο από την διακίνηση ναρκωτικών,
·  δυο (2) κινητά τηλέφωνα ως μέσα διευκόλυνσης επικοινωνίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πάρου

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν. 3463/2006 «Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων», σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 και ώρα 19.00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημοτικό κτίριο πρώην Ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ», για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ: «Έγκριση οικονομικού απολογισμού έτους 2010 – ισολογισμού και οικονομικών καταστάσεων διαχειριστικού έτους 1/1/2010 – 31/12/2010 Δήμου Πάρου».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου
Κοντός Λουΐζος – Παντελεήμων

Πρόσκληση ευαισθησίας για την στήριξη της «ΑΛΚΥΟΝΗΣ»

Ο Δήμος Πάρου και η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π., διοργανώνουν συναυλία με τους ξεχωριστούς καλλιτέχνες Μάνια Παπαδημητρίου και Κώστα Βόμβολο, στις 2 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στο Ανοικτό Θέατρο Παροικίας.
Η εκδήλωση γίνεται με κύριο σκοπό τη στήριξη της καταξιωμένης διεθνώς εθελοντικής προσπάθειας για δεκαέξι ολόκληρα χρόνια, του Συλλόγου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων «ΑΛΚΥΟΝΗ». Κάθε προσφορά και βοήθεια, όσο μικρή κι αν είναι, είναι πολύτιμη για τη συνέχιση της δράσης του Συλλόγου στους δύσκολους καιρούς που περνούμε.
Η μουσική παράσταση, βασισμένη σε τραγούδια και κείμενα γραμμένα για πόλεις υπαρκτές ή φανταστικές θα μας ψυχαγωγήσει, θα μας ταξιδέψει, αλλά συγχρόνως θα μας θυμίζει ότι βοηθάμε να μην τελειώσει πρόωρα το ωραίο εθελοντικό ταξίδι της «ΑΛΚΥΟΝΗΣ».

Καταθέτουν Παπακ-Ράντερμαχερ για τα PASOK statistics με πρωτοβουλία Παπαδημούλη-Κουρουπλή... αφού οι εκπρόσωποι της ΝΔ στην επιτροπή κοιμούνται

http://www.skai.gr/files/temp/03A2350D92044D649B1B7C7AFA9AA3C8.jpgΤον τέως υπουργό Οικονομικών, νυν υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον γενικό διευθυντή της Eurostat Βάλτερ Ράντερμαχερ κλήτευσε η επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για την υπόθεση των στατιστικών στοιχείων που κατήγγειλε η Ζώη Γεωργαντά.

Με πρωτοβουλία των βουλευτών Δημήτρη Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ) και Παναγιώτη Κουρουπλή (ανεξάρτητος, διαγραφείς από το ΠΑΣΟΚ επειδή καταψήφισε το Μεσοπρόθεσμο), ενεργοποιήθηκε άρθρο του Κανονισμού της Βουλής σύμφωνα με το οποίο υπουργός ή πρώην υπουργός μπορεί να κληθεί σε υποχρεωτική ακρόαση σε επιτροπή εάν το ζητήσουν ενυπόγραφα τα 2/5 των μελών της.

Οι υπογραφές συγκεντρώθηκαν, καθώς το αίτημα στήριξαν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης που μετέχουν στην επιτροπή Οικονομικών.

Παράλληλα, ζητείται να κατατεθεί στην επιτροπή η ηλεκτρονική αλληλογραφία του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου με παράγοντες της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με καταγγελίες του μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά (που καρατομήθηκε μαζί με άλλα μέλη του από τον νυν υπουργό Οικονομικών) το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνηέντως στο 15,4% για να φανεί ότι η χώρα είχε το μεγαλύτερο σε όλη την Ευρώπη και να δικαιολογηθούν τα βαριά μέτρα από την κυβέρνηση.

Ο Οικονομικός εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία ανέλαβε να διενεργήσει η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου, με σκοπό να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελλιών και να εντοπιστεί αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων σε βάρος της οικονομίας. 

ΒΟΥΛΗ πριν λίγα λεπτά...

Πριν λίγα λεπτά ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο Μπένι. Ανάμεσα στα άλλα ( είπε πάλι ότι φταίνε όλοι όσοι μιλάνε εναντίον τους, διαβάστε τι άλλο είπε:

«Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό έλεγχο από την τρόικα, γιατί χάρη σε αυτό έχουμε αυτοέλεγχο»
(σας θυμίζει ή όχι το Σημιτικό ευχαριστώ τους αμερικάνους από το ίδιο βήμα;)

Και συνέχισε...

..."Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ωστόσο οι λαοί επιλέγουν ορισμένες φορές το αδιέξοδο κι αυτό είναι το δράμα. Λύση δεν θα βρεθεί ούτε μέσα από τις εκλογές"...

Δηλαδή για να καταλάβω. Ποιο είναι το δράμα ρε κλεφταρά, απατεώνα, ψεύτη;
Η ψήφος μου;
Η ψήφος όλων, ακόμα και αυτών που σε ψηφίζουν ρε αλήτη;
Αυτό αποκαλείς δράμα γαμπρέ του Μπακατσέλου;
Αυτή η ψήφος, που αποκαλείς δράμα, σε έφερε στην κυβέρνηση.
Από ένα τέτοιο δράμα, μας προκύψατε όλοι εσείς εθνοσωτήρες.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σημαίνει ψηφίζει ο λαός.
ΧΟΥΝΤΑ σημαίνει αποφασίζω, διατάζω, λογοκρίνω, βρίζω τους αντίθετους.
Ποιος είναι λοιπόν δημοκράτης ρε συ Βενιζέλο και ποιος είναι χούντα;
Σίγουρα ο λαός δεν είναι χούντα.

Τρεις Ναξιώτες στην ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρεται στα τρία μέλη του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εκλέχτηκαν στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου…

«Όχι άλλες θυσίες για την κερδοφορία των επιχειρηματιών, την ΕΕ και την Ευρωζώνη»

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ (ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ), Μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (Π.Σ.Ο.) για το προς ψήφιση νομοσχέδιο «για την επιβολή του νέου αβάστακτου και βάρβαρου φόρου στις κατοικίες μας, στις μικροϊδιοκτησίες».

Παραδοσιακό μπόλιασμα δένδρων και αμπελιού

Η Ομάδα Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Ενότητας Δρυμαλίας Νάξου διοργανώνει ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΜΠΟΛΙΑΣΜΑΤΟΣ ΔΕΝΔΡΩΝ και ΑΜΠΕΛΙΟΥ τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011, στην περιοχή Τραγαίας.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να βρίσκονται στις 17:00 στο χώρο του Λυκείου Τραγαίας (Χαλκί).

Χόρεψαν στα «ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ 2011»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΚΟΡΩΝΟΧΩΡΙΟΥ -ΜΥΛΩΝ ΝΑΞΟΥ
«ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΦΛΕΡΙΟΤΙΣΣΑ»

Κορωνοχώρι  08-9-2011
Αριθμ. Πρωτ. 24

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από  πρόσκληση που είχαμε από τον Ν.Π.Δ .Δ «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ» και το ΔΙΕΘΝΕΣ   ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ «ΣΤΑΜΑΤΙΝΑΣ ΞΙΑΡΧΟΥ», υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας, για συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων μας στις μουσικοχορευτικές  εκδηλώσεις  «ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ 2011», παρουσιάσαμε με μεγάλη επιτυχία, αποκλειστικά  παραδοσιακούς Ναξιώτικους  χορούς.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ




ΠΗΓΗ: ethnos.gr


Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ.
ΠΑΣΟΚ ΤΗ ΛΕΝΕ.

Δεν έπεισε ο Γεργίου της ΕΛΣΤΑΤ τη Βουλή!

Σαν ευαγγέλιο ακολουθούσε η ΕΛ.ΣΤΑ.Τ τους κανόνες της Eurostat όταν κλήθηκε να αποφανθεί για την αναθεώρηση του ελληνικού ελλείμματος, ισχυρίσθηκε ο πρόεδρος της Ανδρέας Γεωργίου ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής. Παράλληλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν την κλήτευση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, για κατάθεση στην επιτροπή ενώ η κατάθεση του πρόεδρου της ΕΛ.ΣΤΑ.Τ. δεν έπεισε ακόμη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, η αναθεώρηση του δημόσιου ελλείμματος και του χρέους έγινε σύμφωνα με τα κριτήρια και τους κανόνες της Eurostat, με την οποία η ΕΛ.ΣΤΑ.Τ είχε στενή συνεργασία.

Δήλωσε πως «η κατάρτιση των στατιστικών στοιχείων και η καταγραφή του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος γίνεται υπό την αυστηρή τήρηση του κώδικα κατάρτισης των ευρωπαϊκών στατιστικών στοιχείων» ενώ υποστήριξε πως «η αναθεώρηση προς τα πάνω του δημόσιου ελλείμματος, οφείλεται στις διπλοεγγραφές, στους λανθασμένους υπολογισμούς τόκων και τα σουάπς».

Όσον αφορά στις κριτικές που δέχθηκε από την αντιπολίτευση, από την πλευρά της ΝΔ, ο αρμόδιος τομεάρχης Χρήστος Σταϊκούρας χαρακτήρισε "μη πειστικές" τις απαντήσεις του Α. Γεωργίου. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος μίλησε για «συμπαιγνία ΕΛΣΤΑΤ και Γιούροστατ» και ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης αναρωτήθηκε γιατί ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ λειτούργησε μόνος του στην κατάρτιση των στατιστικών στοιχείων.

Ακόμη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως οι Ανδρέας Μακρυπίδης, Κώστας Γείτονας και Παναγιώτης Κουρουμπλής, ζήτησαν από τον Γεωργίου να δώσει επαρκείς εξηγήσεις σχετικά με τη διαμάχη που είχε με τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ για την αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων.

Παράλληλα, η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Βάσω Παπανδρέου ρώτησε κατά πόσον η eruostat χρησιμοποιεί τα ίδια κριτήρια για τη μέτρηση του ελλείμματος και για τις άλλες χώρες της ευρωζώνης και σε ποιες. Ο Α. Γεωργίου αρκέστηκε να απαντήσει πως «ο υπολογισμός του ελλείμματος έγινε σύμφωνα με το ευρωπαϊκό σύστημα εθνικών λογαριασμών. Η μεθοδολογία την οποία ακολούθησα ήταν βάσει του κώδικα ορθής πρακτικής. Η γνώση που έχω είναι ότι εφαρμόζονται οι ίδιοι κανόνες και αν όχι, τότε μπαίνουν επιφυλάξεις»