slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - Η ΜΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΘΗΤΕΙΑΣ (1)

Από τον ΠΕΤΡΟ

https://lh5.googleusercontent.com/-bXgA5UXgkbU/TYDU9bc7jsI/AAAAAAABzjw/o5ywx2tmoTM/s1600/kar-425x288.jpgΚάθισα προχθές την Κυριακή, που είχα χρόνο, να γράψω ολοκληρωμένα μερικές σκέψεις μου σχετικά με το στρατηγικό λάθος της μη υπεράσπισης από την Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή και της κυβερνητικής μας θητείας. Ώστε να αποφευχθούν και ενδεχόμενες παρεξηγήσεις από την αποσπασματική παράθεση των απόψεών μου, στα σχόλια διαφόρων αναρτήσεων.
Ας ξεκινήσουμε με κάποια ερωτήματα - παραδοχές.

Τα ΜΜΕ στην πατρίδα μας είναι παραρτήματα των νταβατζήδων (και της πρεσβείας); Είναι
Ο παραπάνω συνεταιρισμός, φαντάζομαι συμφωνούμε, δεν καίγεται για το εθνικό συμφέρον και την προκοπή του τόπου. Συνεπώς, βασική του επιδίωξη αποτελεί να προωθεί στο 'τιμόνι' ελεγχόμενους πολιτικούς που θα υπηρετούν τα συμφέροντά του.

Δείκτης μέτρησης, λοιπόν, της ανεξαρτησίας και της πατριωτικής στάσης της πολιτικής ηγεσίας, η αντιμετώπισή της από τα νταβατζοΜΜΕ.

Από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στη ηγεσία της Ν.Δ. ο Κ.Κ. (δεν ήταν και πολύ αναμενόμενη η άνοδός του - μη το ξεχνάμε), τα ΜΜΕ άρχισαν να τον 'περιποιούνται' υποβάλλοντας, εμμέσως, τις υποδείξεις τους (να θυμίσω, για παράδειγμα, το πρωτοσέλιδο με το μεταλλαγμένο πρόβατο Ντόλυ). Βέβαιο σημάδι ότι ήταν έξω από το 'κύκλωμα', δεν ήταν από τις 'επιλογές' που προετοιμάζουν.

Προ των εκλογών του 2000, μας επισκέφθηκε ο πρόεδρος Κλίντον, μίλησε για το πολύ δυναμικό χρηματιστήριο που έχουμε, χτύπησε συγκαταβατικά τον Κ.Κ. στην πλάτη (θα περιμένεις πολύ αν δεν γίνεις καλό παιδί) και το ΠΑΣΟΚ κλείνοντας το μάτι στο 'κόμμα του χρηματιστηρίου' αλλά, κυρίως, επιστρατεύοντας τους αερομεταφερόμενους ψηφοφόρους από όπου γης (δούλεψαν καλά οι πρεσβείες του καθεστώτος γι αυτό) κέρδισε, για 70.000 ψήφους, τις εκλογές. Ο Λαλιώτης είχε νωρίς το βράδυ υποδείξει στον Μειμαράκη να συστήσει στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. να αποσυρθούν ήσυχα στα σπίτια τους 'γιατί αναμένεται μακριά η νύχτα'. Η σημαία πάγωσε στα χέρια της αείμνηστης Βίκυς Μοσχολιού στην πλατεία Συντάγματος (κάνω αυτή την αναφορά, που ίσως και να μην είναι επιτρεπτή, σαν ένδειξη τιμής στη μνήμη της και σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα της απογοήτευσης, της πίκρας που ένοιωσε εκείνη τη βραδιά ένας ολόκληρος κόσμος). Ο ενθουσιαστικός λόγος για τον Κ.Κ. της Μαλβίνας, έμεινε χωρίς δικαίωση. Ο 'συνεταιρισμός' τα κατάφερε να επιβάλλει τη βούλησή του, νίκησε
Στη δεύτερη τετραετία Σημίτη ήταν να γίνουν οι χοντρές δουλειές των Ολυμπιακών αγώνων. Η κυβέρνηση της 'κλεμμένης νίκης' και με μία τόσο μικρή διαφορά, θα αισθάνονταν καυτή την ανάσα της Ν.Δ. στο σβέρκο της. Θα είχε προβλήματα να 'μοιράσει' το μεγάλο φαγοπότι και να συνεχίσει την 'πατριωτική' της γραμμή: Ίμια, Οτσαλάν, Μαδρίτη, Ελσίνκι κ.λ.π.. Έπρεπε να της εξασφαλισθεί κάποια 'άνεση'. Να ψαλιδισθεί η ισοδύναμη, τουλάχιστον, Ν.Δ..

Και, ω του θαύματος, ο καλός άνθρωπος (της πρεσβείας) ανακαλύπτει την Σαλώμη του Άρη, διαγράφεται και σε λίγο ιδρύει το κόμμα του. Τα νταβατζοΜΜΕ ανέλαβαν, από την πρώτη στιγμή, την υπερπροβολή του, φροντίζοντας και για την πολύ ωφέλιμη (γι' αυτούς) σύγχυση: να παρουσιάζουν τον, από την πρώτη ώρα, πράσινο θυρωρό (και υπερατλαντικό πράκτορα), σαν συγκάτοικο στην δεξιά πολυκατοικία και ορθόδοξο πατριώτη. Αλήθεια γιατί ο καίριος χαρακτηρισμός του πράσινου θυρωρού αποσύρθηκε, αφήνοντάς του πάλι περιθώρια να ψαρεύει σε θολά νερά;

Κύλησε η 2η τετραετία Σημίτη, έγιναν όσα έγιναν, τα διαπλεκόμενα οργίασαν, αλλά παρά την 'περιποίηση' του Κ.Κ. που συνεχίζονταν αμείωτη, πρόβαλλε ο κίνδυνος της νίκης του στις εκλογές.

Αμέσως, με συνοπτικές διαδικασίες, το χειμώνα του 2003 αλλαγή αλόγου, στη θέση του Σημίτη ο ΓΑΠ.

Θυμόμαστε, ελπίζω, τι έγινε. Ο συνεταιρισμός τα έδωσε όλα: μελομακάρονα, εκλογή - πανηγύρι του ενός υποψηφίου, πορεία και χαιρετούρα (αλά γέρος της Δημοκρατίας) από Καλέντζι, προβοκάτσια με φακέλους της Εκκλησίας στα ΕΛΤΑ (η Βάσω να περιμένει τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. να παραβιάσουν από κοινού την αλληλογραφία με περιεχόμενο εναντίον του ΓΑΠ και ο Πάγκαλος να συγχαίρει τα κομματόσκυλα των ταχυδρομείων που αντί για τον Εισαγγελέα, κατευθύνθηκαν, για την 'καταγγελία', στα κομματικά γραφεία). Από κοντά οι δημοσκοπήσεις που έδιναν 'ντέρμπυ' (η MARC προβάδισμα 2 μονάδων στο ΠΑΣΟΚ).

Και ήλθε, σαν το πιο ηχηρό χαστούκι του λαού, το αποτέλεσμα. Λύτρωση.

Συνεχίζεται με το ταράκουλο των νταβατζήδων μόλις είδαν τον Καραμανλή Πρωθυπουργό...

ΠΕΤΡΟΣ

Μ. Βαρβιτσιώτης: σκοπεύει η Κυβέρνηση να κλείσει την βιβλιοθήκη στο Πομακοχώρι της Μύκης

Ερώτηση
Προς: Υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Θέμα: Κατάργηση της μοναδικής Ελληνικής βιβλιοθήκης στα Πομακοχώρια της Ξάνθης!
Ποικίλα ερωτήματα στην κοινωνία της Θράκης και όχι μόνο έχει προκαλέσει η βούληση της κυβέρνησης να καταργήσει τη μοναδική ελληνική βιβλιοθήκη στα Πομακοχώρια της Ξάνθης!
Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο νέων περικοπών που ενδεχομένως θα οδηγήσουν στην πλήρη κατάργηση του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών, ένα μη κερδοσκοπικό ΝΠΙΔ, που χρηματοδοτείται και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βιβλιοθήκη της Μύκης φιλοξενεί 7000 τίτλους και από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας της το 2004 οι Πομακικές οικογένειες την αγκάλιασαν με αγάπη.
Αντίθετα τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ραγδαία αύξηση του αριθμού των τουρκόφωνων βιβλιοθηκών και το γεγονός αυτό καθιστά ακόμα πιο μεγάλη την εκπαιδευτική σημασία, της βιβλιοθήκης της Μύκης.
Το κόστος για την διατήρηση της όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα είναι εξαιρετικά χαμηλό για το Ελληνικό δημόσιο ενώ όπως έγινε γνωστό ο επιχειρηματίας κ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου ζητά με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας να αναλάβει ο ίδιος το κόστος λειτουργίας της βιβλιοθήκης. Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται η κ. Υπουργός:
1. Εάν είναι στις προθέσεις της να αναστείλει την λειτουργία της βιβλιοθήκης της Μύκης;
2. Εάν σκοπεύει να καταργήσει πλήρως τον Οργανισμό Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών και αν ναι, σκοπεύει να αναζητήσει τρόπους για να συνεχιστεί η λειτουργία της εν λόγω βιβλιοθήκης;
3. Σκοπεύει να απαντήσει το Υπουργείο στην πρόταση του κ. Εμφιετζόγλου;
Ο ερωτών Βουλευτής
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ
http://citizengr.wordpress.com

«Συμπαράταξη Νάξου & Μικρών Κυκλάδων» το έργο αυτό αποτελεί όραμα και πρωτοβουλία του Νικόλα Μαράκη


 «Παιδικός Σταθμός Χώρας Νάξου. Χρηματοδοτείται άλλο
ένα ώριμο έργο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής»
Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Φώτη Χατζημιχάλη για την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 του έργου «Παιδικός Σταθμός Χώρας Νάξου» με προϋπολογισμό 980.000€. Ο νέος Παιδικός Σταθμός θα βελτιώσει σημαντικά τις αυξημένες ανάγκες φροντίδας και ασφάλειας των νηπίων της Πόλης της Νάξου.
Το έργο αυτό αποτελεί όραμα και πρωτοβουλία της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Δήμου Νάξου, καθώς προέβη στις ακόλουθες ενέργειες για την ωρίμανσή του:
1. Κατεδάφιση παλιών αποθηκών Δήμου προκειμένου να είναι έτοιμο το γήπεδο για την ανέγερση του Παιδικού Σταθμού
2. Εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών
3. Αδειοδότηση έργου (συμπεριλαμβανομένων και των αδειών από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες)
4. Διαπραγμάτευση με την Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος και Σύνταξη Φακέλου


Η ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα εγγυάται την χρηματοδότησή του (που άλλωστε ήταν εξασφαλισμένη και από ιδίους πόρους του Δήμου Νάξου), αλλά είναι ευθύνη της νέας δημοτικής αρχής να παρακολουθεί την πορεία εκτέλεσής του, προκειμένου να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν προς χρήση στους νέους γονείς του τόπου μας.

Εμείς θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη τόσο αυτού του έργου όσο και των υπολοίπων ώριμων έργων (όπως το γήπεδο της Νάξου, ο δρόμος των Καλαμουριών και η αποχέτευση των νοτίων παραλιών και των χωριών του τέως Δήμου Νάξου) της προηγούμενης δημοτικής περιόδου που κληρονομήθηκαν στην νέα δημοτική αρχή, ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν.

Εκ του Γραφείου Τύπου

Γυναίκες και οικονομική κρίση


Της Ειρήνης  Μουστάκη - Προέδρου του Δημοτικού  Συμβουλίου  Δήμου Καλλιθέας
Irini Moustaki
Σήμερα η χώρα μας αλλά και η διεθνής κοινότητα διανύουν μια κρίσιμη και ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική και κατ΄ επέκτασιν πολιτική συγκυρία.
Οι επιπτώσεις της είναι αισθητές σ΄ όλους τους πολίτες, οι γυναίκες όμως, ο αδύναμος κρίκος της κοινωνίας μας λόγω της πολυπλοκότητας του ρόλου τους πλήττονται καθημερινά.
Στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία σε μια δημοκρατική κοινωνία, πιστοί στη φιλοσοφία μας και τα ιδανικά μας οφείλουμε να επικαιροποιήσουμε τις αρχές της αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης και να στηρίξουμε τις γυναίκες με ήδη οξυνόμενα προβλήματα στην οικογένεια, την εργασία, τις γυναίκες με χαμηλότερα εισοδήματα που πλήττονται από την ανεργία, τη φτώχια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και να εξασφαλίσουμε ίσες ευκαιρίες στην απασχόληση, τη μόρφωση στα πολιτικά  δρώμενα και την ευημερία ώστε η γυναίκα να αποτελεί το υγιές στήριγμα και πρότυπο στην οικογένεια.....

Ο εορτασμός της μέρας της γυναίκας στις 8 του Μάρτη, (είναι καθαρά συμβολικός) μας υπενθυμίζει τον κορυφαίο ρόλο της στη ζωή του ανθρώπου και την ανάπτυξη των σύγχρονων κοινωνιών αλλά και τις αναγκαίες αλλαγές και προσπάθειες που πρέπει να γίνουν στο κοινωνικοπολιτικό μας σύστημα για να μην παραμείνουν οι γυναίκες εκτεθειμένες μπροστά σ΄ αυτή τη νέα πραγματικότητα.
Βεβαίως το ελληνικό θεσμικό πλαίσιο είναι από τα πλέον δημοκρατικά σ΄ όλη την Ευρώπη, χρειάζεται όμως αγώνας για να αλλάξουμε νοοτροπίες και κατεστημένες ιδέες και να φτάσουμε στην ισόρροπη συμμετοχή ανδρών και γυναικών στην κοινωνικοοικονομική και πολιτική ζωή της χώρας μας.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ στην κατεύθυνση της ουσιαστικής ισότητας των 2 φύλων και της διευκόλυνσης της ζωής των γυναικών πρέπει:
α) Να αναληφθούν πρωτοβουλίες που αφορούν νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες αφορούν το οικογενειακό δίκαιο, αναμορφώνουν και ενισχύουν τους νόμους για τη βία κατά των γυναικών,
β) Να γίνουν παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής πραγματικότητας που θα εξασφαλίζουν την ίση μεταχείριση στον τομέα της εργασίας, της υγείας, της εκπαίδευσης, της ισόρροπης συμμετοχής στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στην κοινωνία των πολιτών.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης οι συνθήκες ζωής των γυναικών επιδεινώνονται.
Η κρίση πλήττει τις αδύναμες ομάδες πληθυσμού στις οποίες οι γυναίκες υπερεκπροσωπούνται. Γι αυτό οι δημόσιες παρεμβάσεις και η θεσμική κατοχύρωση τους δεν είναι πολυτέλεια αλλά βασική προϋπόθεση της αναπτυξιακής, κοινωνικής και πολιτιστικής πολιτικής με την οποία επιχειρείται η διέξοδος της χώρας μας από την κρίση.

Να τον Χαίρεστε


ΑΝΡΤΗΘΗΚΕ SYRIANO POLITHS

Με το βαμβάκι έσφαξε και πάλι οι Κυκλάδες ο περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης και μετά από το ''στόλισμα'' που μας έκανε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο tv kosmos της Ρόδου, που ούτε λίγο ούτε πολύ μας χαρακτήρισε περιοχή με σοβαρά μειονεκτήματα έναντι των Δωδεκανήσων, ήρθε τώρα και τα έριξε στον πρώην Νομάρχη που όπως δήλωσε έχει αφήσει εκκρεμότητες που στο σύνολο των δεσμεύσεων τους για έργα των Κυκλάδων ανέρχονται στα 11,5 εκατ. ευρώ, όμως στο ταμείο υπάρχουν μόνο 5,5 εκατ. ευρώ.


Ο κ. Μαχαιρίδης απέδωσε αυτή την αρνητική εξέλιξη στο ότι: «όταν άνοιγαν τα Μέτρα και τα Προγράμματα δεν είχε γίνει σωστός προγραμματισμός στις Κυκλάδες. Έκαναν εντάξεις έργων ανεξέλεγκτα χωρίς να υπάρχουν μελέτες και χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη ετοιμότητα. Εμείς θέλουμε να νοικοκυρέψουμε το Νότιο Αιγαίο και δεν είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε με τις ίδιες νοοτροπίες και κακοδαιμονίες. Όλα θα τα βάλουμε σε μια σειρά και θέλουμε να βαδίσουμε με πρόγραμμα και σοβαρότητα στο μέλλον. Πρώτα θα εκτελεστούν τα έργα των Κυκλάδων που δεσμεύουν πόρους και μετά θα κάνουμε προγραμματισμό για καινούργια»(πηγή : www.koinignomi.gr ).Με δύο λόγια πάλι οι Κυκλάδες δεν κάνουν και πάλι τα Δωδεκάνησα είναι σε όλα σωστά και καλύτερα.

Η ερώτηση μας είναι μία : Στον συνδυασμό του κ Μαχαιρίδη υπάρχουν και Συριανοί που ήταν στην τοπική αυτοδιοίκηση και επί θητείας Μπάιλα. Αυτοί που είναι τώρα να πάρουν θέση;

Τους αφιερώνουμε τον παρακάτω στοίχο.

«Το πιο βαθύ καζάνι της Κόλασης φυλάγεται γι’ αυτόν που σε περιόδους κρίσης αποφεύγει να επιλέξει στρατόπεδο»
Δάντης

Μέγας κολοτούμπας πριν ένα μήνα έλεγε τον ΣΚΑΪ "προδοτικό" και τώρα εγκαλεί τον Φαίλο πυ τους λέει "παπαγαλάκια"


Μήπως είμαι Κινέζος;

Ώρες ώρες είναι να τρελαίνεσαι. Βγήκα να πιω ούζο με μια παρέα πέντε έξι ατόμων, από τους οποίους γνώριζα μόνο τον ένα. Η συνάθροιση κατέληξε σε φιάσκο. Διασύρθηκα. Ο κόσμος δεν πάει καλά. Ίσως να φταίω εγώ. Ίσως να φταίει το antinews που έχει ανεβάσει ψηλά το πήχη. Αλλά ρε παιδιά, εγώ νόμιζα πως αν μη τι άλλο, όλοι συμφωνούμε πως το μνημόνιο μας καταπιέζει, και πως θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε, και πως εν πάση περιπτώσει, πληρώνουμε ως λαός τις αμαρτίες άλλων.

Δεν είναι έτσι όμως. Τα λέμε μεταξύ μας, και πείθουμε τον εαυτό μας ότι έτσι είναι. Αλλά δεν είναι έτσι. Τουλάχιστον έξω στον απλό κόσμο, που δεν πολυπαιδεύεται με εφημερίδες, με ΜΜΕ, με μπλόγκς, κλπ.
Μιλάμε για απλά καθημερινά άτομα, που γνωρίζουν περισσότερα για «το Νησί» παρά για το ΔΝΤ, και που ξέρουν απ έξω τα τραγούδια της Βανδή και της Βίσση, αλλά αγνοούν το μνημόνιο Νο4.

Ο ένας της παρέας αισθάνονταν περήφανος με τις περικοπές στο μισθό του, διότι έτσι, λέει, κάνει το καθήκον του συνεισφέροντας στην χειμαζόμενη οικονομία μας, και χτίζοντας το μέλλον των παιδιών του!!!!!!.
Η άλλη πάλι, θαυμάζει τον Παπανδρέου (ναι τον Γιωργάκη) γιατί είναι… γυμνασμένος, και άρα σωστός σε όλα του. Έτσι απλά. Ποιο μνημόνιο; Ποια τρόικα; Τι είναι αυτά που μας λες; Είναι βετζετέριαν ο πρωθυπουργός μας ή δεν είναι. Αυτή είναι η απορία της.
Ένας τρίτος, που πέρασε ένα φεγγάρι από την Γαλλία, έβριζε τους Έλληνες, διότι ζουν πέρα από τα μέσα τους, και καλά να πάθουν. Να μάθουν, λέει, να καταναλώνουν λιγότερα. Να αγοράζουν το καρπούζι με τη φέτα, και όχι ολόκληρο. Τι σπατάλη είναι αυτή; Πρέπει επιτέλους να γίνουμε Ευρωπαίοι. Με το στανιό. Που ακούστηκε η ψωροκώσταινα να θέλει λούσα;
Σωστός, δεν λέω. Έχει ένα κάποιο δίκιο. Έτσι όπως πάει, σε λίγο θα ζητάμε και να ψηφίζουμε κιόλας…. Είμαστε θρασίμια.
Κι ο τελευταίος της ομήγυρης έβριζε το κράτος (γενικώς), διότι του βρήκαν στην εφορία μια αδήλωτη πισίνα που έχει στην αυλή του, και τώρα του ζητούν κερατιάτικα. Είναι κράτος αυτό, ωρύονταν; Ούτε ο Καντάφι δεν κάνει τέτοια.
Και άλλα παρόμοια.
Τα έπαιξα. Ήπια τρία καραφάκια γράπα για να συνέλθω. Να στανιάρω.
Εγώ νόμιζα, πως αν εξαιρέσουμε κάποιους σκληροπυρηνικούς Πασόκους, που βρέξει χιονίσει Πασόκ θα ψηφίζουν, και κάποιους άλλους πράσινους νεοφώτιστους που είδαν φως εξουσίας (μαρμίτα) και μπήκαν, πως ο υπόλοιπος κόσμος θα είναι, αν μη τι άλλο, ελαφρώς υποψιασμένος και καχύποπτος απέναντι στα τσιράκια της τρόικας που μας κυβερνάνε.
Δεν λέω να βγουν στους δρόμους, ούτε να τρέξουν να γραφτούν στη πλησιέστερη τοπική της ΝΔ. Αλλά τουλάχιστον να έχουν μια κριτική θεώρηση των Πασοκικών πραγμάτων. Έτσι δεν θα έπρεπε;
Κι όμως, αυτοί εκεί. Καλά μας κάνουν. Τα θέλαμε και τα πάθαμε. Μπόρα είναι θα περάσει. Τι κάνει ο ΠΑΟΚ; Και καλά που υπάρχει μια νηφάλια κυβέρνηση που βάζει τάξη!
Όσο για τις λαμογιές του Πασόκ, αυτά ρε φίλε είναι παρελθόν. Αρχαία ιστορία. Τον διώξαμε τον Άκη, τον εξαφανίσαμε τον Τσουκάτο, τον κάναμε πέρα τον μίστερ Κολυνός, οπότε τι μας λες ρε μάστορα; Πασόκ και ξερό ψωμί.
Αυτοί οι άνθρωποι ψηφίζουν. Συμμετέχουν στα κοινά. Καταγράφονται οι απόψεις τους στις δημοσκοπήσεις. Κρίνουν το μέλλον μας. Κι ας είναι αλλού σε σχέση με εμένα και με εμάς. Έτσι είναι η δημοκρατία.
Ίσως έτσι εξηγείται και η γενικότερη απάθεια. Το ότι δεν βγαίνουμε στους δρόμους. Το ότι η Αθήνα, όχι Κάιρο, αλλά μάλλον Πάλμ Σπρίνγκς θυμίζει (σε ησυχία), παρά τα αλλεπάλληλα χαστούκια που μας ρίχνουν συστηματικά οι κυβερνώντες μας.
Για αυτό κι εγώ αποφάσισα πως θα πρέπει να κάνω λίγη κούρα. Να χαλαρώσω. Να αποτοξινωθώ λιγουλάκι από την καθημερινή (κατά ριπάς) ενημέρωση. Να αποφορτίσω τον εγκέφαλό μου από όλα τα αρνητικά που έχει γεμίσει τα τελευταία δυο χρόνια. Να απασφαλίσω, που λένε. Και να δω τα πράγματα ολίγον τι διαφορετικά. Πιο αισιόδοξα. Για να μην αισθάνομαι…Κινέζος στον τόπο μου.



Στραγγιστό ή πρόβειο, ίδιο είναι το γιαούρτι



Καταλάβετέ το. Όπου περνάτε γιαούρτια θα τρώτε.Και να λέτε κι ευχαριστώ που ακόμα δε σας πετάνε τα σκατά του Στρος Καν...κλέφτες

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1

Επεισοδιακός ημιτελικός στην Τούμπα όπου η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ και θα βρει τον Ατρόμητο στον τελικό. Διακόπηκε το ματς στο 89' και μετά από 25 λεπτά οι ποδοσφαιριστές μπήκαν, ο Μάνταλος σφύριξε και το ματς τελείωσε.

Διαμαρτυρία Κοινότητας Χαλκείου για το κλείσιμο σχολείων

Εκφράζοντας το σύνολο των κατοίκων της τοπικής κοινότητας Χαλκείου, μαθητών, γονέων –κηδεμόνων, τοπικών συλλόγων και φορέων, διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταγγέλλουμε την πρόθεσή σας να κλείσετε τα Δημοτικά Σχολεία του Τοπικού μας ΔιαμερίσματοςΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Χαλκί 15 – 03 - 2011 ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Αρ. Πρωτ.: 03 ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Τοπική Κοινότητα Χαλκείου Διεύθυνση : Χαλκείου Τ.Κ. 84302 Τηλ– FAX : 2285031208

Προς: Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης

και Θρησκευμάτων

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Περ/κή Δ/νση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης

Μ.Μ.Ε.

Θέμα: Διαμαρτυρία για το κλείσιμο σχολείων

Εκφράζοντας το σύνολο των κατοίκων της τοπικής κοινότητας Χαλκείου, μαθητών, γονέων –κηδεμόνων, τοπικών συλλόγων και φορέων, διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταγγέλλουμε την πρόθεσή σας να κλείσετε τα Δημοτικά Σχολεία του Τοπικού μας Διαμερίσματος.

Θεωρούμε ότι εκ μέρους της πολιτείας δε λήφθηκαν υπόψη η κομβική θέση της περιοχής μας (έδρα του καταργηθέντος Δήμου Δρυμαλίας και έδρα της Δημοτικής Ενότητας Δρυμαλίας), η υπερεπάρκεια των υλικοτεχνικών υποδομών των υπαρχόντων σχολικών χώρων, η ιστορική, κοινωνική και παιδαγωγική σημασία διατήρησής τους, με αποτέλεσμα να οδηγηθείτε σε μια λανθασμένη και άδικη απόφαση. Τονίζουμε ότι η μετακίνηση μαθητών τόσο μικρής ηλικίας σε ένα προβληματικό οδικό δίκτυο, όπως είναι αυτό της περιοχής μας, εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλειά τους και δημιουργεί την εύλογη ανησυχία των γονιών.

Προτείνουμε την άμεση επανεξέταση του θέματος με στόχο την καλύτερη δυνατή λύση για όλους.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας

Ιωάννης Ανδριέλος