slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ. Βουλγαράκης: Αδικείται ο Κ. Καραμανλής

Διευκρινίσεις σχετικά με την απόφασή του να ζητήσει την κλήση ως μαρτύρων στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου των κ.κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, και των μετά απ’ αυτόν υπουργών Πολιτισμού (Μ. Λιάπη, Αντ. Σαμαρά και Π. Γερουλάνο) έδωσε σήμερα ο πρώην υπουργός της ΝΔ κ. Γιώργος Βουλγαράκης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, o κ. Βουλγαράκης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει συνομιλήσει με κανέναν από τους προτεινόμενους -από τον ίδιο- μάρτυρες, σημειώνοντας ότι το μόνο που θέλει είναι να ειπωθεί η αλήθεια.

«Από τον κ. Σαμαρά εν προκειμένω, ζητώ να πει, γιατί κι αυτός δεν ακύρωσε τα συμβόλαια, για τα οποία εγώ κατηγορούμαι επίσης ότι δεν ακύρωσα, με τη μόνη διαφορά ότι εγώ παραπέμπομαι στην προανακριτική επιτροπή και κανένας άλλος», ανέφερε, ενώ ερωτηθείς αν αισθάνεται πικρία για τη στάση του προέδρου της ΝΔ σχολίασε: «Ο κ. Σαμαράς, είναι αρχηγός της ΝΔ σήμερα, όπως υπήρξαν αρχηγοί της ΝΔ πολλοί. . Η ΝΔ δεν ανήκει στον κ. Σαμαρά, ανήκει στον κόσμο της».

«Εγώ, ήμουν και είμαι ΝΔ», πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν έχει κάνει συζήτηση με κανένα άλλο κόμμα.

Κληθείς δε να σχολιάσει την υπάρχουσα ατμόσφαιρα γύρω από τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, ο κ. Βουλγαράκης εξέφρασε την άποψή του ότι η εικόνα που υπάρχει γύρω του τον αδικεί. Χαρακτήρισε επίσης τον κ. Καραμανλή μεγάλο κεφάλαιο για την κεντροδεξιά, ενώ εκτίμησε ότι στο μέλλον θα κληθεί να παίξει ενοποιητικό ρόλο.

«Πιστεύω ότι πράγματι οι κυβερνήσεις οι τελευταίες έκαναν λάθη, πιστεύω ότι προσέφεραν και πάρα πολύ σπουδαίο έργο, νομίζω ότι το αποτέλεσμα ήταν αναντίστοιχο της προσφοράς που είχε ο Καραμανλής στον τόπο», επισήμανε συμπληρώνοντας:

«Πιστεύω πάντως ότι αυτή η εικόνα αδικεί τον Καραμανλή. Εχω τη βεβαιότητα, ότι ο Καραμανλής σε κάποια στιγμή θα μιλήσει, θα εξηγήσει και νομίζω ότι πολλά πράγματα που σήμερα φαντάζουν ως ανεξήγητα, θα εξηγηθούν».

Αναφορικά πάντως με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ο κ. Βουλγαράκης παραδέχτηκε ότι η ΝΔ χειρίστηκε το θέμα πολύ κακά. «Είναι απολύτως δεδομένο, γιατί πήρε μία τροπή και μία εξέλιξη, που ζημίωσε τη ΝΔ», είπε.

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ χαρακτήρισε τέλος εξωφρενικούς τους περιοριστικούς όρους που επιβλήθηκαν στον κ. Αγγέλου, λέγοντας: «δεν απαγορεύεις την έξοδο από τη χώρα, σε έναν άνθρωπο που μπορεί αύριο να κάνει θεραπεία αύριο – μεθαύριο στο εξωτερικό. Υπάρχει κανείς που να πιστεύει σοβαρά ότι ο κ. Αγγέλου θα φύγει από τη χώρα; Ο δικαστής κατά τη γνώμη μου κάνει λάθος».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΘΗΣΕΑΣ»

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΦΗΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ»

Την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει αιφνίδια το αναπτυξιακό πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», εξέφρασε ο Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης με επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή (1/14-7-2010), μαζί με άλλους 9 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

κείμενο της επερώτησης, ο κ. Βρούτσης υπογραμμίζει, ότι η ανυπαρξία πολιτικής διεξόδου από την κρίση, οδήγησε την κυβέρνηση στον εύκολο δρόμο της άκριτης περικοπής των δαπανών, προκειμένου να μειώσει το έλλειμμα και να φανεί συνεπής προς τις επιταγές του Μνημονίου. Τακτική, που όμως φαίνεται να έχει οδυνηρά αποτελέσματα για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής Κυκλάδων επισημαίνει, ότι μεταξύ των πόρων που περικόπτονται από την κυβέρνηση, είναι και οι θεσμοθετημένοι πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία μετά τις περικοπές του τελευταίου τριμήνου της περασμένης χρονιάς, έρχεται σήμερα αντιμέτωπη με μια νέα και άνευ προηγουμένου μείωση πόρων της τάξης των 40%. Εξέλιξη, εξαιρετικά δυσμενής αφού η πλειοψηφία των δήμων οδηγείται σε στάση πληρωμών, ενώ παράλληλα όσοι δήμοι διαθέτουν πιστοληπτική ικανότητα καταφεύγουν στο δανεισμό.

Ο κ. Βρούτσης αναφέρει, ότι η απελπισία στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι της χώρας, ενισχύεται και από το γεγονός ότι έχουν μειωθεί δραματικά τα έσοδα τους από κάθε μορφής δικαιώματα και τέλη. Γεγονός, που κατά κύριο λόγο οφείλεται στην αδυναμία είσπραξης αυτών των εσόδων από τους δοκιμαζόμενους από την πρωτοφανή ύφεση, επαγγελματίες.

«Η απίστευτη αυτή παλινωδία της κυβέρνησης στο θέμα της αιφνίδιας διακοπής του αναπτυξιακού προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ», πέρα από το γεγονός ότι βρίσκεται έξω από κάθε λογική συνέπειας και συνέχειας των κυβερνητικών δεσμεύσεων, δίνει τη χαριστική βολή στους Δήμους και δικαιολογημένα έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων», τονίζει ο κ. Βρούτσης.

«Οι δημοτικές αρχές σε όλη τη χώρα, είναι αιφνιδιασμένες από την αδικαιολόγητη απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών να σταματήσει απρόσμενα όλα τα προγραμματισμένα έργα του «ΘΗΣΕΑ» και μάλιστα σε μια περίοδο όπου οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι προ των πυλών».

Στην επερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής, αναφέρει επίσης ότι το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», θεσμοθετήθηκε επί Ν.Δ. με το Νόμο 3274/2004, ως πρόγραμμα πενταετούς διάρκειας (2005-2009), προϋπολογισμού 3,5 δις €. Με το άρθρο 6 του εν λόγω νόμου προβλεπόταν η δυνατότητα, με πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, παράτασης του Προγράμματος κατά δυο έτη ακόμη (31/12/2011). Δυνατότητα, που δόθηκε από τη κυβέρνηση με την υπ’ αρ. 27/22-12-2009 πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, δίνοντας μια σημαντική ανάσα στους Δήμους.

Παρόλα αυτά, με αιφνιδιαστικό τρόπο την 25η Μαΐου η Κεντρική Επιτροπή του προγράμματος έρχεται με μια απόφαση καταπέλτη και ορίζει την 31η Αυγούστου του 2010, ως καταληκτική ημερομηνία μέχρι την οποία οι δήμοι οφείλουν να ολοκληρώσουν πλήρως διαδικασίες και συμβάσεις με εργολάβους για την ένταξη των προγραμματισμένων από το πρόγραμμα έργων. Σε αντίθετη περίπτωση τα προγραμματισμένα έργα θα απεντάσσονται.

Αυτή την απόφαση σοκ, διαδέχεται μια νέα (1247/22-6-2010), σύμφωνα με την οποία η Επιτροπή όρισε την 25η Ιουνίου 2010 (!), ως καταληκτική ημερομηνία, προκειμένου τα προγραμματισμένα έργα να εξακολουθήσουν να χρηματοδοτούνται από το «ΘΗΣΕΑ».

Ο κ. Βρούτσης τονίζει ότι: «Όλες οι παραπάνω ενέργειες καταδεικνύουν ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση εμπαίζει τους ΟΤΑ όλης της χώρας, προκαλώντας μια πρωτοφανή αναστάτωση, αφού οι Δήμαρχοι αναγκάζονται – εν μέσω προεκλογικής περιόδου – να εμφανίζονται ασυνεπείς απέναντι στους δημότες τους».

Ο Βουλευτής κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει άμεσα θέση στο θέμα και να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που αφορούν τόσο την αδικαιολόγητη απόφαση του Υπουργείου να διακόψει αιφνίδια το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», όσο και την επιλογή της κυβέρνησης να ακολουθήσει μια αντιαναπτυξιακή πολιτική που βυθίζει ακόμη πιο βαθιά στην ύφεση τις τοπικές οικονομίες.
«Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι με τις τακτικές που ακολουθεί, όπως αυτή της αδιάκριτης περικοπής των θεσμοθετημένων πόρων, δεν προάγει την ανάπτυξη. Αντίθετα, οι τοπικές κοινωνίες χάνουν μικρά και μεγάλα χρήσιμα έργα, τα οποία δίνουν πνοή στην δοκιμαζόμενη περιφέρεια, ενώ παράλληλα οι τοπικές οικονομίες στερούνται τη ζωτική χρηματοδότηση για την επιβίωση των μικρών εργοληπτικών επιχειρήσεων και του εργατικού δυναμικού

Το κόλπο της καταστροφής ενός κράτους...

Όλα ήταν ένα σχέδιο. Δεν έφτασε η Ελλάδα να χρωστά τόσα χρήματα από κακοδιαχείριση και απλή ηλιθιότητα. Το κόλπο πάει ως εξής: Φέρνεις την διαφθορά. Ο νόμος περί μη ευθύνης υπουργών είναι ένα από τα κόλπα. Σημαντικό στοιχείο που έχει θαφτεί από τα ΜΜΕ είναι το γεγονός ότι ο ίδιος νόμος, την ίδιο περίοδο ψηφίστηκε ΚΑΙ στην Ιταλία, ΚΑΙ στην Ισπανία. Θεωρείτε τυχαίο το γεγονός;
Μετά, δίνεις δάνεια στην χώρα που έχεις βάλει στο στόχαστρο για να...

φτιάξει υποδομή. Η υποδομή αυτή φροντίζεις να μην είναι πραγματικά τόσο χρήσιμη για την χώρα, όσο θα έπρεπε. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και η πανάκριβη υποδομή τους είναι ένα παράδειγμα. Έχεις φροντίσει να διαλύσεις κρατικούς μηχανισμούς παραγωγής υποδομών, και τώρα θα αναλάβουν την κατασκευή των υποδομών ξένες εταιρείες. Οι δικές σου. Εδώ έρχεται σαν λουκούμι η διαφθορά. Οι υποδομές που θα φτιάξουν οι εταιρείες σου θα κοστίσουν δέκα, είκοσι, εκατό φορές παραπάνω από όσο πρέπει. Έτσι, εσύ θα πάρεις πίσω τα δανεικά που έδωσες χωρίς να κάνεις τίποτα, και θα μείνουν και οι τόκοι για να εισπράττεις.
Άλλο κόλπο είναι, να βάζεις τη χώρα - στόχο σε μπελάδες με έναν παπάρα γείτονα, και μετά να της πουλάς όπλα, και μάλιστα σε πολλαπλάσια τιμή από την πραγματική τους αξία. Εδώ οι μπίζνες είναι τέλειες. Με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια. Πουλάς και στους δύο.
Υπερχρεώνεις μια χώρα τόσο πολύ που αδυνατεί να σε αποπληρώσει ώστε να την έχεις του χεριού σου. Το επόμενο στάδιο - που θα το δούμε σύντομα - είναι να δούμε την χώρα μας να ξεπουλάει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της για ψίχουλα, ή να ζητήσουν από την Ελλάδα να συνδράμει σε στρατιωτικές εκστρατείες (αυτό ήδη το είδαμε και με τον Γιώργο που έστειλε ενισχύσεις στο Αφγανιστάν). Αποδυναμώνονται ώστε να πωληθούν φθηνά, οι κρατικές εταιρείες παραγωγής ενέργειας, οι τηλεπικοινωνίες η ύδρευση, η εκπαίδευση, η υγεία και ούτω καθεξής. Όλον αυτόν τον πλούτο που δεν τόλμησε η χώρα μας να εκμεταλλευθεί για να βγούμε από την μιζέρια μας, όλο αυτό το κοινωνικό κεφάλαιο που έχουμε δημιουργήσει ως τώρα, θα τα δώσουμε για ψίχουλα, μοναχά για να παραμείνουμε στην μιζέρια μας, ραγιάδες ενθυμούμενοι την ένδοξη ιστορία των προγόνων μας, αυτήν που άμα το πολυσκεφτούμε, την έγραψαν άξιοι πρόγονοι ανάξιων απογόνων. Αυτήν που άμα το σκεφτούμε λίγο περισσότερο, ανήκει στους προγόνους μας, όχι σε μας. Εμείς δεν είμαστε ικανοί να γράψουμε ιστορία, παρά μόνο κάνα ανόητο σαχλοτραγουδάκι. Μήπως είναι ώρα να γράψουμε την δική μας ιστορία; Ή μήπως η ιστορία που ήδη γράφουμε είναι το «Πώς να καταστρέψετε την χώρα σας σε 30 χρόνια»;

Σκληρή κριτική Bρουτση στον Λοβέρδο

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με τον ΟΜΕΔ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η αιφνιδιαστική κατάθεση της τροπολογίας από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δεν αποτελεί έκπληξη.

Για μια ακόμη φορά, αποτυπώνει ανάγλυφα τις “Μνημονιακές Εμμονές” της κυβέρνησης.

Αυτή τη φορά, όμως, η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε όριο.

Με απροκάλυπτη αυθάδεια απέναντι στην κοινωνία και τους εργαζομένους.

Με πρωτοφανή αυταρχισμό απέναντι στη λειτουργία του πολιτεύματος, έρχεται με ”νομοθετικό πραξικόπημα” και παρεμβαίνει ωμά στην ελεύθερη οικονομία της Αγοράς και, παράλληλα, καταλύει τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, ακόμη και όταν έχει επέλθει συμφωνία.

Η τροπολογία αυτή παραβιάζει την κοινή λογική και βρίσκει απέναντί της ολόκληρη την κοινωνία».

Όχι νόμιζε ότι θα τη γλύτωνε ο Αβραμόπουλος...

Για να δούμε τώρα που πήραν φωτιά τα μπατζάκια του, όπως δείχνει η παρακάτω είδηση, αν θα υπερασπιστεί το έργο της Κυβέρνησης Καραμανλή ή αν θα συνεχίσει να κάνει ότι ήρθε ουρανοκατέβατος στη ΝΔ στις 29.11.2009 και να ακούει άφωνος τον Χατζηπαπαγάλο του ΠΑΣΟΚ να κατηγορεί τον Καραμανλή:

«Στην Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τα παραποιημένα στοιχεία που αφορούν το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας και εστάλησαν στη Eurostat.

Τη δικογραφία διαβίβασε στη Βουλή ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς από την δικαστική έρευνα προέκυψαν ενδείξεις για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Η δικογραφία απεστάλη, προκειμένου η Βουλή να αποφανθεί εάν συντρέχουν λόγοι εφαρμογής των διατάξεων του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Στο έγγραφό του κ. Τέντε, αναφέρεται ότι η δικογραφία αποστέλλεται στην Βουλή, καθώς «προσέκρουσε» σύμφωνα με τις μηνυτήριες αναφορές, σε ποινικές ευθύνες μελών της προηγούμενης Κυβέρνησης και συγκεκριμένα των μελών που ήταν υπεύθυνοι των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας.

Για την υπόθεση του ψευδούς δημοσιονομικού ελλείμματος είχαν κατατεθεί, τον περασμένο Φεβρουάριο, μηνυτήριες αναφορές στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας από τον ΛΑΟΣ και από δύο ιδιώτες και με αφορμή αυτή είχε διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση.

Μήπως περισσεύει το θράσος κ. Μαρκόπουλε;

Τα μπουκωμένα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια των νταβάδων μεταφέρουν την άποψη ότι ο πρώην υπουργός Κ. Μαρκόπουλος στο Alter εξέφρασε την άποψη της Ρηγίλλης. Εμείς εδώ οι ταπεινοί δεν μπορούμε να ξέρουμε αν όντως ο πρώην υπουργός ενήργησε κατ’ εντολή της Ρηγίλλης και εξέφρασε την άποψη της στα ΜΜΕ , αυτό πάντως που έχουμε καταλάβει από τις πρακτικές του Παναγιωτόπουλου είναι ότι ενίοτε τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια έχουν δίκιο . Εντάξει κύριε υπουργέ μου εφόσον έτσι επιβάλουν τα ΜΜΕ και ο πολύς κύριος Χατζηνικολάου να μιλήσει ο Καραμανλής.
Θα θέλαμε όμως κύριε υπουργέ να εσάς επισημάνουμε μερικά πράγματα.
Όταν επί δίμηνο τα ΜΜΕ ασχολιόταν αρνητικά με της πράξεις σας στο…

Υπουργείο Τουρισμού που σας ανάθεσε ο Καραμανλής (κυρίως γι’ αυτές της επιλογές θα πρέπει να μας μιλήσει ο Καραμανλής ), τιμώντας σας όπως εσείς λέτε... τότε κύριε υπουργέ μου δε σας ζήτησε κανείς από εμάς να μιλήσετε, να απολογηθείτε και να προσκομίσετε αποδείξεις... Απεναντίας θεωρώντας ντεφακτο τα καταγγελλόμενα ως ψέματα και εμείς από εδώ αλλά και άλλα blogs σας υπερασπιστήκαμε και καλά κάναμε διότι θεωρήσαμε ότι στο πρόσωπο σας χτυπούσαν το πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά.

Ρωτάμε λοιπόν κύριε υπουργέ μου δικαιούστε εσείς να παίζετε το παιχνίδι των ΜΜΕ και να κάνετε υποδείξεις προς τον Καραμανλή να μιλήσει... όταν πρώτος απ' όλους εσείς, δεν απολογηθήκατε ποτέ, για όλα όσα σας καταγγέλλουν;

Υπ' αυτό το πρίσμα μήπως φέρνει λίγο από θράσος η παραπάνω αξίωσή σας να μιλήσει πρώτα ο Καραμανλής για να δικαιολογήσει τις δικές σας παραλείψεις και ελλείψεις;

Το ερώτημα είναι ρητορικό μιας και ξέρουμε εκ των προτέρων ότι δεν θα καταδεχθείτε να μας απαντήσετε... βλέπετε όταν σας μιλάνε οι απλοί ψηφοφόροι κάνετε τα βαρία πεπόνια... ενώ όταν σας μιλάει ο Χατζηνικολάου κάνετε τις πάπιες για να μη σας ξαναμαλώσει όπως έκανε πριν μερικούς μήνες και του ζητάγατε συγγνώμη...

Αλλά δεν πειράζει ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ και θα είμαστε έτοιμοι όταν έρθουν οι εκλογές και η ώρα του σταυρού...

Μας ζητούν να …ευχαριστηθούμε τον βιασμό!…

Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010


Γράφει ο Καφενόβιος


Τον τελευταίο μήνα είμαστε μάρτυρες της επιχείρησης «αισιοδοξία», που πολύ απλά σημαίνει ότι, συνεχίζουν να μας δουλεύουν και μάλιστα ψιλό γαζί… Σα να ζητάνε να …ευχαριστηθούμε κιόλας, που μας βιάζουν άγρια και κατ΄εξακολούθηση…

Σε «διατετεγμένη υπηρεσία» ο πρωθυπουργός, λες και βρίσκεται στην προεκλογική περίοδο του ψεύδους και της κουτοπονηριάς, δηλώνει απευθυνόμενος στους …ιθαγενείς ότι, «σύντομα η Ελλάδα θα είναι μια χώρα (...) πιο χαρούμενη και οι πολίτες της πιο ευτυχισμένοι».

Πώς, όμως, να κοροιδέψει πάλι τον πολίτη, που φοβισμένος, ανασφαλής και οργισμένος δεν γνωρίζει πλέον ποιο θα είναι αύριο το οικογενειακό του εισόδημα, ούτε αν θα επαρκεί για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Δεν γνωρίζει εάν και με ποιους όρους θα εργάζεται την επόμενη μέρα, πότε και πόση σύνταξη θα λάβει, με ........
ποιο νόμισμα θα συναλλάσσεται, πώς θα φορολογείται ή εάν τα παιδιά του έχουν μέλλον σε αυτή τη χώρα. Και ουδείς μπορεί να δεσμευτεί ή, έστω, να πιθανολογήσει με σοβαρότητα τι σκοπεύουν να πράξουν αύριο οι κυβερνώντες, ποια «νέα μέτρα» θα αποφασιστούν εν μια νυκτί. Οι κάτοικοι αυτής της χώρας έχουν μετατραπεί σε πειραματόζωα, μια ολόκληρη κοινωνία σε δοκιμαστικό σωλήνα, προκειμένου να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν οι οικονομικές θεωρίες της διεθνούς των τοκογλύφων και μαθητευόμενων μάγων της πολιτικής

Αυτή η διάχυτη αβεβαιότητα παραλύει την «βομβαρδισμένη» από τα οικονομικά μέτρα κοινωνία, απομυζώντας τα τελευταία υπολείμματα δυναμισμού, σε μια περίοδο που θα απαιτούσε την αξιοποίηση κάθε ικμάδας με βάση ένα νέο σοσιαλιστικό κι όχι βάρβαρο κοινωνικό συμβόλαιο.

«Ίσα βάρκα, ίσα πανιά»

Προς "παπαγαλάκια"...γενικώς!

Στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ΤΙ ΖΗΜΙΑ ( ποσα φράνκα ) έχει πάθει το Δημόσιο;
Ο Τσουκάτος εχει ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ ότι εισέπραξε 1.000.000 Γερμανικά Μάρκα ΜΙΖΑ...και που τα έδωσε ο βράχος της ηθικής; σε πιο κόμμα;
Ο Μαντέλης εχει ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ ότι εισέπραξε 200.000€ ΜΙΖΑ από την Ζιεμενς, και τα άλλα 200.000 € δεν ξέρει ποιος του τα έβαλε στον λογαριασμό του (σαν άλλος Κουτσόγιωργας - αυτόν τον έχετε ξεχάσει ε;)
Και ο προεδρικός Τσοχατόπουλος που μέχρι το 1975 έκανε ...παρέα, παρηγορώντας τις γεροντοκόρες της Γερμανίας, για να τον κεράσουν καφέ , αφού δεν είχε δεκάρα τσακιστή.....
.....αυτοί και όλοι οι άλλοι οι λοιποί πολλοί αριστεροί, αριστερίζοντες, σοσιαλιστές και σοσιαλίζοντες.......
τι περιοριστικούς όρους έχουν ρε ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ;