slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δείτε ποιοι στήριξαν Άκη στις εσωκομματικές εκλογές στο 4ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 1996 και τώρα δεν τον ξέρουν

Βαλυράκης: Για την κατάντια της χώρας του φταίει η Siemens και ψάχνει μίζες σε υπουργούς της ΝΔ...

Βενιζέλος: Είναι αηδιασμένος και δεν θέλει να είναι υπουργός σε τέτοιο κλίμα...

Κακλαμάνης: Του φταίνε όλοι και όλα...

Καρχιμάκης: Του φταίει η ΝΔ και τα σκάνδαλα που ανακάλυψε...

Λοβέρδος: Του φταίει η τρόϊκα...

Οικονόμου: του φταίει το σύστημα...

Ραγκούσης: Του φταίει η αναποτελεσματικότητα και τα σκάνδαλα της ΝΔ...

Σηφουνάκης: Του φταίει ο Βγενόπουλος που τον ξεσκέπασε....

Χυτήρης: Του φταίνε τα ποιήματα και οι ρίμες...

ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΞΕΡΑΤΕ ΤΟΝ ΑΝΕΧΟΣΑΣΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ή ΕΠΕΙΔΗ ΤΩΡΑ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ;
Δημοσιεύθηκε από dexiextrem

Απάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη για την υπόθεση Siemens με αποδείξεις


Έπειτα από δύο χρόνια δικαστικών ερευνών και εκατοντάδων συνεδριάσεων της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens, σήμερα προστέθηκαν και οι 'αποκαλύψεις' του ΣΔΟΕ. Ο θησαυρός αποδείχθηκε άνθρακας. Πρόκειται για τα ίδια ονομαστικά τιμολόγια που αφορούσαν αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού από τη Siemens και τα οποία έχουν εξοφληθεί μέχρι τελευταίου ευρώ.
Ωστόσο, η συντονισμένη επαναφορά του θέματος προκαλεί ερωτηματικά. Τόσο σε εμένα, όσο και στους πολίτες. 
Θα αποκαλύψει η εξεταστική επιτροπή σε ποια πρόσωπα κατευθύνθηκαν οι μίζες για συμβάσεις που ζημίωσαν το Ελληνικό δημόσιο και τον Έλληνα φορολογούμενο;
Θα αποκαλύψει η εξεταστική επιτροπή ποια κόμματα χρηματοδοτήθηκαν και με ποιό τρόπο από τη Siemens;
Γιατί δεν προχωρά η εξεταστική επιτροπή στην αυτονόητη κίνηση της δημοσιοποίησης των πόθεν έσχες όλων των υπουργών που υπέγραψαν συμβάσεις με τη Siemens;
Όσο η Εξεταστική Επιτροπή δεν δίνει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα κινδυνεύει να καταρρακώσει ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία της πολιτικής και των πολιτικών.
Παρακάτω βρίσκονται αναρτημένα όλα τα παραστατικά εξόφλησης του συνολικού εξοπλισμού που προμηθεύτηκα από τη Siemens, σε απάντηση όσων επιμένουν να μιλούν για δωράκια… Τα πραγματικά δώρα ακόμα αναζητούνται.

Kυριάκος Μητσοτάκης

Γ. Βουλγαράκη :Το ΠΑΣΟΚ με τη στάση του αυτή υπακούει στη λογική του αξιώματος « Δώστε αίμα στην αρένα να ηρεμήσει ο λαός »

Δήλωση για το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το Βατοπαίδι

Το ΠΑΣΟΚ –είναι το μόνο κόμμα ,που ζήτησε σήμερα με το πόρισμα του την περαιτέρω διερεύνηση ποινικών ευθυνών ( ; ) για μένα προσωπικά στην υπόθεση του Βατοπεδίου.

Απέδειξε με τον τρόπο αυτό ότι δεν τους ενδιαφέρει καθόλου πως :

* Δεν είχα και δεν θα μπορούσα να έχω καμία απολύτως αρμοδιότητα ως Υπουργός με την υπόθεση του Βατοπεδίου.
* Δεν υπέγραψα κανένα απολύτως έγγραφο – Υπουργική Απόφαση, Νόμο άλλη διοικητική πράξη που να σχετίζεται με την υπόθεση.
* Δεν παρενέβην καθόλου στο χαρακτηρισμό ή αποχαρακτηρισμό της περιοχής από πλευράς του Υπ. Πολιτισμού .
* Απέδειξα με απόφαση του κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου υπογεγραμμένη από τον κ. Γερουλάνο, ότι η περιοχή δεν είναι καν κηρυγμένος Αρχαιολογικός χώρος.
* Σε ολόκληρη τη δικαστική διερεύνηση δεν υπάρχει πουθενά και δεν αναφέρθηκε από κανένα το όνομα μου.
* Κατέθεσα το πόρισμα ελέγχου ,των ελεγκτών της Τραπέζης Ελλάδας που φαίνεται ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί τόσο οι δικοί μου, όσο και της οικογένειας μου ,είναι πεντακάθαροι .
* Κατέθεσα το Πόθεν Εσχες των τελευταίων ετών - ελεγμένο από Ορκωτούς Ελεγκτές Λογιστές.
* Απέδειξα με έγγραφα ότι δεν είχα ποτέ off shore εταιρεία.

Αποδεικνύει τελικά με τη στάση του αυτή το ΠΑΣΟΚ , ότι η Εξεταστική Επιτροπή ήταν μια εντελώς τυπική τελετή επικύρωσης των όσων ούτως η άλλως είχαν προαποφασισθεί στα κομματικά τους γραφεία , που υπακούει στη λογική του αξιώματος « Δώστε αίμα στην αρένα να ηρεμήσει ο λαός ».

Είναι δηλαδή το πιο αισχρό παράδειγμα κυνισμού : Αν η αλήθεια δεν συμφωνεί με τις κομματικές τους επιδιώξεις, τότε το πρόβλημα το έχει η αλήθεια !

Λυπάμαι πραγματικά.

Να ξέρουν όμως ότι τελικά κανένας ποτέ δεν κατάφερε να κρύψει την αλήθεια και ότι συκοφάντες έχουν πάντοτε προδιαγεγραμμένη πορεία .

Ένας Υπουργός που θα έπρεπε ήδη να είναι παρελθόν

Πολυφωνία και συμμάζεμα, στη δημόσια τηλεόραση, δεν παράγει.
Τουρισμό, αφού και κεί πάμε κατά διαόλου, δεν παράγει….
Πολιτισμό, επίσης….
Ε τι στην ευχή, τον θέλει, αυτόν τον….Ζεν Πρεμιέ, μέσα στο υπουργικό συμβούλιο;
Τον….γιαλαντζί ¨σταρ¨, που μετέφερε όλη την παρέα του, από τα μπαράκια του Κολωνακίου, στο Υπουργείο….
Κι από Υπουργείο Πολιτισμού, έχει μετατραπεί σε……ξεπεσμού.
Ο άνθρωπος είναι λίγος. Τι θέλει άλλο, ο Πρωθυπουργός, για να το χαμπαριάσει;
Δεν βλέπει ότι το πράγμα όχι μόνο δεν τραβάει, αλλά πάει κατά γκρεμό μεριά…..
Είπαμε, να ασκήσουν εξουσία, στου κασίδη το κεφάλι. Εδώ όμως έχει πια αρχίσει ο αποκεφαλισμός, χωρίς καν, να ασκείται εξουσία…..
Το Μουσείο των Δελφών, υπολειτουργεί….
Στο ΔΙΟ, πήγε γκρουπ, όπως μας καταγγέλλεται, από την Αθήνα….Και ενώ το δελτίο έγραφε ότι κλείνουν στις 8.00 μ.μ., από τις 7.10, οι υπάλληλοι έσβησαν τα φώτα.
Με αποτέλεσμα, οι ξένοι, να μην δούνε όσα εκθέματα θέλανε να δούνε. Και φυσικά να διαμαρτυρηθούν έντονα. Χωρίς όμως και ........κανείς να μπει στον κόπο, να τους δώσει και σημασία…….
Ο αρχαιολογικός χώρος της Βραυρώνας, εξακολουθεί, εν μέρει, να είναι κλειστός.
Όπως και δεκάδες ακόμα, ανάλογοι χώροι, σε όλη την επικράτεια….
Η καφετέρια, στο Μουσείο της Ακρόπολης, σε καιρούς τόσο δύσκολους, αποφάσισε, να αυξήσει τις τιμές της, στους καφέδες και στα άλλα της προϊόντα, έτσι με τον τσαμπουκά της. Χωρίς να παρέμβει κάποιος αρμόδιος παράγοντας, να βάλει φρένο, εκεί τουλάχιστον, στην αισχροκέρδεια κάποιων που δεν νοιάζονται, αν έτσι, αμαυρώνουν ( σε κείνον τον ιερό χώρο ) την εικόνα της χώρας μας……
Με τον Υπουργό να βρίσκεται στον κόσμο του….
Να νοιάζεται μόνο για την προβολή του….προφίλ του…..
Και όχι, για το….¨ ανφάς ¨ της πατρίδας, που τόσο πολύ δοκιμάζεται.
Ε μα επιτέλους, εάν είναι τόσο ανάξιος, να ελέγξει τα στοιχειώδη, ας παραιτηθεί.
Ή ας τον παραιτήσουν….
Με τον ίδιο, ως άνθρωπο, φυσικά και δεν έχουμε τίποτα. Θα έλεγα ότι μας είναι αδιάφορος.
Ως θεσμικός παράγοντας όμως, με αυτά όλα που βλέπουμε, μας εξοργίζει μέχρι εκεί που δεν φθάνει….
Μπορεί τα λαδωμένα από την εξουσία, παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε. να κάνουν ότι δεν βλέπουν και να σιωπούν, εκτελώντας τις επιθυμίες των εντολέων τους, που τους βολεύει να….στοχοποιούν μόνο τις κυρίες Μπατζελή και Κατσέλη, όμως εμείς που και βλέπουμε και ακούμε, δεν θα σιωπήσουμε μπροστά στην ανικανότητα που διακρίνει την σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού……


Όχι ότι η χθεσινή ήταν πιο…..άξια .
Τα ίδια εισιτήρια έκοβε. Όμως νισάφι. Τίποτα άλλο δεν μας απόμεινε.
Ούτε η σωστή παιδεία, ούτε η αξιοπρεπής υγεία, ούτε η εθνική ανεξαρτησία, ούτε η στοιχειώδης ποιότητα ζωής και ο σεβασμός στην τρίτη ηλικία.
Στον πολιτισμό διάολε, ας περιμένουμε κάτι.
Ο νυν Υπουργός έπρεπε ήδη να είναι παρελθόν για τον πολιτισμό μας.
Έπρεπε να είχε φύγει από προχθές.
Με φανφάρες και μπλαζέ υφάκι, πολιτισμός δεν παράγεται.
Εδώ ο κύριος αυτός, βούλιαξε το ιχθυοτροφείο του πατέρα του.
Θα καταφέρει να κρατήσει ¨ άβρεχτο¨ τον πολιτισμό μας;
Τέλος πάντων, αν δεν μπορούν να αλλάξουν την νοοτροπία, όλων αυτών των βολεμένων υπαλληλίσκων, των μουσείων και των αρχαιολογικών μας χώρων, ας τους διώξουν από κεί και ας αναθέσουν την αποστολή αυτή, σε ιδιωτικούς φορείς.
Διότι κάθε έναν ξένο επισκέπτη που δυσαρεστούμε, δημιουργούμε έναν μεγάλο δυσφημιστή της χώρας μας, στον κύκλο του. Και όχι μόνο.
Αυτό, ούτε οι υπαλληλίσκοι το έχουν καταλάβει, ούτε και ο Υπουργός τους.
Γι’αυτό κάτι πρέπει να γίνει.
Και υπεύθυνος είναι μόνο ο Πρωθυπουργός, που ακόμα βλέπει τον Υπουργό του και τον καμαρώνει!
Να μην του τον ματιάζουμε.

Γράφει ο Λυσίας

Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010

http://olympia.gr/

Ακούγοντας τόσα χρόνια τα ελληνικά του Γιώργου Παπανδρέου, ήμουν σίγουρος ότι αυτά που διαβάζει είναι με λατινικούς χαρακτήρες «Εlinides, Elines». Ελεγα ok, o άνθρωπος έτυχε να κάνει καριέρα στην Ελλάδα, για αλλού τον προόριζαν, τι ελληνικά να μάθει όταν η υπερήλιξ μητέρα του αρνήθηκε πεισματικά να μιλήσει τη γλώσσα του συζύγου της. Δυστυχώς, διαπιστώσαμε, ότι ο Γιώργος, όταν ήταν Γιωργάκης στην ηλικία, δεν έμαθε ούτε ελληνικά, ούτε αγγλικά. Δεν είναι τυχαίο που παρέμεινε Γιωργάκης.

Είναι κακός πρωθυπουργός, ήταν κακός μαθητής. Διαφορετικά θα διάβαζε σωστά τι διάολο έγραφε το μνημόνιο. Και καλά τα γράμματα. Ο πατέρας του, περπατημένος ήταν, δεν του είπε «παιδάκι μου, το πουλί μας και την υπογραφή μας προσέχουμε πού τα βάζουμε»; Προφανώς δεν του το είπε. Εκτός αν του το είπε και ο Γιωργάκης δεν κατάλαβε. Ερχεται τώρα η Τρόικα, ο Ολι Ρεν κι όλοι μαζί λένε «δεν γράφουμε αυτά, γράφουμε άλλα στο μνημόνιο»
Ο Θεός και η ψυχή τους τι γράφουν. Ποιον να πιστέψεις; Τον Πινόκιο Λοβέρδο ή τον Μυνχάουζεν Παπακωνσταντίνου; Αυτοί μέχρι στον Παπανδρέου λένε ψέματα. Ακολουθούν το σύστημα της ΝΔ επί Κώστα Καραμανλή. Εκτός εάν και τα δικά τους αγγλικά είναι χάλια. Σαν του Βαλυράκη. Αμα είναι να μας κοστίζουν οι μεταφραστές περισσότερο από τους υπουργούς, να πετάξουμε τους δεύτερους και να κρατήσουμε τους πρώτους. Μπέρδεψε τους καμπινέδες με τα κουζινοντούλαπα και τον μπιντέ με τον απορροφητήρα. Εμ, γι’ αυτό δεν πήγαινε στο φροντιστήριο με τους πανάκριβους συμβούλους που κουβάλησε ο πρωθυπουργός.
Αυτοί, η μόνη γλώσσα που ξέρουν είναι του γλειψίματος. Γλείφουν μέλια. Ακόμα και τώρα. Ξέρετε τι μέλι θα γλειφτεί όταν αρχίσει το ξεπούλημα Τρένων, Ταχυδρομείων και Δημοσίου Πλούτου γενικώς. Κόψτε φάτσες και κάντε σούμα. Πόσα θα φάει ποιος και από πού. Οσο δεν θα κατάσχονται οι περιουσίες των αποδεδειγμένα πολιτικών κλεφτών, το δάχτυλο στο μέλι, θα μπαίνει. Και τα μνημόνια στα αγγλικά θα μεταφράζονται ως μνημόσυνα.

Αδέσμευτος

Ο σκληρός δίσκος της Τσακάλου, καίει Τσοχατζόπουλο και Κυριάκο

Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΩΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η Αρετή Τσοχατζοπούλου, ο Κυριάκος, η Μαρέβα Μητσοτάκη και η νεολαία του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν να έχουν πάρει δωράκια από τον Χριστοφοράκο, μετά από έρευνα στον σκληρό δίσκο της Αικατερίνης Τσακάλου, γραμματέως του......Πρόκειται για τηλεφωνικό κέντρο, εξοπλισμό για κομπιούτερ και μόνιτορ ηλεκτρονικού υπολογιστή στο όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ υπάρχει τιμολόγιο στο όνομα της πρώην συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη Μαρέβας.

Για τον Ακη Τσοχατζόπουλο υπάρχουν δυο τιμολόγια στο όνομά του ύψους 270.000 και 269.000 δραχμών και ένα στο όνομα της κόρης του Αρετής ύψους 800.000 δραχμών.

Επίσης υπάρχει μέσα στο σκληρό, χορηγία στη νεολαία ΠΑΣΟΚ ύψους 15.000 ευρώ (από μικρά τα μαθαίνουν τις αξίες των κομμάτων...)

Παίζουν το παιχνίδι του Λοβέρδου στο Ασφαλιστικό

«Όχι άλλο ασφαλιστικό». Αυτό θα φωνάζουν σε λίγο καιρό οι Έλληνες παρά το γεγονός ότι πρόκειται για το νούμερο ένα πρόβλημα που απασχολεί όλη την ελληνική κοινωνία. Όμως, τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης, ο τρόπος που διαπραγματεύεται με την τρόικα, οι διαρροές που περνά ο Α. Λοβέρδος εσκεμμένα για τα όρια, τα ποσά και όλες τις αλλαγές καθώς και η προσπάθεια της κυβέρνησης να φανεί ότι κάνει σκληρό αγώνα, έχουν προκαλέσει Overdose στον κόσμο. Βομβαρδισμός ειδήσεων και λεπτομερειών γύρω από τη σύνταξή του όταν την ίδια στιγμή αγνοεί αν αύριο θα έχει δουλειά. Είναι τόσο επίφοβος για τη θέση του, τρέμει στην ιδέα να μείνει άνεργος, δουλειές δεν υπάρχουν αλλά εκεί το κράτος. Να τον τρομάξει με τη σύνταξή του, ότι πιο ιερό έχει δηλαδή για τα γηρατειά του.

Το παιχνιδάκι με το ποσοστό της αναπλήρωσης που έπαιξε η κυβέρνηση, η ερμηνεία του μνημονίου και η απάντηση της Κομισιόν ότι δεν έχει ζητήσει μείωση στο μισό είναι ενδεικτικά του πώς λειτουργεί η κυβέρνηση. Πανικοβάλλει τον κόσμο, εμφανίζεται ο Λοβέρδος ως Ρομπέν που μας σώζει από τους κακούς και το παραμύθι συνεχίζεται.

Διότι αν, λένε , έχουμε καταφέρει να διασώσουμε τη σύνταξή μας με ποσοστό αναπλήρωσης 48% και επιπλέον τη βασική σύνταξη, το επικουρικό κ.λπ. όλα καλά. Είναι όμως όλα καλά; Ή μήπως ξεχνάμε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου κατεδαφίζονται κεκτημένα δεκαετιών, καταστρέφονται οικογένειες, οι γυναίκες με παιδιά θα δουλεύουν μια ζωή, μειώνονται οι συντάξεις, αυξάνονται τα όρια, τελειώνουν οι αποζημιώσεις, αυξάνονται οι απολύσεις.

Το πιο σκληρό νεοφιλελεύθερο πακέτο για το ασφαλιστικό ήλθε από την σοσιαλιστική κυβέρνηση και τα ΜΜΕ αναλώνονται στο ποσοστό αναπλήρωσης και παίζουν το παιχνίδι του Λοβέρδου.

Η τουρκική φρεγάτα Yildirim ΕΦΘΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΟΥΝΙΟ

Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010


Με όλο τον ελληνικό Στόλο στο Αιγαίο για τη διεξαγωγή της άσκησης "Καταιγίδα", οι Τούρκοι με απύθμενο θράσος προχώρησαν σε νέα πρόκληση. Φρεγάτα της Άγκυρας έφτασε μέχρι το Σούνιο παρεκκλίνοντας της πορείας της, αλλά κινούμενη στα όρια της αβλαβούς διέλευσης σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Πώς διώξαμε μια επένδυση 250 εκατ. ευρώ σε τέσσερα ελληνικά λιμάνια

Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010


Οι εκπρόσωποι της Royal Caribbean Cruises άκουσαν έκπληκτοι την ελληνική πλευρά να τους ζητεί να προσλάβουν και «καμιά πενηνταριά- εξηνταριά έλληνες ναυτικούς»
ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ


Επενδύσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ σε τέσσερα ελληνικά λιμάνια στον τομέα των υποδομών υποδοχής ξένων επιβατών πρότειναν σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Βήματος» οι άνθρωποι της Royal Caribbean Cruises όταν συναντήθηκαν πριν από περίπου έναν μήνα με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη.

Η πρότασή τους αφορούσε επενδύσεις στα λιμάνια του Πειραιά, του Κατάκολου, της Ρόδου και του Ηρακλείου Κρήτης στους τομείς των υποδομών υποδοχής και διαμονής των επιβατών των κρουαζιεροπλοίων της παραπάνω εταιρείας. Σύμφωνα με τις ίδιες πάντοτε πληροφορίες, οι σύμβουλοι της κυρίας Κατσέλη που ήταν παρόντες στη συνάντηση ζήτησαν από τους αμερικανούς εκπροσώπους της RCC να προσλάβουν και «καμιά πενηνταριά- εξηνταριά έλληνες ναυτικούς».

Οι Αμερικανοί της RCC, η επίσκεψη των οποίων συνέπεσε με τις αντιδράσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κατά του πλοίου τους «Ζenith», έκπληκτοι άκουσαν το αίτημα της ελληνικής πλευράς. Απάντησαν ότι έχουν πραγματοποιήσει επενδύσεις στον τομέα της κρουαζιέρας σε περισσότερες από 40 χώρες και σε καμία δεν τους ετέθη τέτοιο ζήτημα, προσθέτοντας ότι είναι αδύνατον σε κάθε χώρα στην οποία πραγματοποιούν επενδύσεις να δεσμεύονται και για προσλήψεις ναυτικών, ευχαρίστησαν την κυρία Κατσέλη και αποχώρησαν. Σήμερα η RCC διαθέτει βάσεις σε 40 χώρες, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται το τουρκικό λιμάνι του Κουσάντασι, στο οποίο ελέγχουν το 25% έχοντας επενδύσει δυναμικά στη δημιουργία σύγχρονων υποδομών υποδοχής και διαμονής ξένων επισκεπτών. Η Μεσόγειος, και συγκεκριμένα το Αιγαίο Πέλαγος και τα νησιά του, είναι μια περιοχή που βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα τους, αφού ήδη δραστηριοποιούνται στην περιοχή 11 κρουαζιερόπλοιά τους, τα οποία κατά μέσον όρο φιλοξενούν 2.500 επιβάτες ανά ταξίδι.

Τα πλοία αυτά πραγματοποιούν στα ελληνικά νησιά περί τις 440 προσεγγίσεις ανά τουριστική περίοδο και ένας απλός πολλαπλασιασμός αρκεί για να δει κανείς ότι διακινούν κάθε χρόνο στην Ελλάδα περί τις 550.000

επιβάτες από όλον τον κόσμο, και κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Οπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, η RCC, στην περίπτωση κατά την οποία επένδυε στην Ελλάδα το ποσό των 250 εκατ. ευρώ που προέβλεπε η πρότασή της, θα αύξανε μοιραία τον αριθμό των κρουαζιεροπλοίων της στην περιοχή και κατά συνέπεια τον τελικό αριθμό των διακινουμένων με τα πλοία της επιβατών, θέλοντας με τον τρόπο αυτόν να διασφαλίσει την επένδυσή της.

Αυτοί που τελικά είναι χαμένοι από αυτή την επένδυση που δεν αποφασίστηκε ποτέ, λένε οι ίδιες πηγές, δεν είναι τόσο ο Πειραιάς, όσο το Κατάκολο, η Ρόδος και το Ηράκλειο της Κρήτης και ενδεχομένως άλλα σημεία του ελλαδικού χώρου στα οποία αναγκαστικά η RCC θα επένδυε για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις που θα της επέτρεπαν να αυξήσει τον αριθμό των αφίξεων και αναχωρήσεων των πλοίων της.

Επίσης μεγάλη χαμένη είναι η παραναυτιλιακή βιομηχανία της χώρας, δεδομένου ότι τα πλοία αυτά για να εξυπηρετηθούν θα ήταν αναγκασμένα να δημιουργήσουν βάσεις στην Ελλάδα που θα καλύπτουν τις ανάγκες τους σε τροφοδοσία, καύσιμα, αναλώσιμα, ακόμη και πληρώματα.

Μπορεί το έσοδο από τον κάθε επιβάτη ενός τέτοιου πλοίου να μην έφθανε ποτέ ή να έφθανε κουτσουρεμένο στις τοπικές αγορές, καθώς στόχος της κάθε εταιρείας είναι να δαπανήσει ο επιβάτης και το τελευταίο δολάριό του εντός του πλοίου, αλλά τα οφέλη από την παρουσία των πλοίων αυτών καθαυτών στα ελληνικά νερά θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικά και θα υπερκάλυπταν κάθε άλλη απώλεια.

Η απελευθέρωση της κρουαζιέρας και οι λανθασμένες επιλογές
Ηπερίπτωση της RCC, που δεν είναι υποθετικό σενάριο αλλά πέρα για πέρα πραγματική, καταδεικνύει τις αδυναμίες του σχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση για τον κλάδο της κρουαζιέρας στην Ελλάδα και την άρση των αντικινήτρων που καθιστούν σήμερα απαγορευτικές ξένες επενδύσεις στον εν λόγω τομέα. Από τη στιγμή κατά την οποία ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε την πρόθεσή του να εγκρίνει την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα ως σήμερα που οι φορείς έχουν στα χέρια τους ένα σχέδιο νόμου που έχει τεθεί προς διαβούλευση τα πάντα έχουν αλλάξει και έχουμε οδηγηθεί από την κανονική απελευθέρωση που ζήτησε και περίμενε ο τουριστικός κλάδος σε μια «τραβεστί» απελευθέρωση, η οποία ανακυκλώνει το πρόβλημα που οδήγησε την ελληνική κρουαζιέρα στον αφανισμό.

Παραδείγματος χάριν, οι όροι που θέτει η ελληνική πλευρά, βάσει του σχεδίου νόμου, για να επιτραπεί σε μια ξένη εταιρεία να εκτελέσει κρουαζιέρες στην Ελλάδα, όπως η υπογραφή τριετούς σύμβασης μεταξύ της εταιρείας και του ελληνικού κράτους, ή η δέσμευση πρόσληψης ελλήνων ναυτικών ή ακόμη η δέσμευση των εταιρειών για συγκεκριμένα χρονικά όρια ταξιδιών, προκαλούν στη διεθνή βιομηχανία της κρουαζιέρας την ακλόνητη πεποίθηση ότι η ελληνική κυβέρνηση είτε αδυνατεί να προσαρμοστεί στα διεθνή δεδομένα του κλάδου είτε δεν έχει καταλάβει για τι ακριβώς συζητεί.

«Σε κάθε περίπτωση» λένε ειδικοί της κρουαζιέρας «απελευθέρωση με τέτοιους όρους και προϋποθέσεις δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο, ούτε καν στην Κούβα, η οποία στη διάρκεια των τελευταίων ετών έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς στην παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας».

Το πρόβλημα γίνεται ακόμη εντονότερο, καθώς αρκετές μεγάλες εταιρείες του κλάδου ανέμεναν τα αποτελέσματα της κίνησης της RCC προς την ελληνική πλευρά για να καταλάβουν αν άναψε το πράσινο φως για επενδύσεις επί ελληνικού εδάφους. Δυνητικά και με βάση αυτή τη διάσταση του θέματος τα ξένα κεφάλαια που δεν θα επενδυθούν ποτέ στην Ελλάδα στον τομέα της κρουαζιέρας είναι πολλαπλάσια των 250 εκατ. ευρώ που δήλωσε η RCC ότι επιθυμεί να επενδύσει.

Επιπροσθέτως οι συνεχιζόμενες ανεξέλεγκτες αντιδράσεις των ναυτικών απέναντι στην άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα προκαλούν επιπλέον τριγμούς στις ήδη προβληματικές σχέσεις του κλάδου της ξένης κρουαζιέρας με την Ελλάδα, με συνέπεια να είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να χάσει η χώρα ένα μεγάλο μερίδιο της εν λόγω ευρωπαϊκής αγοράς. Σε αυτό το ήδη προβληματικό περιβάλλον θα πρέπει κανείς να συνυπολογίσει και τη νέα και συνεχή δυσφήμηση που υφίσταται η χώρα σε διεθνές επίπεδο από τις εικόνες που ταξιδεύουν σε όλον τον πλανήτη από το λιμάνι του Πειραιά.

Η ατολμία της κυβέρνησης, οι προβληματικές εισηγήσεις που δέχεται ένθεν και ένθεν για το θέμα, οι αντιδράσεις των ναυτικών κάθε φορά που ξένο κρουαζιερόπλοιο προσεγγίζει τον Πειραιά, οι αντιδράσεις του τουριστικού κλάδου και του εμπορικού κόσμου έχουν ήδη δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα που είναι ικανό να αποστερήσει από την ούτως ή άλλως προβληματική εθνική οικονομία ένα σημαντικό έσοδο και, κυρίως, επενδύσεις κύρους.

Βόμβα με με δωροδοκία του πρώην βουλευτή του Κ.Σημίτη, του Ν.Φλώρου με 7εκ. ευρώ

Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010


Τεράστιο σκάνδαλο με τον πρώην βουλευτή του εκσυγχρονιστή του ΠΑΣΟΚ Κ.Σημίτη, τον Νίκο Φλώρο προκύπτει από τις καταθέσεις του αφού φέρεται να πήρε μίζα 7εκ. ευρώ(!!!) από επιχειρηματία και μάλιστα αθωώθηκε από το ελεγκτικό συνέδριο!
Την αποκάλυψη έκανε...


ο γενικός επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου Γ.Σχοινιωτάκης στην εκπομπή του Μάκη Τ. χθες αργά το βράδυ. Ο Φλώρος ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Λάρισα και ο γιος του άλλου υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γ.Φλώρου!

Το θέμα πήγε στην δικαιοσύνη και στο ελεγκτικό συνέδριο που αθώωσε σκανδαλωδώς τον βουλευτή. Τώρα όμως που το θέμα επανέρχεται μάλλον θα χάσει και αυτός την κομματική ιδιότητα.
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το έκανε για να βοηθήσει έναν επιχειρηματία στις χρηματιστηριακές του συναλλαγές και πως το ποσό δεν είναι δικό του.

Share on Facebook

Τα εξαπτέρυγα


Έφτασε μόνο μια σύντομη αναφορά του Αντώνη Σαμαρά στα ..εξαπτέρυγα της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και μας συστήθηκαν αμφότερα, αυτοπροσώπως: ο κ. Καρατζαφέρης και η κα. Μπακογιάννη.

Όχι, ότι είχαμε καμιά αμφιβολία, αλλά τόση πρεμούρα πια! Εξέδωσαν μάλιστα και ανακοινώσεις, επιτιθέμενοι, εναντίον του Προέδρου της Ν.Δ.! Προφανώς και δεν το έκαναν απλά και μόνο επειδή ο Αντώνης Σαμαράς τους απεκάλεσε εξαπτέρυγα. Άλλωστε και οι δυο, με τη συμπεριφορά τους, επαξίως κέρδισαν τον …τίτλο. Για άλλο λόγο ενοχλήθηκαν.

Την Κυριακή ο Αντώνης Σαμαράς, επανέφερε την ιδεολογία στο προσκήνιο! Στην πρώτη γραμμή της πολιτικής αντιπαράθεσης και δήλωσε αποφασισμένος να την αναδείξει σε σημείο αιχμής.

Ο Καρατζαφέρης χρόνια τώρα, ψαρεύει σε θολά νερά, παριστάνοντας πότε τον υπερπατριώτη, πότε τον δεξιό, πότε τον κεντρώο, πότε τον συντηρητικό, πότε τον φιλελεύθερο και πότε τον κρατικιστή. Περιφερόταν κατά μήκος και πλάτος ολόκληρου του πολιτικού φάσματος. Κατηγορούσε τον Καραμανλή ότι εγκατέλειψε τη Δεξιά και τον Σαμαρά, ότι πηγαίνει το κόμμα προς τα δεξιά!

Από την άλλη πλευρά, η κα. Μπακογιάννη, μετά την απόλυτη ταύτισή της με την κυβέρνηση στα μέτρα του ΔΝΤ και την διαγραφή της από τη Ν.Δ., έμεινε να αναζητεί φιλόξενη στέγη. Χρειάζεται πολιτικό χώρο να τοποθετηθεί και να αυτοπροσδιοριστεί.

Ο Αντώνης Σαμαράς με τη στρατηγική του κίνηση να ξεφύγει από το ξενέρωτο κατασκεύασμα του «μεσαίου χώρου», που συμβόλιζε το πολιτικό τίποτα και να επαναπροσδιορίσει τη Ν.Δ. ως ένα λαϊκό κόμμα, αποστερεί ζωτικό χώρο από τα …εξαπτέρυγα. Εξουδετερώνει και την επιχειρηματολογία τους!

Θα βρεθούν στη δύσκολη θέση να ετεροπροσδιοριστούν σε σχέση με τη Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά! Δε θα μπορούν πλέον να τοποθετούνται, κατά βούληση, πότε δεξιά και πότε αριστερά της Ν.Δ. ,λαϊκίζοντας και καιροσκοπώντας!

Για αυτό …θύμωσαν! Και για κάτι ακόμα: Το κατασκεύασμα του μεσαίου χώρου, στο όνομα δήθεν της πολυσυλλεκτικότητας, είχε καταστήσει τη Ν.Δ. ένα κόμμα απονευρωμένο, χωρίς ισχυρούς ιδεολογικούς δεσμούς. Εκεί, οφείλεται ως ένα βαθμό και η εκλογική κατάρρευση στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.

Αντίθετα, η ξεκάθαρη ιδεολογία ενισχύει τους δεσμούς ενός κόμματος με την εκλογική του βάση και τους ψηφοφόρους του. Όταν μια επιλογή είναι ξεκάθαρη είναι ισχυρότερη, διαρκεί περισσότερο και δεν διαρρηγνύεται εύκολα!

Κατά τη γνώμη μου, ο ιδεολογικός προσδιορισμός της Ν.Δ. είναι από τα πρώτα στοιχήματα που πρέπει να κερδίσει ο Αντώνης Σαμαράς.

Έτσι, θα δείξει τι κόμμα θέλει να δημιουργήσει και με τι πρόγραμμα θέλει να κυβερνήσει.

Σαφής ιδεολογία και πρόγραμμα μπορούν να συσπειρώνουν τη βάση του κόμματος και να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την κοινωνία.

Τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία ανάκαμψης της Ν.Δ.

Κώστας Ροδινός