slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 Παπανδρέου: Ληστεύουν αναγκαία εισοδήματα από τους λαούς μας! Παπανδρέου: Ληστεύουν αναγκαία εισοδήματα από τους λαούς μας!

«Έδωσα μάχη ενάντια σε μία ισχυρή ομάδα ολιγαρχών που συγκέντρωναν οικονομική και πολιτική δύναμη. Εδώ ήταν που χρειαζόμουν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Λισαβόνα.
«Αλλά η συντηρητική Ευρώπη ήθελε να με ε.....

Στο ίδιο έργο θεατές

Με απογοήτευση παρακολουθούμε το ίδιο έργο και μάλιστα σε επανάληψη. Τα νησιά των Κυκλάδων να παραμένουν αποκλεισμένα λόγω της συνεχιζόμενης απεργιακής κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Τα όποια αιτήματα των ναυτεργατών είναι σεβαστά όπως και το δικαίωμα τους στην απεργία. Στηρίζουμε από την πλευρά μας την άμεση αντιμετώπιση της όξυνσης της ανεργίας στους Έλληνες ναυτεργάτες, την καταπολέμηση της λεγόμενης «μαύρης» εργασίας, που ανέρχεται στο 50% του συνόλου των εργαζομένων και την περαιτέρω αναβάθμιση του Γραφείου Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) στο ρόλο για τον οποίο ιδρύθηκε και την αξιοποίηση του προς όφελος των....

Τετ α τετ Κεφαλογιάννη-Βόζεμπεργκ


Συνάντηση σε γνωστό καφέ του Κολωνακίου είχαν ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης με την πρώην βουλευτή Ελίζα Βόζεμπεργκ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του enikos.gr, η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, όπως μας μετέφεραν "αυτόπτες" αλλά δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν απλώς ήπιαν το καφεδάκι τους ή άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή της κυρίας Βόζεμπεργκ στη ΝΔ. Θυμίζουμε πάντως ότι όταν ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ανέλαβε ως γραμματέας του κόμματος, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν το προσκλητήριο που απευθύνει αφορά και στην Ελίζα Βόζεμπεργκ είχε απαντήσει: "ναι".

Tο μεγάλο Ναι ή το μεγάλο Όχι




“Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
 που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.
Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι,
όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
εκείνο τ’ όχι - το σωστό - εις όλην την ζωή του”.
           Ας σκύψουμε στα λόγια του ποιητή και ας αναρωτηθούμε πόσο δύσκολο, σχεδόν ηρωικό είναι να μπορέσει κανείς να αντισταθεί στις σειρήνες της εξουσίας, της δύναμης, του πλούτου, του ελάχιστου μόχθου, της ανέντιμης συναλλαγής, της εύκολης λύσης ή του .....

vigla.gr posted "Οικονομολόγοι & ΔΝΤ"

... Χαρακτηριστικό κάθε γνήσιας και αξιοσέβαστης επιστήμης είναι η δύναμή της να προβλέπει με ακρίβεια. Η Πανεπιστημιακή Οικονομολογία δεν προέβλεψε ούτε την κρίση του 2008, ούτε του 1973, ούτε του 1929. Αντίθετα, σε κάθε περίπτωση, λίγο πριν αλλά και στις αρχές της κρίσης, οι εξπέρ διακηρύσσουν μόνο θετικές προοπτικές για την οικονομία. Ναι, υπήρξαν μερικές μεμονωμένες φωνές (π.χ. του J. Stiglitz και του N. Rubini) που προειδοποιούσαν πως η φούσκα θα έσκαγε, αλλά ούτε αυτοί έδωσαν μια ημερομηνία έστω και κατά προσέγγιση.

  Υπήρξαν όμως μερικοί ανορθόδοξοι οικονομολόγοι που, ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλον, προέβλεψαν με ακρίβεια από το 1997 το κραχ του 2008. Τους έχω αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα: ο F. Harrison, ο M. Gaffney και ο F. Foldvary. Και οι τρεις πρεσβεύουν τη Γεωφορολόγηση. Μπόρεσαν να κάνουν ορθή πρόβλεψη διότι αναγνωρίζοντας τη θεμελιώδη σημασία της γης συνέδεσαν την περιοδικότητα του οικονομικού κύκλου (άνθηση, κάμψη, ύφεση, ανάκαμψη) με τη δραστηριότητα του στεγαστικού τομέα – την άνοδο και την κάμψη του...

Οι συμβατικές ή ορθόδοξες θεωρίες βασίζονται σε μια ανομολόγητη άγνοια που είναι πλέον εγγενής στην πανεπιστημιακή Οικονομολογία. Η άγνοια έχει τουλάχιστον δύο σκέλη...

Μια νέα δημοσίευση στο vigla.gr

http://vigla-watch.blogspot.gr/2013/02/blog-post_543.html

Κράξιμο στη Λούκα που διέφτγε μέσα από χωράφια...

Η Λούκα Κατσέλη από χωρίον εις χωρίον γιατί η αλαζονεία της … εδώ πληρώνεται!!! Οι αγρότες της Τριταίας έδειξαν ότι έχουν… τσαγανό!

Στην Αθήνα πλέον δεν μπορεί να κυκλοφορήσει. Κι έτσι ξεκίνησε τις περιοδείες της στην επαρχία. Η Λούκα Κατσέλη εμφανίστηκε χθες στην Αχαΐα σε συγκέντρωση 20 νοματαίων (δεν μαζεύει παραπάνω) που της διοργάνωσαν οι «κολλητοί» της.
Δεν υπολόγισε όμως τους αγρότες, τους οποίους προκλητικά αγνόησε και δεν συνομίλησε καν μαζί τους για τα προβλήματα του κλάδου τους, παρά την έκκλησή τους για διάλογο.
Και τα λάθη εδώ ...πληρώνονται!

Η πρώην Υπουργός (που κι αυτή ψήφισε το μνημόνιο, χωρίς να το διαβάσει) πηγαίνοντας χτες από την Τριταία σε άλλη «μεγαλειώδη» συγκέντρωση στο Αίγιο, δεν κατάφερε να περάσει το μπλόκο των αγροτών στο Διάσελο, που την ανάγκασαν να μεταβεί στο Αίγιο μέσω... Καπερναούμ.

Πέντε ώρες περιπλανιόταν μες τη νύχτα από χωράφι σε χωράφι, από δύσβατους αγροτικούς δρόμους -θυμίζοντας το «από χωρίον εις χωρίον»- και με συνοδεία αστυνομικών μέχρι να φτάσει στη λεωφόρο. Οι «δορυφόροι» και συνοδοί της, ο πρώην βουλευτής και... πρώην Νομάρχης Αχαΐας Ευριπίδης Καφαντάρης, οι πρώην βουλευτές Μαρία Κυριακοπούλου και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος αποδοκιμάστηκαν από τους συγκεντρωμένους αγρότες-διαδηλωτές, καθώς επιχείρησαν προκλητικά να σπάσουν το μπλόκο.

Κατά τα άλλα η κυρία σχημάτισε την Κοινωνική Συμφωνία χωρίς να είναι ικανή να κάνει διάλογο με τα κινήματα!

http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2013/02/blog-post_4.html


H ένωση Κυκλαδικού τύπου κόβει την πίτα της

ekyt-300x230Στις 10 Φεβρουαρίου 2013 η Ε.ΚΥ.Τ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο Μουσικό Μεζεδοπωλείο «ΣΤΟΥ ΚΟΡΡΕ» Αγ. Αναργύρων 20-22 Ψυρρή – Αθήνα, τηλ. 210 32 15 291-203.

   Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την ετήσια κοπή  της πίττας της Ε.ΚΥ.Τ. και στη συνέχεια μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με  νησιώτες μουσικούς (τετραμελής ορχήστρα).

Ώρα προσέλευσης 13.30.

Το μενού ανά 4 άτομα:

Σαλάτα εποχής

Ορεκτικά: κολοκυθοκεφτέδες, φλογέρες, πατάτα κορρέ, τζατζίκι.

Κυρίως πιάτο: μπριζόλα χοιρινή ή κοτόπουλο φιλέτο ή μπιφτέκι

Απεριόριστο κρασί χύμα

Αναψυκτικό  1 κατ'  άτομο

 Τιμή κατ' άτομο: 22 €

 Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:

Αντώνης Τζιώτης 210 99 40 475 & 6932 82 14 05,

Ευαγγελία Κοντού 210 – 86 29 084 6972 34 88 61

 Παράκληση για την έγκαιρη κράτηση θέσεων λόγω της συγκεκριμένης χωρητικότητας του κέντρου.

Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

             Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΖΑΜΑΝΟΥ ΧΙΟΝΗ          ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΕΠΟΥΡΑΣ

Γιώργος Πουσσαίος: Απεργία Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας

Έκκληση για άρση της απεργίας που αποκλείει τα νησιά μας απευθύνει προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος.

Όπως επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, «Η συνεχιζόμενη  απεργία της ΠΝΟ για Πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα αποκλεισμού, προκαλεί σοβαρές ελλείψεις ειδών πρώτης ανάγκης και βασικών υπηρεσιών ενώ οι νησιώτες για μία ακόμη φορά γίνονται θύματα των καταστάσεων.

 Οι κάτοικοι των νησιών δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας ενώ απαιτούν σεβασμό και εξασφάλιση των αναγκών τους

 Έστω την ύστατη στιγμή ας συνειδητοποιήσουν τις συνέπειες που προκαλούνται από αυτή την στάση τους, ας αναθεωρήσουν και επιτέλους από σήμερα να λύσουν τα πλοία  από τα λιμάνια».

Νομοθετική ρύθμιση για τους μαθητές - τέκνα πολύτεκνων οικογενειών

 

          Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρ. 47  Ν. 4115/2013 (ΦΕΚ 24 τ.Α΄) : «Όσοι μαθητές, τέκνα πολύτεκνων οικογενειών, αποφοίτησαν το σχολικό έτος 2010-2011 και μετέχοντας στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πέτυχαν σε Πανεπιστήμια ή Τ.Ε.Ι. από τα οποία όμως διεγράφησαν, διότι σύμφωνα με το τότε ισχύον νομοθετικό καθεστώς, δεν εντάχθηκαν στην ειδική κατηγορία των πολυτέκνων, δύνανται να επανεγγραφούν στις σχολές εισαγωγής τους εντός δέκα εργασίμων ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου».

        Όσοι εκ των ανωτέρω υποψηφίων επιθυμούν, καλούνται να προσέλθουν οι ίδιοι ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός τους, μέχρι και την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 στις γραμματείες των σχολών ή των τμημάτων που εισήχθησαν αρχικά το 2011 και στη συνέχεια διεγράφησαν από αυτά, υποβάλλοντας τα εξής δικαιολογητικά:

- Αίτηση-Δήλωση επιθυμίας επανεγγραφής

- Επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου (σχολικού έτους 2010-2011).

- Πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας από την ΑΣΠΕ.

- Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι α) δεν είναι εγγεγραμμένος σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα ή β) είναι εγγεγραμμένος σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και θα προσκομίσει τη βεβαίωση διαγραφής από την εν λόγω σχολή προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία επανεγγραφής, εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ανακοίνωση των προς επανεγγραφή υποψηφίων από το οικείο τμήμα.

        Ο Τομέας Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας (Τ.Ο. Ρόδου) χαιρετίζει την ανωτέρω νομοθετική ρύθμιση του κ. Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και  Αθλητισμού με την οποία εισάγεται διάταξη που επιλύει  το  πρόβλημα που προέκυψε με τους πολύτεκνους – επιτυχόντες στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2011, οι οποίοι αν και επέτυχαν την εισαγωγή τους σε τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διαγράφηκαν από αυτό, επειδή δεν πληρούσαν τα κριτήρια του τότε ισχύοντος νόμου.

 

Γλαρός Ιωάννης

Υπεύθυνος Τομέα Παιδείας Ν.Δ Τ.Ο Ρόδου

ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ή ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ

 

Πληροφορούμαστε (και ενώ διανύουμε την 5η μέρα του αποκλεισμού μας λόγω απεργιών), ότι η διάταξη που αφορά κατάργηση των μεταβατικών εδρών των Πρωτοδικείων, η οποία πρόσφατα (άρθρο 42, φορολογικού νομοσχεδίου) είχε αποσυρθεί, επανέρχεται! Αν είναι έτσι και αν η κατάργηση καταλαμβάνει μη καταργούμενα Ειρηνοδικεία, πρόκειται για απίστευτο ολίσθημα.

Την Τήνο αφορά το ζήτημα ως προς τη λειτουργία Μεταβατικής Έδρας Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, που εκδικάζει περί τις 300 ποινικές υποθέσεις το χρόνο. Με τη μετακίνηση ενός Πρωτοδίκη και ενός Εισαγγελέα, από τη Σύρο στην Τήνο, 3 ή 4 φορές το χρόνο, αποφεύγεται η μετακίνηση εκατοντάδων ανθρώπων (διαδίκων, μαρτύρων, δικηγόρων) στη Σύρο, εννοείται με διανυκτέρευση (μία, στην καλύτερη περίπτωση), με ό,τι αυτό σημαίνει για τα έξοδά τους. Εφόσον υλοποιηθούν οι σκέψεις αυτές του Υπουργείου (οι διατυπώσεις που είδαμε είναι τουλάχιστον ασαφείς), επέρχεται ένα ακατανόητο ακόμη κτύπημα στο νησί. Και ενώ διατηρήθηκε το Ειρηνοδικείο Τήνου, του αφαιρείται ένα από τα πιο σημαντικά αντικείμενά του, επί ζημία όλων. Ας σημειωθεί ότι με σειρά νομοθετικών τροποποιήσεων, πολλά αδικήματα αρμοδιότητας μέχρι πρότινος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, πέρασαν στην αρμοδιότητα του Μονομελούς, που καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη διατήρησης της Μεταβατικής Έδρας, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Όλα αυτά έχουν μία εξήγηση. Οι διοικούντες, νομοθετώντας σε κατάσταση που μόνο διαύγεια δεν αποδεικνύει, έχουν στο μυαλό τους μόνο τη στεριανή Ελλάδα και αγνοούν πλήρως τη νησιωτική, αγνοούν την ιδιαιτερότητά της, αγνοούν την προσφορά της και επιμένουν να αγνοούν τη νησιωτικότητα, που είναι γράμμα κενό και για μας εδώ  μόνο ως ειρωνεία μπορεί να εκληφθεί. Αν θέλουν να υπάρχει στοιχειώδης συνέπεια μεταξύ νομικού πλαισίου και των πράξεών τους, αφού γίνεται τόσο λόγος για αναθεώρηση του Συντάγματος, ας προτείνουν και την απάλειψη της σχετικής ρήτρας από το θεμελιώδη νόμο του Κράτους. Με τέτοιες καθημερινές πρακτικές, το να διατηρούν τον όρο νησιωτικότητα, προσβάλλει τους νησιώτες της πατρίδας μας.

Τελικά, μέσα από ένα ντόμινο καταργήσεων και υποβαθμίσεων στα νησιά, που πουθενά δεν ωφελεί το κράτος, αρχίζουμε να αμφιβάλλουμε αν η κεντρική εξουσία θέλει να παραμείνουμε στον τόπο μας και αν αντιλαμβάνεται τί σημαίνουν τα νησιά για την πατρίδα μας… Τουριστικά, οικονομικά, εθνικά. Πού και πώς εκδήλωσαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τα νησιά, τα τελευταία 3 χρόνια; Είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε τη λύπη μας και για το γεγονός ότι οι άνθρωποι που εκλέγονται στις νησιωτικές περιφέρειες και μας εκπροσωπούν στη Βουλή, αντί να κάνουν σημαία τους τη νησιωτικότητα, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, παρακολουθούν βουβοί την αποψίλωση των νησιών από κάθε Υπηρεσία και την καθημερινή χειροτέρευση των συνθηκών της ζωής μας (πέραν της γενικής χειροτέρευσης, που αφορά όλους τους Έλληνες). Περιμένουμε να πάρουν άμεσα θέση, διαψεύδοντας τους φόβους μας.

Ο Δήμος Τήνου είναι κάθετα αντίθετος στην ενδεχόμενη κατάργηση των Μεταβατικών Εδρών των Πρωτοδικείων στη νησιωτική Ελλάδα και ειδικά στην Τήνο. Απευθύνει έκκληση σε όλους τους νησιωτικούς Δήμους που αντιμετωπίζουν ανάλογο θέμα (αλλά και γενικότερα) για κοινή δράση. Για να αποκτήσει επιτέλους νόημα η υποχρέωση της Διοίκησης να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών (Σύνταγμα της Ελλάδος).

Ζωή Κωνσταντοπούλου - O ΣΥΡΙΖΑ την καταγγέλει για κωλυσιεργία σε δίκη βιαστή


Τέλος στην εσωκομματική ασυλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ..;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ


Η  διαχειριστική  ομάδα  του naxios.blogspot.com


---------- Προωθημένο μήνυμα ----------
Από: Enosi Sillogon Goneon & Kidemonon Dimou Parou <enosi.sillogon.goneon.parou@gmail.com>
Ημερομηνία: 3 Φεβρουαρίου 2013 - 11:46 μ.μ.
Θέμα: Ανακοινωση

  •           Λόγω της παράτασης της απεργίας της ΠΝΟ μέχρι και τη Δευτέρα το πρωϊ 4 Φεβρουαρίου, το συντονιστικό συνεδρίασε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και αποφάσισε τα παρακάτω:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΣΑ  ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ, ΤΗΣ ΑΜΟΡΓΟΥ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΝΗΣΙΩΝ
Όλοι μας, έχουμε αντιμετωπίσει  άμεσα η έμμεσα ένα επείγον  περιστατικό υγείας  κατά την διαμονή στα νησιά μας. Και είναι αναμφίβολα η ύπαρξη του Νοσοκομείου στη Νάξο  που έχει σώσει  ζωές, παρά τις ελλείψεις του και την υποστελέχωσή του.
Σήμερα βιώνουμε στον τόπο μας τα καταστροφικά αποτελέσματα του εφαρμοστικού Νόμου του Μνημονίου στην Υγεία. Με την υπ΄αριθμ.πρωτ.Υ4α/οι.123898/31-12-2012 κοινή απόφαση των.....

Kάτω τα χέρια απο τη δημόσια υγεία! -Κάτω τα χέρια από τον κοινωνικό μας μισθό!

Τρία χρόνια τώρα η  συγκυβέρνηση και το κράτος έκτακτης ανάγκης που έχει στήσει, ενορχηστρώνουν την πιο άγρια επίθεση του  κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου  σε αγαστή λυκοσυμμαχία, ενάντια στον κόσμο της εργασίας στερώντας μας ένα-ένα τα μέσα της συντήρησής μας στη ζωή . Μειώνοντας τον μισθό από τον οποίον ζούμε την μια , και πετώντας μας στον καιάδα της χωρίς ελπίδα ανεργίας την άλλη. Κλείνοντας και υποβαθμίζοντας τα σχολειά των παιδιών μας. Επιβάλλοντας προκρούστειους φόρους σε μας και......

1ο ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΞΥΛΙΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΑΚΙ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ -ΝΙΚΗΤΕΣ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 1ο ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΞΥΛΙΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΑΚΙ  Παρασκευή 01  & Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2013 που διοργάνωσε το “Naxos Fun Park”. Οι αγώνες παρουσίασαν εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού πολλές ομάδες ήταν ισοδύναμες και χρειάστηκαν 5 αγώνες και 25 τέρματα συνολικά για την  κάθε αναμέτρηση ώστε να αναδειχθεί ο νικητής που.......

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ!!!!!!
 Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 15:30 στο  γήπεδο του Αγίου Αρσενίου τελικά ορίστηκε να γίνει ο ημιτελικός Κυπέλλου Κυκλάδων μεταξύ Α.Μ.Σ. Φιλωτίου και του Παναξιακού. Αυτό το ζευγάρι ξυπνά μνήμες στους παλαιότερους αφού και οι δύο ομάδες έχουν μεγάλη ιστορία στο Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο. Σίγουρα ο αγώνας μας θυμίζει λίγο την αναμέτρηση του Δαυίδ με το .......