slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Mητσοτάκης στον Economist: Η κυβέρνηση θα καταρρεύσει


«Το 2016 θα είναι άλλο ένα υφεσιακό έτος. Στην καλύτερη περίπτωση στο τέλος της φετινής χρονιάς θα βρεθούμε στην ίδια θέση που ήμασταν στο τέλος του 2014, και μάλιστα με πολύ χαμηλότερο διαθέσιμο εισόδημα εξαιτίας των πρόσθετων πόρων και των περικοπών των συντάξεων αυτής της διετίας», αναφέρει σε άρθρο του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ειδική έκδοση του Economist «Ο κόσμος το 2016», με τίτλο «Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού».Ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει λόγο για δύο αδικοχαμένα χρόνια που έχουν οδηγήσει την ελληνική κοινωνία σε

Ισπανία: Για «εκβιασμό» κατηγορούν τους Podemos οι Σοσιαλιστές



Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) της Ισπανίας αρνήθηκε σήμερα να διαπραγματευτεί, προς το παρόν, τον σχηματισμό κυβέρνησης με το Podemos της ριζοσπαστικής αριστεράς, το οποίο κατηγορεί για «εκβιασμό» επειδή έθεσε εκ των προτέρων προϋποθέσεις για μια τέτοια συνεργασία.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα του Πέδρο Σάντσεθ επικρίνει, χωρίς να το κατονομάζει, την στάση του Podemos και του ηγέτη του, Πάμπλο Ιγκλέσιας. Ο τελευταίος πρότεινε αιφνιδιαστικά την Παρασκευή τον σχηματισμό κυβέρνησης με τους σοσιαλιστές και τους οικολόγους-κομμουνιστές της Ενωμένης Αριστεράς (Izquierda Unida), θέτοντας όμως μια σειρά από προϋποθέσεις. Μεταξύ άλλων ζητά να ανατεθούν ορισμένα σημαντικά υπουργεία στο κόμμα του και να αναλάβει ο ίδιος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ



Το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία) συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε:
1.Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα κινηθεί με την πολιτική της αυτονομία με αυτοδύναμη στρατηγική σε αντιπαράθεση με την δεξιά και τον αριστερό λαϊκισμό. Προχωράμε σταθερά στα επόμενα βήματα για ένα ισχυρό πόλο της σοσιαλδημοκρατίας του προοδευτικού κέντρου και της Ανανεωτικής Αριστεράς που θα αποτελέσει κρίσιμο καταλύτη για τη αλλαγή των συσχετισμών, για τη διέξοδο από την κρίση και την αντιμετώπιση των ασκούμενων κυβερνητικών πολιτικών.
2.Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θέλει να ενισχύσει την κατεύθυνση για μια ευρύτερη ανασύνθεση του χώρου και καλεί όλες τις δυνάμεις και τις προσωπικότητες που κινούνται στην κεντροαριστερά, στον δημοκρατικό σοσιαλισμό και στην πολιτική οικολογία να συμβάλλουν θετικά σε μια τέτοια κοινή προσπάθεια χωρίς μικρο-κομματικές περιχαρακώσεις, φοβίες και προσωπικούς εγωισμούς.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 2016 ΤΟΥ Α.Ο. ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ


Στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών


Συναντήσεις με εκπροσώπους του πρωτογενή τομέα είναι ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Χατζημάρκος στη Ρόδο όπου άκουσε τα παράπονά τους και αφουγκράστηκε την αγωνία τους. Και αμέσως μετά εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης τονίζοντας ότι "
«Εκφράζω την πλήρη στήριξή μου στον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Νοτίου Αιγαίου, ενάντια στο

Συνάντηση με ποδοσφαιρικά σωματεία στην Πάρο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Ιωάννης Μαργαρίτης και ο Έπαρχος Πάρου κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς είχαν συνάντηση στις 19 Ιανουαρίου, στην Πάρο, με ποδοσφαιρικά σωματεία, όπου συζητήθηκε η διοργάνωση του 11ου Παγκυκλαδικού Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου στο νησί της

Η Έκτη Νεκρή Φώκια… …για άλλη μία φορά θανάτωση από δυναμίτη… Κύριο


Πριν λίγες ημέρες, ομάδα ερευνητών του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» εντόπισε ΝΔ της Σάμου, άλλη μία θανατωμένη νεαρή Μεσογειακή φώκια που πέθανε από έκρηξη δυναμίτη.
Αυτό το περιστατικό αποτελεί τη δεύτερη ηθελημένη θανάτωση μεσογειακής φώκιας που καταγράφουμε στο αν. Αιγαίο μέσα σε ένα μήνα και την έκτη μέσα σε 14 μήνες. Σύμφωνα με τη διενεργηθείσα νεκροψία ο θάνατος της φώκιας προκλήθηκε από