slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σε λειτουργία το mySynigoroslive για τον προγραμματισμό ραντεβού με τον Συνήγορο του Πολίτη


 

Σε παραγωγική λειτουργία τέθηκε από την Τρίτη η πλατφόρμα mySynigoroslive, μέσω της οποίας οι πολίτες – φυσικά πρόσωπα και νόμιμοι εκπρόσωποι επιχειρήσεων – μπορούν να επικοινωνούν εύκολα και γρήγορα με το Συνήγορο του Πολίτη και να εξυπηρετούνται εξ αποστάσεως για θέματα αρμοδιότητας της Ανεξάρτητης Αρχής. Με τη νέα πλατφόρμα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης δίνεται στους πολίτες η δυνατότητα να απευθύνονται στον Συνήγορο του Πολίτη με στοχευμένο και αποτελεσματικό τρόπο, χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίας τους.

Ενισχύεται ο στόλος του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων με καινούρια οχήματα

Πέντε νέα οχήματα ενισχύουν το μηχανολογικό εξοπλισμού του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Με στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Ύδρευσης, ο Δήμος προχώρησε στην προμήθεια 10 συνολικά οχημάτων με χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) συνολικής αξίας 1.742.200 €. Ήδη την Τρίτη 24 Μαΐου παραλήφθηκαν δύο απορριμματοφόρα οχήματα τύπου πρέσας, χωρητικότητας 16 κ.μ., ένα απορριμματοφόρο όχημα χωρητικότητας 12 κ.μ., ένα ημιφορτηγό κλειστού τύπου (VAN) 4X2 μ.β. και ένα ανατρεπόμενο φορτηγό 7,5tn με γερανό και γάντζο...

Ομιλία και προτάσεις του αν. γραμματέα του Τομέα Υγείας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γ. Βλασερού στο Συνέδριο για την υγεία στα νησιά

Ο καρδιολόγος και αναπληρωτής γραμματέας του τομέα υγείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Βλασερός, στην ομιλία του στο Συνέδριο, ξεκίνησε επισημαίνοντας ότι η υγεία πρέπει να αποτελεί δικαίωμα όλων των πολιτών και όχι μόνον όσων έχουν το προνόμιο να διαμένουν σε κάποια από τις μεγάλες πόλεις της χώρας όπου οι υποδομές υγείας είναι πιο άρτια εξοπλισμένες...
«Στην πορεία μου ως καρδιολόγος, καθώς συμμετείχα σε πολλές εθελοντικές δράσεις με σκοπό να προσφέρω στους νησιώτες την μικρή αρωγή μου ως προς την φροντίδα της υγείας τους καλύπτοντας εν μέρει τα κρατικά κενά, ένιωσα βαθιά την αγωνία που τους προκαλούν οι εν λόγω ελλείψεις, οι οποίες τους καθιστούν αδύναμους μπροστά στον φόβο της αρρώστιας. Όμως, στους δύσκολους καιρούς τους οποίους διανύουμε είναι αδήριτος η ανάγκη οι νησιώτες μας να λαμβάνουν την φροντίδα υγείας που τους αρμόζει ώστε να μην χρειάζεται να εγκαταλείπουν τα νησιά για να τύχουν της ιατρικής περίθαλψης που απολαμβάνουν και οι υπόλοιποι συμπολίτες τους», πρόσθεσε ο Γιάννης Βλασερός.

Παραποίηση εγγράφου και παραπληροφρηση από τρολ καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία

 ΤΟ ΛΟΓΟ ΈΧΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ 

Η χυδαιότητα και η παραπληροφόρηση από troll συγκεκριμένης πολιτικής προέλευσης, το περιεχόμενο των οποίων δυστυχώς αναπαράγουν και επώνυμοι, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Έφθασαν στο σημείο, στην προσπάθεια να πληγεί ο Πρωθυπουργός, να αλλοιώσουν συνειδητά έγγραφο του

Ενισχύεται ο στόλος του Δήμου με καινούρια οχήματα


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                                                   

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ 

Πέντε νέα οχήματα ενισχύουν από σήμερα τον μηχανολογικό εξοπλισμού του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Με στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των υπηρεσιών  Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Ύδρευσης, ο Δήμος προχώρησε στην προμήθεια 10 συνολικά οχημάτων με χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) συνολικής αξίας 1.742.200 €. Ήδη σήμερα παραλήφθηκαν δύο απορριμματοφόρα οχήματα τύπου πρέσας, χωρητικότητας 16 κ.μ., ένα απορριμματοφόρο όχημα χωρητικότητας 12 κ.μ., ένα ημιφορτηγό κλειστού τύπου (VAN) 4X2 μ.β. και ένα ανατρεπόμενο φορτηγό 7,5tn με γερανό και γάντζο.

Το επόμενο διάστημα θα παραληφθούν ακόμα τρία διπλοκάμπινα ημιφορτηγά (pick-up), ένα ανατρεπόμενο φορτηγό μικτού φορτίου 19tn (4Χ4) (μπαζάδικο) και ένα Πλυντήριο κάδων απορριμμάτων 80-1100 lt χωρητικότητας 2.000 lt..

Η διάρκεια αποπληρωμής του μηχανολογικού εξοπλισμού θα πραγματοποιηθεί σε 5 χρόνια, ενώ μετά την αποπληρωμή τους τα οχήματα θα περιέλθουν στην κυριότητα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο οποίος θα διατηρήσει τη ρευστότητά του χάρη στη σταδιακή εκταμίευση του μισθώματος.

 

 

 

                                    




Ψηλότερα από το 2019 συνεχίζουν και τον Μάιο οι προορισμοί του Νοτίου Αιγαίου

Κυκλάδες και Δωδεκάνησα "ψηφίζουν" Βρετανοί, Γερμανοί και Ιταλοί
Από την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό ακολουθεί η παρακάτω ανακοίνωση:
Εξαιρετικά προχωράει η τουριστική περίοδος για το Νότιο Αιγαίο και τον μήνα Μάιο, αφού το πρώτο δεκαπενθήμερο έκλεισε, όπως και ο Απρίλιος με περισσότερες διεθνείς απευθείας αφίξεις, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της χρονιάς ρεκόρ του 2019.
Συγκεκριμένα, στα τέσσερα κύρια διεθνή αεροδρόμια των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, Μυκόνου, Σαντορίνης, Κω και Ρόδου, αφίχθησαν 240.909 επιβάτες το διάστημα 1-15 Μαΐου έναντι 230.201 το 2019, ενώ μαζί με τις αφίξεις στον διεθνή αερολιμένα Καρπάθου, οι επισκέπτες στο Νότιο Αιγαίο μέσω διεθνών απευθείας πτήσεων μέσα στις πρώτες δεκαπέντε ημέρες του..φετινού Μαΐου ανέρχονται σε 242.344.

«Άμεση ευρωπαϊκή απάντηση στην προσπάθεια της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει εκ νέου τις μεταναστευτικές ροές», ζητά με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

 


 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την εκ νέου προσπάθεια της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει τις παράνομες μεταναστευτικές ροές όπως είχε συμβεί στον Έβρο το Μάρτιο του 2020 ζητά με ερώτησή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα τόσο για την επιτήρηση και τη διαφύλαξη των κοινών μας ευρωπαϊκών συνόρων όσο και κατά της Τουρκίας που επιχειρεί εκ νέου να εργαλειοποιήσει τις παράνομες μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη.

Αναλυτικά η ερώτηση: