slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σημεία των καιρών ή Η ΣΩΣΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Ο Πρωτονοτάριος του ΣΥΡΙΖΑ και οι παρατρεχάμενοι.

Στην προεκλογική του ομιλία στην πλατεία του Φιλωτιού, στη γέφυρα, κάτω από τον πλάτανο, ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ για το νομό Κυκλάδων κ. Πρωτονοτάριος, γνωστός από χρόνια για τα ευγενή αισθήματα που τρέφει προς το Φιλώτι και τους Φιλωτίτες, μεταξύ των άλλων άκρως φληναφηματοειδών που άρθρωσε, επεφύλαξε για το τέλος της, καθ’ όλα εμπνευσμένης σχοινοτενούς ομιλίας του, μια πρόταση-απόφασή του η οποία όταν υλοποιηθεί ασφαλώς και θα αποτελέσει σταθμό στην κοινωνική πορεία ανά τους χρόνους, τόσο του Φιλωτιού όσο και της Απειράνθου.
Είπε λοιπόν ο κ. Πρωτονοτάριος μέσα στην έξαρση της γενναιοφροσύνης και της μεγαθυμίας του, ότι όταν με το καλό θα εκλεγεί βουλευτής, τότε, ως άλλος Καλλικρατίδας, θα επιμεληθεί και θα λάβει πρόνοιαν ώστε να συνδιαλλαγούν και να συμφιλιωθούν οι Φιλωτίτες με τους Απειραθίτες, οι οποίοι ως γνωστόν μέχρι τούδε αδυνατούν να συγχρωτισθούν…

1. Προς Απόστολον επιστολή και 2. Απάντηση στο Μιχάλη

Προς Απόστολον επιστολή  και η 
Απάντηση στον Μιχάλη 
Για μένα και για εκατομμύρια Έλληνες, οι εκλογές αυτές του Μαΐου και του Ιουνίου είχαν ένα χαρα- κτηριστικό πρωτόγνωρο και άκρως καταλυτικό για την ζωή μας και το μέλλον της χώρας μας.
Εάν επικρατούσε ο Σύριζα και τα μορφώματα της αριστερίστικης νοσηρότητας που τον καθοδηγούν, θα είχαμε στη χώρα σκηνές εμπνευσμένες από την κόλαση του Δάντη.
Ο Απόστολος Ψαρράς, ιδρυτής, ιδιοκτήτης και βασικός συντάκτης αυτής της πολύ σημαντικής μικρής εφημερίδας, των «Ναξιακών Καιρών», δυστυχώς είχε πάρει θέση, την οποία στήριζε με άρθρα του στην εφημερίδα, εναντίον της εκλογικής επιτυχίας της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή, στην πράξη, υπέρ της εκλογικής κατίσχυσης των «γκρουπούσκουλων» του ....

Μαντέψτε ποιο κόμμα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ τη ΔΕΗ... αφού την πληρώνουμε εμείς τα κορόϊδα

Χρέη προς τη ΔΕΗ έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπως φαίνεται η Κουμουνδούρου έχει αφήσει ανεξόφλητους λογαριασμούς τα τρία τελευταία χρόνια με το ποσό που χρωστάει να ανέρχεται σε 22.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παρασκευή+13» έως τώρα δεν είχε γίνει καμία ρύθμιση ή κάποιος διακανονισμός προκειμένου να εξοφληθεί το ποσό. Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε δεύτερο κόμμα στις εκλογές και κατάφερε να εξαπλασιάσει την κρατική του επιχορήγηση, αναμένεται να εξοφλήσει όλα τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί και στη συνεχεία θα προσχωρήσει στην ενίσχυση των μέσων ενημέρωσης του κόμματος.

ΜΠΡΑΒΟ στο Νίκο Δένδια για την κάλυψη του Ανδρεουλάκου

25-07-2012:Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Δ. Τσουκαλά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Αθήνα, 25 Ιουλίου 2012
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Τσουκαλά.

Είναι λυπηρό ότι ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Τσουκαλάς, ενημερώνεται αποκλειστικά και μόνο από συγκεκριμένα Μέσα του Διαδικτύου.
Όμως, η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα και η δημοκρατική ευαισθησία, επιβάλλουν τη διασταύρωση των πληροφοριών.
Ο κ. Δ. Τσουκαλάς βιάσθηκε να κρίνει τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Αθανάσιο Ανδρεουλάκο, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ε.τ.
Είναι βέβαιο ότι δεν θα προέβαινε στην κριτική αυτή, εάν είχε ενδιαφερθεί να πληροφορηθεί την επί 42 συναπτά χρόνια πορεία του στον Εισαγγελικό κλάδο και τον τρόπο με τον οποίο άσκησε επί τετράμηνο το καθήκοντά του, ως Επίτροπος του Έκτακτου Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης.
Προς ενημέρωσή του παραθέτουμε ενδεικτικά τα εξής:

Γ. Μαυραγάνης πρός Κουίκ, Τα θέματα που έχετε θέσει, τα έχουμε εξετάσει και πολύ σύντομα θα έχουμε τις ανακοινώσεις

Το διαχωρισμό του αδικήματος της φοροδιαφυγής από εκείνο της μη αποπληρωμής χρεών προς το Δημόσιο και μέτρα διευκόλυνσης της αποπληρωμής των χρεών προς το Δημόσιο στο άμεσο μέλλον προανήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» Τ. Κουίκ ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στις διευκολύνσεις που παρέχονται σήμερα για την εξόφληση των χρεών προς το Δημόσιο και αναγνώρισε τη διαρκή διόγκωση του προβλήματος.

«Έχω δει το πρόβλημα. Για τα ληξιπρόθεσμα έχετε δίκιο - και πρέπει να διαχωρίσουμε το αδίκημα της φοροδιαφυγής για αυτούς που συστηματικά φοροδιαφεύγουν για ένα μεγάλο ποσό, από το ζήτημα των χρεών προς το Δημόσιο. Έχω συνεννοηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης να αλλάξουμε το καθεστώς. Τα θέματα που έχετε θέσει, τα έχουμε εξετάσει και πολύ σύντομα θα έχουμε τις ανακοινώσεις. Περιμένετε», είπε ο κ. Μαυραγάνης.

Πηγή: Τα Νέα

Την ποινική δίωξη του Γιώργου Παπανδρέου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ζητά η Χρυσή Αυγή.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:
«Το ΔΝΤ μας οδηγεί στην καταστροφή.  Αυτό το ήξεραν οι πάντες. Τώρα το έμαθε κι επισήμως ο Ελληνικός Λαός.  Άμεση απόδοση ποινικών ευθυνών στους Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και όσους πολιτικούς ευθύνονται για το σημερινό οικονομικό χάος».

Στις 3 το μεσημέρι η συνάντηση Βρούτση-χαλυβουργώνΣυνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων της Χαλυβουργίας Ελλάδος θα έχει στις 3 το μεσημέρι ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, με στόχο να βρεθεί λύση για τη λειτουργία της μονάδας στον Ασπρόπυργο.

ΑΜΣ ΦΙΛΩΤΙΟΥ: ''ΜΗΛΩΣΙΑ 2012''

Η δικαίωση των ... κουνουπιών!

Απόβαση Γερμανών πολιτικών στα... ελληνικά νησιά!


Τι λέει το Deutsche Welle..!
Eνώ οι ελληνογερμανικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερή τους περίοδο, φέτος πολλοί Γερμανοί πολιτικοί επιλέγουν για διακοπές την Ελλάδα προκειμένου να στείλουν ένα μήνυμα στήριξης προς τη χώρα μας.
Νάξος, Πάρος και Μύκονος αποτελούσαν ανέκαθεν αγαπημένους προορισμούς των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, για την βουλευτή των Πρασίνων Μπεάτε Μίλερ-Γκέμεκε παλαιότερα ο κύριος λόγος των επισκέψεων στη χώρα μας ήταν ο ήλιος και η θάλασσα. Αυτή τη φορά όμως, οι λόγοι είναι περισσότεροι:
«Όταν άκουσα ότι ο αριθμός των τουριστών στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 50% ήταν για μένα

Άγριο φονικό σε μπαρ της Σύρου! Θαμώνας πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη


oplo

Άγριο φονικό και απίστευτες σκηνές σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στο κέντρο της Ερμούπολης! Το περιστατικό συνέβη μέσα σε bar που βρίσκεται στην Οδό Πάρου, όταν ένας 61χρονος θαμώνας πυροβόλησε και σκότωσε τον 42χρονο ιδιοκτήτη.
Όλα έγιναν περίπου στις 3:45 το πρωί λίγο πριν κλείσει το κατάστημα, το οποίο μάλιστα είχε αρκετό κόσμο. Ο δράστης, ο οποίος εργάζεται στο ναυπηγείο του Νεωρίου, αρχικά είχε διένεξη με πολιτικό μηχανικό του νησιού, ηλικίας περίπου 53 ετών. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 61χρονος βγήκε από την τουαλέτα κρατώντας ένα μπουκαλάκι με.....

Από τον εαυτόν του ξεκινάει το πρόγραμμα περικοπών ο Σαμαράς και ακολουθούν ο Αβραμό, ο Τσίπρας και οι Υπουργοί

Ξεκινάει το πρόγραμμα περικοπών στις δημόσιες δαπάνες,από τους βουλευτές,τους υπουργούς και τα μισθώματα του δημοσίου,στο πλαίσιο των μέτρων των 11,5 δις ευρώ που ετοιμάζει η κυβέρνηση.Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ.Χρήστος Σταϊκούρας ανήρτησε προς διαβούλευση Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Περιστολή Δημοσίων Δαπανών και ρύθμιση θεμάτων Δημοσιονομικών Ελέγχων». Με διάταξη του Σχεδίου Νόμου, μετά από οδηγία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, επέρχεται μείωση της δημόσιας δαπάνης για τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος και της πολιτικής διοίκησης της χώρας.
Συγκεκριμένα, περικόπτεται :

e-Επιλογές της 26/07/2012


6 στους 10 φοροδιαφεύγουν ,υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής και στη Νάξο


Κάθε πέρυσι και καλύτερα σε ό,τι αφορά τα ποσοστά φοροδιαφυγής. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει με βάση τα στοιχεία για τη φοροδιαφυγή που έδωσε στη δημοσιότητα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Παράγοντες της αγοράς αποδίδουν την έξαρση της φοροδιαφυγής στο γεγονός ότι πλέον οι πολίτες δεν έχουν κίνητρο να ζητούν αποδείξεις αλλά και στο ότι οι......

Τη μνήμη του Α. Μαγκάκη και του Ι. Καμπαννέλλη τιμά η “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη” ΣΦΝΕνενήντα χρόνια από τη γέννησή τους (1922) και ένα χρόνο μετά το θάνατό τους (2011), η “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη” του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, τιμάει με εκδηλώσεις μνήμης το λογοτεχνικό έργο δύο σημαντικών ναξιωτών, του Ιάκωβου Καμπανέλλη και του Γιώργου – Αλέξανδρου Μαγκάκη.
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΣΦΝ στο Φιλώτι το Σάββατο 28 Ιουλίου και...

Τι ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας με το “δεξί χέρι” του Ρουμπινί;

Από factorx 

Μια πολύ σοβαρή αποκάλυψη κάνει στα ΝΕΑ ο Γ. Παπαχρήστος.
Ο …επαναστάτης Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με το …δεξί χέρι του διαβόητου Νουριέλ Ρουμπινί στην Ευρώπη, την κ.Megan Green.
Προφανώς και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του Αλέξη να συναντάται με οποιανδήποτε και δεν χρειάζεται να πάρει άδεια από κανέναν.
Προφανώς και είναι δικαίωμά του να τα λέει και με τη Megan Green.
Όμως, τόσο η Megan όσο και το αφεντικό της ο κ. Roubini, είναι γνωστοί για τις απόψεις τους αναφορικά με την Ελλάδα.
Προβλέπουν, δηλαδή, την πτώχευσή μας και την επιστροφή στη δραχμή.
Το ό,τι ο Αλέξης συναντήθηκε μαζί της, δεν σημαίνει ότι ασπάζεται  και τις απόψεις της.
Όμως,  εγείρονται μερικά ερωτηματικά:

Κωστάκη πρόσεχε μην σχίσεις καμία κουρτίνα

Ο ΚΩΣΤΑΣ Ο ΚΟΥΡΤΙΝΑΣ.jpgΔήλωση
Γιαουρτουλού
του κ. Μαρκοπούλου:
«Πληροφορούμαστε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει Σχέδιο Νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.Προειδοποιούμε να μην το κάνει ο υπουργός Παιδείας πριν διασφαλίσει τα χαμένα κονδύλια από τα αποθεματικά των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, που «κουρεύτηκαν» μαζί με τα ομόλογα.
Εγώ λυπάμαι για την αθλήτρια και την προετοιμασία που είχε κάνει και λυπάμαι για την εικόνα που δίνει γενικότερα η Ελλάδα. Αν έπρεπε να αποκλειστεί η κυρία  Παπαχρήστου, υποθέτω πολύ πιο πριν δεν θα έπρεπε καν κάποιοι να έχουν σκεφτεί να καλέσουν τον κ. Ρουμελιώτη  για πρωθυπουργό της χώρας μετά τις δηλώσεις που έκανε για το Δ.Ν.Τ,  ότι μας πήγαν δηλαδή σε ένα σχέδιο που ήξεραν ότι θα αποτύχει».

Χ.Α: Ρατσισμός ο αποκλεισμός της Βούλας

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.pngΑνακοίνωση κατά της απόφασης αποκλεισμού της Βούλας Παπαχρήστου εξέδωσε η Χρυσή Αυγή τονίζοντας πως: «Μέσα σε αυτό το Σύστημα, εξοντώνεται κυριολεκτικά και δι’ ασήμαντον αφορμή, όποιος τολμήσει να εκφράσει διαφορετική άποψη, ακόμα και αστειευόμενος. Εξοντώνονται αθλητές – και κυρίως νέοι άνθρωποι – που αντιστέκονται στο κυρίαρχο κλίμα της παρακμής και αγωνίζονται για να τιμήσουν και να εξυψώσουν μία Ελλάδα που καταρρέει. Αντίθετα αγιοποιούνται διάφορα προκλητικά υποκείμενα, που καθυβρίζουν εκατοντάδες χιλιάδες σφαγιασθέντες προγόνους μας.
Θα ήταν προτιμότερο και σίγουρα πιο τίμιο να ψηφιζόταν νόμος που θα καταδίκαζε σε θάνατο διά δημοσίου λιθοβολισμού όποιον τολμούσε να εκφράσει οποιαδήποτε διαφορετική γνώμη, από αυτή που έχει επιβάλλει η ....

ΘΑΥΜΑ !!! 6 ΣΤΟΥΣ 10 ΧΙΩΤΕΣ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥΣ

Το 60% των ατόμων που εξετάστηκαν στη Χίο, στο πλαίσιο του επανελέγχου που πραγματοποιήθηκαν για τα χορηγούμενα προνοιακά επιδόματα τυφλότητας, δεν ήταν πρακτικά τυφλοί και επομένως δεν έπρεπε να λαμβάνουν επίδομα τυφλότητας. "Η Διοίκηση του ΙΚΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας  αφού αξιολόγησε τα μέχρι σήμερα στοιχεία, διαπίστωσε ότι στη νήσο Χίο τα χορηγούμενα προνοιακά επιδόματα τυφλότητας υπερέβαιναν κατά πολύ τον εθνικό μέσο όρο της χώρας, γι΄αυτό   αποφασίστηκε η επανάκριση των δικαιούχων αυτών. Από τα αποτελέσματα της επανάκρισης διαπιστώθηκε ότι το 60% των εξετασθέντων δεν ήταν πρακτικά τυφλοί και επομένως δεν έπρεπε να λαμβάνουν επίδομα τυφλότητας", αναφέρει η ανακοίνωση του ΙΚΑ.
Η διαδικασία επανάκρισης δικαιούχων επιδομάτων τυφλότητας και απολύτου αναπηρίας, όπως σημειώνεται,  θα συνεχιστεί  για το επόμενο διάστημα σε δεκα νομούς που παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά αναπηρίας σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο.

Ο Ν.Συρμαλένιος στη Σύρο


Στη Σύρο βρέθηκε την Τετάρτη και Πέμπτη 25-26 Ιουλίου ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος.
Κατά την παραμονή του, το βράδυ της Τετάρτης παραβρέθηκε στην 2η μετεκλογική Ανοιχτή Συνέλευση της Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σύρου. Στην εισήγηση του, αφού έκανε μια σύντομη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αναφέρθηκε στην πολιτική μετεκλογική πραγματικότητα, επισημαίνοντας πως “η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ από.....