slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιατί επιβιώνει όλων ο Γιάννης Βρούτσης-Τι θέλουν τρεις υφυπουργοί στο Εργασίας

Γιατί φυσικά παράγει έργο χειροπιαστό σε ενα απο τα πιο δύσκολα υπουργεία! Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις: 
-από το συμμάζεμα των εξόδων του υπουργείου ακόμα και με το κόψιμο 12 θέσεων ειδικών συμβούλων για τον ίδιο
-τη δημιουργία του ΗΔΙΚΑ που έκοψε το πάρτι των τσιγγάνων με τα οικογενειακά επιδόματα,
-τη δημουργία της ΕΡΓΑΝΗΣ που μετρά ηλεκτρονικά τη μισθωτή εργασία,
την είσοδο ηλεκτρονικών υπηρεσιών στη ζωή των Ελλήνων,
-το τέλος των συντάξεων σε νεκρούς και του πάρτι στα έξοδα κηδείας του ΟΓΑ,
-την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας και τα καμπανίδια,
-την πλήρη καταγραφή των ταμείων και των συνταξιούχων με το σύστημα ΑΡΙΑΔΝΗ,
-την αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για πρόσληψη ανέργων,
-τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες,
-τις επιτυχείς διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα που απέτρεψαν

Πάρος: Ένα απόγευμα στο Φάρο του Κόρακα...

 Ένα όμορφο απόγευμα κοντά στη φύση είχαν την ευκαιρία να ζήσουν το απόγευμα της Κυριακής 8/6 όσες και όσοι συμμετείχαν στην πεζοπορική διαδρομή από το αναψυκτήριο του Πάρκου Πάρου μέχρι τον Φάρο του Κόρακα.http://www.parianostypos.gr

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ


«ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ» κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι χρόνιες «ιώσεις» στο κορμί της Νάξου – της Νάξου που αρέσει πολύ (βλ. διεθνείς ταξιδιωτικές έρευνες) αλλά δεν μπορεί να γίνει τουριστικός προορισμός εύκολα προσβάσιμος. Ελλείψει «σωστού» αεροδρομίου και «σωστού», επίσης, λιμανιού αλλά και τουριστικού καταφυγίου, γαρ… Τούτο μόνο ζημία προξενεί τον τόπο (μας).
Σε μια χρονική περίοδο που σε πάρα πολλά αιγαιοπελαγίτικα νησιά γίνεται «τουριστική κόλαση» στο δικό μας το νησί εξακολουθούμε να είμαστε «κολλημένοι» στην… πεπατημένη.
«Σκαφάτοι» με μπόλικα λεφτά στην τσέπη καταπλέουν στο λιμάνι του νησιού μας, βολιδοσκοπούν τον χώρο, «εστιάζουν» στο τουριστικό καταφύγιο (δήθεν μαρίνα) κάνουν πίσω απογοητευμένοι και όπου φύγει φύγει… Ανεπαρκές το καταφύγιό μας. Λίγες οι θέσεις του… Για το «ξεπερασμένο» λιμάνι μας, τι να πει κανείς; Καθ’ όσον αφορά στο αεροδρόμιο, αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι το εξής; Εδώ και τέσσερα πέντε χρόνια ρώσικες αεροπορικές εταιρείες και γραφεία ταξιδιωτικά ζητούν να μάθουν αν έγινε η επί σειρά πολλών ετών πολυσυζητημένη...

H Διαμαρτυρία της κας Φώφης Γεννηματά... και η απάντηση...


του Κώστα Στούπα
Κύριοι,
Είναι προφανές ότι δεν αμφισβητώ το δικαίωμα της ελευθερίας της άποψης και της δημόσιας διατύπωσής της, εντός των πλαισίων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Η σπίλωση όμως της μνήμης ενός ανθρώπου, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή και ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του, τόσο στον ιδιωτικό του βίο όσο και στη δημόσια διαδρομή του διακρίθηκε για το ήθος, την εντιμότητα και τη στάση ζωής του, είναι πράξη ανέντιμη και μικροπρεπής.
Σε καμία περίπτωση επίσης δεν ανέχομαι τις συκοφαντίες και τα ψεύδη που γράφετε σε σχέση με τη Σκύρο.
Κατόπιν των ανωτέρω, σας καλώ να ανακαλέσετε τα όσα ψευδώς και συκοφαντικά αναφέρετε στο ηλεκτρονικό δημοσίευμά σας στην ιστοσελίδα capital.gr την 5η Ιουνίου 2014, εντός 3 ημερών από σήμερα.
Φώφη Γεννηματά
Απάντηση: Εκεί που μας χρωστάνε μας ζητάνε και το βόδι...

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ο Ευάγγελος Βενιζέλος (τον πείραξε ο ανασχηματισμός)


Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, με κοιλιακό άλγος, εισήχθη στις 01.30 το πρωί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.
O κ. Βενιζέλος υποβάλλεται σε...καρδιολογικές και άλλες εξετάσεις, ωστόσο τα πρώτα αποτελέσματα, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του ΠΑΣΟΚ, ήταν καθησυχαστικά.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πρόκειται για.....

Αγώνας παλαιμάχων στη μνήμη του Ν Βλησίδη

 

Μπράβο στην Πολιτιστική - Χορευτική ομάδα «Παναγία η Φλεριότισσα» για την πρωτοβουλία της

Το θλιβερό συμβάν της φωτιάς του καταστήματος του συγχωριανού και συντοπίτη μαςΝεκτάριου Κουτελιέρη του Σταύρου που ήταν οι κόποι και ο αγώνας μιας ζωής, μας συγκλόνισε όλους.
Ύστερα από πρόταση μελών του συλλόγου μας προς το Διοικητικό Συμβούλιο για το πώς μπορούμε να τον βοηθήσουμε, το Διοικητικό Συμβούλιο τηςΠολιτιστικής Χορευτικής Ομάδας Κορωνοχωρίου-Μύλων Νάξου «Παναγία η Φλεριότισσα»συνεδρίασε έκτακτα στις 06/6/2014 και αποφάσισε:α) να ζητήσει την βοήθεια των συγχωριανών μας και όλου του Ναξιακού λαού εντός και εκτός του νησιού μας, ανοίγοντας λογαριασμό καταθέσεων στο όνομά του και

ΚΛΑΙΩ! Πάλι μέσα πέσαν οι δημοσιοκάφροι! Όλα τα ονόματα της νέας κυβέρνησης-Ακλόνητος ο Βρούτσης

Τον είχαν για σούτ αλλά τους μοίρασε πάλι πόνο! Ακομπλεξάριστος ο Σαμαράς έδωσε θέση στη Βούλτεψη ενώ ρισκάρει κάνοντας υπουργούς τους Κικίλια-Ντινόπουλο

Η κ. Σοφία Βούλτεψη, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά τα ονόματα της νέας Κυβέρνησης. Στο νέο υπουργικό συμβούλιο παραμένει ο Γιάννης Βρούτσης και στη θεση του Υπουργού Εργασίας, ενώ Ντινόπουλος και Κικίλιας...