slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα κάθονται, ουρανός, παπούτσια, φυτό και υπαίθριες δραστηριότητεςΤου Γκιολέ  Δημήτρη Οικονομολόγου - Φοροτεχνικόυ
Η υποβολή φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων βρίσκεται σε εξέλιξη και δόθηκε παράταση μέχρι 29 Ιουλίου 2020. Ήδη κατατέθηκε διάταξη στην βουλή από την Κυβέρνηση για καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων σε οκτώ μηνιαίες δόσεις από τρεις διμηνιαίες. Έτσι η πρώτη δόση φόρου θα λήγει 31 Ιουλίου 2020 και η τελευταία στο τέλος Φεβρουαρίου του 2021. Για τα νομικά πρόσωπα οι δόσεις του φόρου εισοδήματος αυξάνονται από έξι σε οκτώ, η τελευταία στις 26 Φεβρουαρίου 2021, όσα φυσικά πρόσωπα εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος 2019 μέχρι 29 Ιουλίου θα έχουν έκπτωση 2%. Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ ο φόρος θα αποπληρωθεί σε έξι αντί για πέντε δόσεις που ίσχυσαν σήμερα, η πρώτη θα καταβληθεί στο τέλος

«Το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, το πρώτο βήμα της Ευρώπης για μία κλιματικά ουδέτερη οικονομία, ταυτίζεται με τις πολιτικές επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης.»

 
«Το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, το πρώτο βήμα της Ευρώπης για μία κλιματικά ουδέτερη οικονομία, ταυτίζεται με τις πολιτικές επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης.»

Αναλυτικά το βίντεο της παρέμβασης:

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης γενικός Εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Έκθεση που θεσπίζει το Ταμείο  Δίκαιης Μετάβασης ενημέρωσε σήμερα τους συναδέλφους του βουλευτές των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Προστασίας Περιβάλλοντος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην Κοινή Συνεδρίαση των δύο Επιτροπών παρουσία του Γεράσιμου Θωμά υφυπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και του Κωστή Μουσουρούλη Συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των περιοχών Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.

Συνάντηση Ε.Α.Σ. Νάξου με Βασίλη Βρούτση


Τον επικεφαλής της «Δύναμης Δημιουργίας» και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου, κ. Βασίλη Βρούτση, καθώς και επιλεγμένο (λόγω COVID-19) αριθμό μελών της παράταξής του φιλοξένησε σήμερα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στα κεντρικά της γραφεία.

Πρέπει, δε, να αναφερθεί, ότι την πραγματοποίηση της εν λόγω συνάντησης είχε ζητήσει ο ίδιος ο κ. Βρούτσης.