slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ. Μαχαιρίδης: Υπογραφή συμβάσεων συντήρησης οδικών δικτύων στα νησιά - σύσκεψη για έργα Εγνατίας.

Γ. Μαχαιρίδης: Υπογραφή συμβάσεων συντήρησης οδικών δικτύων στα νησιά - σύσκεψη για έργα Εγνατίας.
Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη οι Συμβάσεις Συντήρησης των Οδικών Δικτύων Σύρου, Μήλου και Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Σχοινούσας, Δονούσας, Ηρακλειάς, Κουφονησίων προϋπολογισμού 1.015.192,76 €. Επίσης ενημερωτική σύσκεψη για τα έργα με φορέα διαχείρισης την Εγνατία Οδό Α.Ε. πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ 25-5-2013

Οικολογικός Άνεμος
στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Περιφερειακός Σύμβουλος : Νίκος Χρυσόγελος

Προς:

Συναντήσεις με αθλητικούς φορείς των Κυκλάδων Ο αθλητισμός στην εποχή της κρίσης και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ


Επίσκεψη στη Σύρο του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Νίκου Συρμαλένιου
και του υπεύθυνου του Τμήματος Αθλητισμού και μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ,Τζούλιου Συναδινού,
οι οποίοι, την Κυριακή 26/5 και τη Δευτέρα 27/5, θα πραγματοποιήσουν
σειρά συναντήσεων με αθλητικούς φορείς των Κυκλάδων.
Μετά την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων συναντήσεων,
θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου
τη Δευτέρα 27/5, στις 2:15΄μμ, στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο του αθλητισμού, ιδιαίτερα τα τελευταία τρία χρόνια, με......

ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων στηρίζει το Σάκη Ιωαννίδη




Τον Σάκη Ιωαννίδη στηρίζει η πλειονότητα των ΟΝΝΕΔιτών από τις Κυκλάδες.
Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στις εκλογές της 26ης Μαΐου, τυγχάνει της στήριξης του Δ.Σ. της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων που θα τον στηρίξει ανοιχτά.
Όλοι μαζί την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα του νομού για να ψηφίσουμε την ΟΝΝΕΔ της γενιάς μας! Την ΟΝΝΕΔ της πρωτοπορίας! Την ΟΝΝΕΔ που όλοι...

Στην Τήνο...συναντήθηκε η οικογένεια Καραμανλή! (ΦΩΤΟ)


Στην Τήνο βρέθηκε με τον γιο της, Αλέξανδρο η Νατάσα Καραμανλή . Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού αναχώρησε με τον μικρό από το λιμάνι της Ραφήνας το απόγευμα της Παρασκευής. Με το ίδιο πλοίο ταξίδεψε και η Ελένη Μενεγάκη με προορισμό την Άνδρο!
Στο κυκλαδίτικο νησί τους περίμενε ο Κώστας Καραμανλής μαζί με την δίδυμη κόρη τους Αλίκη. Σύσσωμη η οικογένεια έμεινε σε ....

«Ταφόπλακα» ΝΔ στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη-Μόνο βελτιώσεις στην κείμενη νομοθεσία αποφασιστηκε πριν λιγο σε συσκεψη

«Ταφόπλακα» στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη επιχειρεί να βάλει η ΝΔ, η οποία σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στην Βουλή, αποφάσισε ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο είναι επαρκές και ότι η ΝΔ δεν θεσπίζει ιδιώνυμο αδίκημα, καθώς αυτό θα παραβίαζε την ελευθερία της έκφρασης.
Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος...

Ανακουφιση στο ΚΚΕ που ειχε τρομαξει με το νομο Ρουπαικιωτη: Ανοίγει θέμα δίωξης ακόμα και πολιτικών πεποιθήσεων!

Toυ Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*  

To νομοσχέδιο περί «ρατσισμού και ξενοφοβίας» θα το δούμε (αν το δούμε...) πώς θα διατυπωθεί στην τελική του μορφή.
Αυτό που κρατάμε προς το παρόν είναι οι δηλώσεις του ίδιου του υπουργού Δικαιοσύνης. Ο κ. Ρουπακιώτης έχει τονίσει ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που μεταφέρει στο εθνικό δίκαιο την Απόφαση - πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της ΕΕ (28/11/2008), «για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου».


Παρακαλούμε την προσοχή σας:

Στη συγκεκριμένη Απόφαση της ΕΕ ομολογείται ότι:

«Η παρούσα απόφαση - πλαίσιο δεν εμποδίζει κράτος - μέλος να θεσπίζει διατάξεις εθνικού δικαίου με τις οποίες επεκτείνεται το πεδίο εφαρμογής (...) σε εγκλήματα που απευθύνονται εις βάρος ομάδας προσώπων, η οποία προσδιορίζεται βάσει άλλων κριτηρίων εκτός από εκείνα της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενετικών καταβολών ή της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, όπως είναι αυτά της κοινωνικής θέσης ή των πολιτικών πεποιθήσεων»!

Δηλαδή:

Τέρενς Κουίκ: Μένει μέχρι να τον διώξει Πανάρας...Αν και στους ΑΕροψεκασμενους γίνονται πράγματα που δεν τον βρίσκουν σύμφωνο

Ο βουλευτής επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, φιλοξενήθηκε στον αέρα του Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ξεκαθαρίζοντας ότι συνεχίζει με όλες του τις δυνάμεις στους ΑΝ. ΕΛ, παρά την ...

Τι αλλάζει με το νέο Φορολογικό Κώδικα

EforiaΠροβλέπεται απαλλαγή υποβολής δήλωσης για μισθωτούς και συνταξιούχους, αύξηση της παρακράτησης φόρου και φορολόγηση των αποζημιώσεων απόλυσης από το πρώτο ευρώ.

Από το πρώτο ευρώ θα φορολογούνται οι αποζημιώσεις για λύση εργασιακών σχέσεων, σύμφωνα με προσχέδιο του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που πρόκειτια να τεθεί σύντομα προς Δημόσια Διαβούλευση και αποκαλύπτει σήμερα η «Καθημερινή». Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος στην κατηγορία των αποζημιώσεων ίσχυε αφορολόγητο όριο της τάξης των 60.000 ευρώ

Μετα και τις δηλωσεις Αθανασιου, σφίγγει ο «γαλάζιος» κλοιός γύρω από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη

[Μενει να δουμε αν ο Ρουπακιωτης καταφερει να ξεκολλησει τον κ@λο του απο την καρεκλα στην οποια, μια φορα το μηνα, λεει οτι δεν ειναι κολλημενος....]

Σφίγγει ο «γαλάζιος» κλοιός γύρω από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Χ. Αθανασίου να διατυπώνει στην Βουλή την θέση ότι υπάρχει «επαρκές νομικό πλαίσιο» για την αντιμετώπιση των ρατσιστικών φαινομένων. Αυτό είπε μιλώντας στην Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων, προσθέτοντας ότι απαιτούνται «μικρές βελτιώσεις» και όχι νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.


Όπως τόνισε ο κ. Αθανασίου «αν δείτε αυτό το νομοθέτημα (σ.σ. το αντιρατσιστικό σ/ν) το 90% είναι ρυθμισμένο στην ελληνική έννομη τάξη, αλλά κανείς δεν έπιασε να τα μαζέψει όλα και να δει ότι αυτά έχουν ρυθμιστεί». «Βεβαίως, πρέπει να γίνουν μερικές παρεμβάσεις, αλλά όχι να πάρει μία τέτοια έκταση επικοινωνιακού χαρακτήρα και να φαίνεται ότι υπάρχουν και αντίθετες ενδοκυβερνητικές απόψεις από ορισμένη μερίδα του Τύπου. Δεν είναι έτσι τα πράγματα», σημείωσε.

Μάλιστα διατύπωσε αιχμές προς την πλευρά Ρουπακιώτη λέγοντας πως «όταν ο νομοθέτης νομοθετεί πρέπει να έχει μία εποπτεία του Δικαίου». «Πρέπει να γνωρίζει, ποιες ρυθμίσεις έχουν γίνει, τι ισχύει και τι πρέπει να κάνουμε», είπε.

Υπερασπιζόμενος τον νόμο 927/79, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι «πολλές ευρωπαϊκές και προοδευτικές χώρες είχαν μεσάνυχτα από τις ρυθμίσεις, τις οποίες έκανε η Ελλάδα». «Πολλές είχαν και πριν από εμάς, αλλά πολλές από αυτές δεν είχαν ιδέα τι ψήφιζαν. Ήμασταν πολύ πρωτοποριακοί σε αυτό», πρόσθεσε, παρατηρώντας πως εάν δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις δεν φταίει η κυβέρνηση.

Δεν δίστασε δε να επικρίνει την στάση του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας: «Δείτε τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και την '"ΑΥΓΗ", που αρθρογραφούσε τότε από άλλη σκοπιά βέβαια και όχι από την αντιπολιτευτική που επιχειρεί τώρα, τι έγραφε για τον ίδιο αντιρατσιστικό νόμο. Δεν διαφέρει σε τίποτα ο νόμος που εισήχθη επί Παπαϊωάννου με τον σημερινό. Διαφέρει μόνο στην τιμωρία των Νομικών Προσώπων».

ΤΟ ΒΗΜΑ

Πιπιλή: Κάποιοι βουλευτές νομίζουν ότι τραγουδούν στη “Φαντασία”

Foteini-Pipili

Με τον δικό της αιχμηρό τρόπο σχολίασε η Φωτεινή Πιπιλή τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για τη νέα τακτική των αυστηρών ελέγχων στον χώρο του Κοινοβουλίου, αλλά και των ενδυματολογικών επιλογών ορισμένων βουλευτών, με αφορμή και το χθεσινό περιστατικό με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιώργο Καλαντζή να κάνει αυστηρές συστάσεις στη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, για το μπλουζάκι με το οποίο εμφανίστηκε στο βήμα.

"Κάποιοι βουλευτές νομίζουν ότι πάνε να τραγουδήσουν στη "Φαντασία", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της Φωτεινής Πιπιλή.

Καταγγελία – βόμβα για το θέμα της Φυσικής στις Πανελλαδικές!

panelladikes22

Ο α' αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Παναγιώτης Φιλντίσης προχώρησε σε μια σημαντική καταγγελία μιλώντας το σήμερα, Πέμπτη, το πρωί στον ΒΗΜΑ FM 99,5 .

Όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά το 4ο θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα της Φυσικής είχε αναρτηθεί προ δύο μηνών σε ιστοσελίδα καθηγητών, που συνδιαχειρίζεται μέλος της κεντρικής επιτροπής εξετάσεων και είχε προκαλέσει αναλυτική συζήτηση για τη λύση του μεταξύ των μελών της.

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Κυκλοφορεί επικίνδυνος ιός που τρώει τα εγκεφαλικά κύτταρα ΦΩΤΟ!!

Ο νέος ιός ονομάζεται από τους επιστήμονες Ε.Κ. και το ονομά του βγαίνει από το...
Ελένη Καλογεροπούλου... όποιοι την παρακολουθείτε κάθε βράδυ στον ΣΚΑΪ... ΠΡΟΣΟΧΗ! Μπορεί να το κάψετε....


Βρούτσης: Κοινωνικός Τουρισμός για επιπλέον 100.000 δικαιούχους



Η υλοποίηση του προγράμματος, δαπάνης 10 εκατ. ευρώ, θα πραγματοποιηθεί από τον Νέο ΟΑΕΔ και η αρχή του θα είναι η 1η Σεπτεμβρίου 2013, με στόχο τη μερική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου
Την εφαρμογή προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για επιπλέον 100.000 δικαιούχους, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας. 

Ανακοίνωση Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ για ΕΓΣΣΕ - Καταγγελία για δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ
ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,
Η επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ, των μονοπωλίων ενάντια στα δικαιώματα μας, ενάντια στις ζωές μας συνεχίζεται.
Οι αντεργατικοί και φοροληστρικοί νόμοι, τα χαράτσια διαδέχονται το ένα το άλλο. Η απαξίωση και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων (με ....