slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με εγκύκλιος Βοριδη Νέοι πρόεδροι στις Κοινότητες Νάξου, Αγίου Αρσενίου, Σαγκρίουκαι Χαλκείου;

Τι έγινε; Πολύ απλά έφερε ανακατατάξεις και υποχρεωτικές αλλαγές η πρόσφατη εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών (478/2023) για την εκλογή προέδρου συμβουλίου

Κυκλάδες- Γιατί ο Γιάννης Βρούτσης “σαρώνει”;;



Κατά κοινή ομολογία και σύμφωνα και με τη δημοσκόπηση η οποία έγινε πριν μερικές βδομάδες στα νησιά μας, ο Γιάννης Βρούτσης…"σαρώνει" στις Κυκλάδες, στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της Ν.Δ.

Περιοδεία του Φίλιππου Φόρτωμα στην Κέα





Επόμενος σταθμός της περιοδείας του υπ. Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππου Φόρτωμα, ήταν το νησί της Κέας.

Αρχικά, ο κ. Φόρτωμας, επισκέφθηκε το Λιμενικό Τμήμα και το Αστυνομικό Τμήμα, όπου ενημερώθηκε από τους επικεφαλής αξιωματικούς κ. Μαρία-Άννα Καλησπέρη και κ. Σπυρίδων Τράγκα, αντίστοιχα, για τις ανάγκες στελέχωσης των Υπηρεσιών τους, ιδιαίτερα ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Βουλευτικές εκλογές 2023 Γιάννης Βρούτσης και Νίκος Συρμαλένιος τα δυνατά χαρτιά της Νέας Δημοκρατίας και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μάχη για το ποιο κόμμα θα πάρει την 4η έδρα στις Κυκλάδες;

 

Κυριακή 21 Μαΐου 2023, η πρώτη Κυριακή των βουλευτικών εκλογών και της απλής αναλογικής . Θα   είναι πολύ δύσκολη για τους  για τους υποψήφιους βουλευτές Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, του  ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ..Αν και ποτέ δεν ξέρεις με σιγουριά τι θα βγάλει η κάλπη, τα έως τώρα δεδομένα  πάντως θυμίζουν τις εκλογές του 2019. Τέσσερα  χρόνια μετά  όλα ίδια είναι τόσο με την σειρά των κομμάτων όσο και με την  σειρά των Βουλευτών, καθώς και στις βουλευτικές εκλογές 2023 οι  πρωτιές  του    Γιάννης  Βρούτση   με τη Νέα Δημοκρατία και  Νίκος  Συρμαλένιος  με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α  δεν αμφισβητούνται ΠΛΕΟΝ από κανένα. 

Στο «Γ.Γεννηματάς» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Καλλιθέας, δημοσιογράφος Λάζαρος Λασκαρίδης. Υποχώρησε μπαλκόνι στην δημοτική βιβλιοθήκη και τον παρέσυρε στο κενό

  

Ο αντιδήμαρχος βρισκόταν σε εκδήλωση του δήμου Καλλιθέας παρουσία αρκετών στελεχών της διοίκησης του δήμου, του δημοτικού συμβουλίου και πολιτών στην Δημοτική Βιβλιοθήκη όταν περίπου στις 18:30 βγήκε σε ένα μικρό μπαλκόνι.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αντιδήμαρχος στηριζόμενος στο κάγκελο, αυτό υποχώρησε με αποτέλεσμα ο Λάζαρος Λασκαρίδης να πέσει με την πλάτη στο έδαφος από ύψος 2,5-3μ.
Έχασε τις αισθήσεις του τις οποίες ανέκτησε λίγα λεπτά αργότερα.

Παπαπαναγιώτου: «Δήμητρα» ή Μητσοτάκης - Το δίλημμα των εκλογών

 

Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Ο πολιτικός ναρκισσισμός και η ιδεοληψία του Γ. Βαρουφάκη προσέφεραν απροσδιόριστης αξίας βοήθεια στην αποσαφήνιση του διλήμματος των επικείμενων εκλογών.
Η «Δήμητρα»- «όραμα» του Γ. Βαρουφάκη για μια Ελλάδα με κλειστές τράπεζες, με εθνικό νόμισμα και εκτός Ε.Ε., δεν ξύπνησε μόνο τον εφιάλτη του 2015, αλλά έφερε στο προσκήνιο τον εφιάλτη του 2023: Μια Ελλάδα υπανάπτυκτη, νησίδα φτώχειας στον σύγχρονο κόσμο, επαίτη και έρμαιο κάθε μεγάλου οικονομικού «νταβατζή», ο οποίος θα ήθελε μια τόσο πολύφερνη νύφη στη δούλεψή του.

Πρετεντέρης: Προγνωστικά



"Ξεκινήσαμε για τις εκλογές. Με ένα φαβορί και ένα αουτσάιντερ. Αλλά φυσικά τα ματσάκια δεν κρίνονται άνευ αγώνος, ούτε από τα προγνωστικά" γραφει στα ΝΕΑ ο Γ. Πρετεντέρης:

Ο Γιάννης Βλασερός εντατικοποιεί τον πολιτικό του αγώνα και επισκέφθηκε τα νησιά Σαντορίνη, Ανάφη, Φολέγανδρο, Ιο και Νάξο.


Η πολιτική δραστηριότητα του Γ. Βλασερού υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εν όψει των εκλογών της 21 Μαΐου συνεχίζεται με άφιξη του στην την Σαντορίνη την Μεγάλη Παρασκευή 15 Απριλίου όπου πέρασε τις εορτές του Πάσχα, αλλά είχε την ευκαιρία να έχει επαφές με τον Δήμαρχο και την Πρόεδρο του νοσοκομείου καθώς και με πολλούς συντρόφους και φίλους. 

Πρόσκληση για την κατανομή των διαφημιστικών μέσων και κοινοχρήστων χώρων στα πολιτικά κόμματα και στους συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών στις 21/05/2023




Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καλεί τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων, που συμμετέχουν στις Βουλευτικές Εκλογές στις 21/05/2023 σε κοινή σύσκεψη την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο. Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι που θα συμμετέχουν στη σύσκεψη να είναι εγγράφως διαπιστευμένοι από το πολιτικό κόμμα ή το συνασπισμό συνεργαζομένων κομμάτων που εκπροσωπούν.

Μοναδικό θέμα της σύσκεψης θα είναι η επίτευξη συμφωνίας για την κατανομή των χώρων προβολής, καθώς και ο καθορισμός του τρόπου χρήσης αυτών κατά την προεκλογική περίοδο.


Γιάννης Πολυχρονάκος : «Μόνο ντροπή για την ανάλγητη υπουργική απόφαση που καταδικάζει τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες στην Κύθνο».

«Στις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη υπήρχε η Κοινωνική Ελλάδα με δεκάδες υποσχέσεις.  Δυστυχώς στην πραγματικότητα βιώνουμε την “Αντικοινωνική Ελλάδα” και ιδιαίτερα εδώ στα νησιά των Κυκλάδων» επισημαίνει ο υπ. Βουλευτής και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος αναφερόμενος στην απόρριψη του αιτήματος για την δημιουργία τμήματος ένταξης για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες στο Δημοτικό Σχολείο Κύθνου.