slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Χρόνια πολλά σε όλους , αγάπη, υγεία, ευτυχία, αισιοδοξία να μας συνοδεύουν το 2015

Η Μητρόπολη Παροναξίας βραβεύει τους νέους φοιτητές

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Η Ιερά Μητρόπολις Παροναξίας, θέλοντας να τιμήσει και να επιβραβεύσει τους νέους και τις νέες, που εισήχθησαν στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και κατάγονται από το Νησί της Νάξου, θα πραγματοποιήσει εόρτια εκδήλωση την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015 στις 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορειτου πόλεως Νάξου, και σας προσκαλεί να συμμετάσχετε οικογενειακώς.

EYXEΣ


Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα από τον Δημοτικό Σύμβουλο Τήνου Mανώλη Σώχο



Αγαπητοί συμπολίτες.
Πέρασε μια χρονιά, το 2014, στο οποίο όλοι μας κάναμε μεγάλες θυσίες και σκληρή προσπάθεια να σταθούμε στα πόδια μας.
Η τοπική μας κοινωνία, όπως και όλη η Ελλάδα, αισθάνθηκε την αβεβαιότητα και βίωσε την αγωνία, σε προσωπικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο, εξ αιτίας της δεινής οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που υπάρχει στην Χώρα μας.
Όμως, όλοι μας, αξιοθαύμαστα παλέψαμε για να σταθούμε στα πόδια μας, να κρατήσουμε την αξιοπρέπειά μας, τα σπίτια μας, τις δουλειές μας.
Καταφέραμε να διατηρήσουμε την κοινωνική μας συνοχή, δείξαμε αλληλεγγύη μεταξύ μας, στηρίξαμε τον συνάνθρωπό μας, σε ατομικό και

Απάντηση Μ. Βαρβιτσιώτη στο ΣΥΡΙΖΑ για τη ναυτική τραγωδία στο «Norman Atlantic»


Απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, σε ανακοίνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τη ναυτική τραγωδία στο «Norman Atlantic».

Η οδύνη για τους αδικοχαμένους ναυαγούς και η αγωνία για τη διάσωση και ταυτοποίηση των υπολοίπων επιζώντων είναι τα αισθήματα που πρέπει να διακατέχουν όλους μας. Όποιος επιχειρεί να χρησιμοποιήσει το τραγικό δυστύχημα για να δημιουργήσει πρόσκαιρες πολιτικές εντυπώσεις θα πρέπει να απολογηθεί στη μνήμη των θυμάτων και στην προσπάθεια των διασωστών που έδωσαν ηρωική μάχη.
Στα ερωτήματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται, πρώτα από όλα, το μέγεθος της άγνοιας των στελεχών του για τη νομοθεσία και πρακτική, που διέπουν τις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές.
Για την ενημέρωσή τους, επισημαίνουμε τα εξής:

Αρχίζουν οι εκπλήξεις. Τρεις γιοι παλαιών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ υποψήφιοι με το κόμμα Παπανδρέου


ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΟΤΑΝ  ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑΡΕΣ .Πεντοζάλη θα… χορέψει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και Αλέξη Τσίπρα , ο Γιώργος Παπανδρέου!Στα ψηφοδέλτια του νέου κόμματος, που θα αποτελούνται κυρίως από πρόσωπα άφθαρτα και

918 θέσεις εργασίας Ειδικών Κατηγοριών στο Δημόσιο


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, από τις 30/12/2014 έως και 29/01/2015, ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, στις 14 αρμόδιες Επιτροπές, Πανελλαδικά, του Ν.2643/98, για ενδιαφερόμενους, που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου (ΑμεΑ, Πολύτεκνοι, Τέκνα Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Έμμεση ΑμεΑ, Τέκνα Αναπήρων Πολέμου, Τρίτεκνοι) και διαθέτουν τα τυπικά προσόντα, που απαιτούνται για τις θέσεις αυτές, σύμφωνα με τις αντίστοιχες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.
Τα έντυπα των αιτήσεων - υπεύθυνων δηλώσεων, αλλά και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα ο

Πρωτοχρονιάτικες ευχές από τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου Ιωάννη Φλεβάρη


Γ. Χατζημάρκος: Το 2015, μπορεί και πρέπει να είναι η χρονιά των νησιών μας



Μήνυμα για τη Νέα Χρονιά του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου

Αυτές τις ημέρες, η ανάγκη να δούμε τις γιορτές σαν σημείο επανεκκίνησης, σαν αφετηρία και εφαλτήριο για ένα άλμα προς το μέλλον, είναι πιο έντονη από κάθε άλλη φορά.
Σήμερα, με την πεποίθηση ότι το μέλλον φέρνει αυτό που εμείς οι ίδιοι έχουμε σχεδιάσει, πιστέψει και αγωνιστεί, εύχομαι το 2015 να αφήσει οριστικά στο παρελθόν όσα μας κράτησαν καθηλωμένους, όσα μας γύρισαν δεκαετίες πίσω.
Να είναι μια χρονιά που θα εκπληρώσει τις ατομικές και συλλογικές ελπίδες και προσδοκίες, για

''Πιστή'' στο Φιλανθρωπικό της έργο η ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων

''Πιστή'' στο Φιλανθρωπικό της έργο η ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων Ολοκληρώθηκε η δράση Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα 2014 της ΟΝΝΕΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ με την παράδοση  τροφίμων παιχνιδιών και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στη μητρόπολη της Σύρου για την ενίσχυση άπορων παιδιών και οικογενειών  του νομού μας αλλά και για την ενίσχυση της κεντρικής δράσης της ΟΝΝΕΔ για την προσφορά στα παιδικά χωριά ΣΟΣ. Η ΟΝΝΕΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ θέλει να ευχαριστήσει τους πολιτευτές του νομού μας  Κατερίνα Μονογυιού και Γιώργο Βακόνδιο που στάθηκαν δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια αλλά πολύ περισσότερο όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας με την προσφορά σας,  βοηθώντας να σκορπίσουμε χαμόγελα σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Η ΟΝΝΕΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ σας εύχεται καλή χρονιά  και την ευχή το 2015 να είναι μία χρονιά γεμάτη με υγεία χαρά και ευτυχία για όλους. 

Read more at: http://cyclades24.gr/2014-01-15-09-42-24/2014-01-15-10-12-07/cyclades/item/17006-pisth-oned-kikladon-filanthropiko-ergo-nykladon.html
Copyright © cyclades24.gr

Μήνυμα για τις εκλογές του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Νέας Δημοκρατίας


Στις 25 Ιανουαρίου καλούμαστε όλοι εμείς να προτάξουμε την Πατρίδα πάνω από κομματικά και ατομικά συμφέροντα.
Δίπλα στον Πρόεδρο μας Αντώνη Σαμαρά που με παροιμιώδη υπευθυνότητα, πολιτική μαεστρία και ατέλειωτη δουλειά, κατάφερε να κρατήσει την Ελλάδα όρθια.
Στην κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολίτευσης συγκρούονται κατά μέτωπο, δυο εκ....

Νέο πολιτικό site, neopasok.gr, που θα στηρίζει τον Γ. Παπανδρέου



Μετά τον εκβιασμό που προέκυψε από την κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τις άμεσες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, η ελεύθερη και δημοκρατική εθελοντική ομάδα νέων δημιουργούνε ένα νέο ιστότοπο που θα αναρτηθεί σύντομα στο διαδίκτυο.
Πρόκειται για έναν ιντερνετικό χώρο ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων, λειτουργώντας ταυτόχρονα και ως πλατφόρμα εγγραφών για την στήριξη του νέου κόμματος του Γεωργίου Α. Παπανδρέου.
Η σελίδα θα λέγεται "neopasok.gr - ελεύθερη δημοκρατική εθελοντική ομάδα νέων".

Ο αδίστακτος Τσίπρας και ο γελοίος Κουβέλης

Αυτός είναι ο αδιστακτος
Αλέξης Τσίπρας!
Δελεάσε πολιτικά τον γραφικό «παππού» της πολιτικής σκηνής Φώτη Κουβέλη, χρησιμοποιώντας τον στο έπακρο -αφού λόγω της πολιτικής αλητείας του πρόεδρου της ΔΗΜΑΡ στο θέμα της εκλογής Προέδρου έπεσε η κυβέρνηση – και στη συνέχεια τον πέταξε κυριολεκτικά σαν στημένη…

Ευχαριστήριο προς ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και κ. Μανιό


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ» θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το Ν.Ο.Π.ΠΑ.Π.Π.Π.Α. που μας προσκάλεσαν και συμμετείχαμε με το χορευτικό του συλλόγου μας στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο...... «Μαγικό Χωριό». Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε Σύλλογο Φιλωτιτών και τον Αντώνιο Μανιό τέως Αντιδήμαρχο Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και δάσκαλο του χωρίου μας οι οποίοι μας δάνεισαν τις στολές τους και μπορέσαμε και πήραμε μέρος.

ΕΥΧΌΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ       
                                               
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΤΣΑΦΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                                                             ΔΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Αυτοί θέλουν να μας κυβερνήσουν! Θέμα στάσης πληρωμών και δημοψηφίσματος επαναφέρει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ


Σαν..φαντάσματα από την εποχή της Ρόζας Λούξεμπουργκ εμφανίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που φιλοδοξούν να πάρουν τις τύχες της (δύσμοιρης) Ελλάδας στα χέρια τους.Ο Γιάννης Τόλιος, οικονομολόγος, μέλος της Κ.Π.Ε. του κόμματος και υποψήφιος ευρωβουλευτής τον περασμένο Μάιο Γιάννης Τόλιος (στέλεχος της επιρροής Λαφαζάνη) μιλώντας αργά χθες το.....

Σφαγή για τα ψηφοδέλτια στην Κουμουνδούρου

Δεν πρόλαβαν να προκηρυχθούν εκλογές και ο Τσίπρας με την παρέα του να ράψουν τα υπουργικά κοστούμια και στην Κουμουνδούρου επικρατεί αναταραχή για τα ψηφοδέλτια και ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι.
Τα ανοίγματα που έχει κάνει ο Τσίπρας από τα άκρα αριστερά μέχρι τα άκρα δεξιά προκαλούν εσωκομματικές γκρίνιες καθώς υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις για όσους και ποιους μπορεί να «χωνέψει» το κόμμα στις εκλογές.

Επειδή λένε ότι ο «καλός μύλος όλα τα αλέθει» στην πολιτική κάτι τέτοιο δεν ισχύει και μέχρι να κλείσουν τα ψηφοδέλτια θα γίνουν πολλά μαλλιοτραβήγματα.

Άλλωστε, πώς να βρίσκονται μαζί οι «κινηματίες» της Αριστεράς με πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ή των ΑΝΕΛ; Γκρίνια υπάρχει για τον Φώτη Κουβέλη ο οποίος μάλλον δεν θα είναι στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και ίσως προαλείφεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας αν γίνουν κυβέρνηση και προχωρήσουν σε ψηφοφορία στη Βουλή.

Άγνωστο είναι τι θα κάνουν με τη Ραχήλ Μακρή και την Θεοδώρα Τζάκρη, από ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα. Η δε Χρ. Γιαταγάνα θεωρεί ότι θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ και πήγε σήμερα να πει… χρόνια πολλά στην Κουμουνδούρου.

Η Αριστερή πλευρά του κόμματος με τον Λαφαζάνη, βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα για τους «περαστικούς» που είδαν φως και μπήκαν. «Τι θέλει ο Καμμένος και οι ψεκασμένοι του με την Αριστερά» λένε ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βγάζουν… σπυράκια όταν ακούνε τον Καμμένο να λέει ότι θα είναι αυτός εγγυητής της αλλαγής στην Ελλάδα.

Επίσης, έντονο εκνευρισμό προκάλεσαν τα δημοσιεύματα με τις δηλώσεις της κόρης του Γάλλου αρχιφασίστα, Λεπέν, να στέλνει «αγωνιστικούς» χαιρετισμούς στον Τσίπρα.

Όλα αυτά τα γεγονότα δείχνουν ότι το «τουρλουμπούκι» που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ θα βρει μπροστά του το χάος που επικρατεί μέσα στο κόμμα.

Πηγή: antinews.gr

Εκλογές 2015: Αυτά είναι τα πρώτα ονόματα υποψηφίων σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ


Σε εκλογικό πυρετό βρίσκονται τα επιτελεία των κομμάτων, που ετοιμάζουν ήδη τα ψηφοδέλτιά τους. Βουλευτές μετακινούνται από το ένα κόμμα στο άλλο και το προεκλογικό σκηνικό μοιάζει με κινούμενη άμμο.
Μέσα σ' αυτό το κλίμα, ανακοινώθηκε χθες πως δύο ανεξάρτητοι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του Σταύρου Δήμα στη δεύτερη και την τρίτη ψηφοφορία, η Μίκα Ιατρίδη και ο Κώστας Γιοβανόπουλος, επιστρέφουν στη Νέα Δημοκρατία και θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές, στα Δωδεκάνησα και την Ημαθία αντίστοιχα.
Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο θα υπάρξουν αρκετές μετακινήσεις στα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ NORMAN ANTLANTIC ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30-12-2014

Από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί, από κοντά, όλες τις πτυχές της συγκλονιστικής ναυτικής τραγωδίας , που γράφτηκε στο οχηματαγωγό «Norman Atlantic», συμμεριζόμενοι την αγωνία εκατοντάδων επιβατών, ναυτεργατών, των συγγενών τους, αλλά και των ηρωικών διασωστών. Με αίσθημα ευθύνης επιθυμούμε να εκφράσουμε την οδύνη μας για τον χαμό 11 συνανθρώπων μας αλλά και να συγχαρούμε τους διασώστες και όλους όσοι συνετέλεσαν στην

Μήνυμα του Υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση στους Κυκλαδίτες

Στην εκλογική περιφέρεια των Κυκλάδων θα κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 ο Ναξιώτης βουλευτής και υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης. Ακολουθεί το σημερινό μήνυμά του προς "τους αγαπημένους του συμπατριώτες Κυκλαδίτες" όπως αναφέρει χαρακτηριστικά...