slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανακλήθηκε από τον ΕΦΕΤ η Coca Cola Zero


Zero ασφάλεια φαίνεται να έχουν πλέον τα προίόντα της εταιρείας του Γιώργου Δαυίδ Coca Cola 3E. Κι αυτό διότι δύο μήνες μετά το κρούσμα ύπαρξης ουσίας που τοποθετείται στα ζιζανιοκτόνα και της τελικής ανάκλησης 850.000 μπουκαλιών που παρήχθησαν στο εργοστάσιο της Κρήτης και σήμερα στην ίδια μονάδα βρέθηκε ακατάλληλη φιάλη που προκάλεσε παρέμβαση εκ νέου του ΕΦΕΤ.

Μια παρέμβαση που ενδέχεται να προκαλέσει μέχρι και το κλείσιμο της μονάδας που υποπίπτει στο ένα κρούσμα πίσω από το άλλο, αδιαφορώντας για την ...

Φοροφυγάδες συνταξιούχους έβγαλε και η διασταύρωση στοιχείων στο ΤΣΜΕΔΕ


Στο πλαίσιο των ελέγχων για φοροφυγάδες συνταξιούχους, έπειτα από διασταύρωση στοιχείων στο ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ, όπου ασφαλίζονται μηχανικοί και εργολήπτες, διαπιστώθηκε ότι το 11,70% (2.011 ασφαλισμένοι) των ασφαλισμένων δήλωσε μικρότερη σύνταξη από αυτή που χορηγούσε το Ταμείο.
Επίσης, το 8,23% (1.542 ασφαλισμένοι) δεν είχαν υποβάλει καθόλου φορολογική δήλωση, ενώ το 3,77% (707 ασφαλισμένοι) δεν υπέβαλαν δήλωση, παρ' ότι

2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΙΕΣ

  Λοιπόν δεν ξέρω τι λέτε εσείς ,αλλά περάσαμε 2,5 χρόνια χωρίς φωτιές ,η, με ελάχιστες φωτιές.Αυτό μπορεί να πιστωθεί στο ΜΑΓΟ της πολιτικής ,το ΑΝΗΜΕΡΟ ΘΗΡΙΟ τον Γ.Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός ΔΙΕΛΥΣΕ την πυροσβεστική ,με ένα απαράμιλλο θάρρος ,γνωρίζοντας ότι δεν θα έπιανε καμιά μεγάλη πυρκαϊά.

Ήταν σίγουρος ότι και χωρίς πυροσβεστική η Ελλάδα,δεν θα είχε κανένα πρόβλημα.Όπως δεν είχε τα 2,5 τελευταία χρόνια.

Σαν θαύμα δε μόλις ανέλαβε την εξουσία δεξιά κυβέρνηση ,άρχισαν οι φωτιές.Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ θα έχει πολλή δουλειά να κάνει.

Απλώς αυτές οι φωτιές είναι ο ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ του τι θα επακολουθήσει.

ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

O Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Τριπόδων Νάξου, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ομάδας εθελοντών αιμοδοτων που έχει δημιουργήσει, οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012, και ώρα 4-9 μμ , στα γραφεία του Συλλόγου (παραπλεύρως της εκκλησίας του Αγίου Νεκταρίου στις Τρίποδες).
Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι ανάγκες αίματος στη χώρα μας είναι μεγάλες, γι αυτό σας περιμένουμε να βοηθήσετε αυτή μας την προσπάθεια, δίνοντας ελπίδα σε όσους τη χρειάζονται!

Φεστιβάλ Τεχνών «Ελαία» στον Καλόξυλο Νάξου από τις 25/7 έως τις 4/8


Το Φεστιβάλ Τεχνών “Ελαία” διεξάγεται για πρώτη φορά φέτος στον Καλόξυλο Νάξου. Η ιστορική διαστρωμάτωση, η εσωτερικότητα του οικισμού και η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, διαμορφώνουν ένα ιδανικό υποδοχέα πολιτιστικών δράσεων που με τη σειρά τους προτρέπουν τον επισκέπτη να γνωρίσει έναν από τους ομορφότερους οικισμούς
της ενδοχώρας του νησιού. Οι εκθέσεις και οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ, αποκαλύπτονται σταδιακά στον επισκέπτη μέσω μίας πορείας στο εσωτερικό του οικισμού μέσω της εναλλαγής άλλοτε εξωτερικών και άλλοτε εσωτερικών εκθεσιακών χώρων. Την οργάνωση και επιμέλεια του φεστιβάλ έχει αναλάβει η εθελοντική ομάδα συν+Αξία σε..........

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ


Α) Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Β) Προς τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Σαγκρίου.
Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα στις 23 Ιουλίου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα: 20.00μ.μ. με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Λήψη απόφασης για παραχώρηση στον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου του χώρου - οικοπέδου Κ.Ε.Γ.Ε. στην πόλη της Νάξου για την ........... 

Τώρα- Καίγονται σπίτια στην Αττική

Τουλάχιστον πέντε σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, στην περιοχή του Διόνυσου. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες πρόκειται για σπίτια που είναι κτισμένα «διάσπαρτα» στην περιοχή και όχι μέσα σε οικισμό.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ και.... Φαρισαίοι

Πριν μερικές ημέρες σας έγραψα για πιθανή άθλια συναλλαγή Σαμαρά με Βενιζέλο και Κουβέλη στο θέμα των Γενικών Γραμματέων.
Σας έγραψα επίσης ότι αφήνουμε το χρόνο να δούμε αν θα δικαιωθούμε.
Ένα δείγμα της δικαίωσης μας ήταν η χθεσινή τοποθέτηση του νέου διοικητή της ΕΥΠ του Θεόδωρου Δραβίλα, του 40χρονου μηχανολόγου μηχανικού.
Πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει.
Συγκεκριμένα γράψαμε:

Μέλη της ΟΝΝΕΔ επισκέφθηκαν τη Σύρο


onned

Πριν από λίγες μέρες βρέθηκαν στην Σύρο ο Φίλιππος Φόρτωμας, Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων, η Δήμητρα Λυγούρα, Υποψήφια Βουλευτής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ και ο Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος, Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ.
Κατά τη διάρκεια της 2ήμερης επίσκεψής τους στο νησί, ήρθαν σε επαφή με την τοπική επιτροπή της ΟΝΝΕΔ Σύρου, καθώς και με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων. Συναντήθηκαν επίσης με νέους του νησιού, όπου δεν έλειψε από το βασικό θέμα των συζητήσεων τους ο έντονος προβληματισμός για την ανεργία, τον τουρισμό, αλλά κυρίως για την επόμενη μέρα και το μέλλον ,,,,

Χρυσή Αυγή: Αλλαγή πλεύσης

Την ανάγκη να αλλάξει η κυβέρνηση πολιτική υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή, η οποία έχει ως εξής:
"Με υπεκφυγές και ασάφειες δεν χαράσσεται Εθνική πολιτική. Είναι άμεση εθνική ανάγκη η Ελλάς να αλλάξει γραμμή πλεύσης και να αντισταθεί στις παράλογες απαιτήσεις της τρόικα".

vigla.gr posted "Ο Κυριακίδης και η Αληθινή Φιλοπατρία"

... Είσαι πολύ αδύναμος, νεαρέ Έλληνα. Θα πεθάνεις στον δρόμο από την εξάντληση, έτσι κοκαλιάρης όπως είσαι. Δεν θα αντέξεις ούτε για μερικά χιλιόμετρα.
... Αρχίζει ο αγώνας. 20 Απριλίου 1946 ήτανε. Ξεκίνησε αργά ο Στέλιος Κυριακίδης, αλλά ανέβαζε στροφές. Όλο και πλησίαζε τους πρώτους, όλο και πατούσε καλύτερα. Στο 40 χιλιόμετρο έπιασε τον Κέλι, τον πρωτοπόρο. Ναι, κέρδισε! Παραμιλούσε η Αμερική.
... Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τρούμαν καλεί τον Κυριακίδη στον Λευκό Οίκο, μαζί με τον δεύτερο, τον Αμερικάνο Τζόνι Κέλι... Ρωτάει ο Χάρι Τρούμαν τον Τζόνι Κέλι:
«Καλά, βρε παιδί μου. Πώς έχασες απ' αυτόν τον κοκαλιάρη (σ.σ. έτσι τον έλεγαν οι εφημερίδες) κι αδύναμο Έλληνα;».
Απάντηση Κέλι: «Μόνο εγώ έχασα; Κανένας δεν μπόρεσε να τον κερδίσει. Εγώ έτρεχα για τον εαυτό μου κι αυτός για έναν ολόκληρο λαό, για μια ιδεολογία...».
Ο Τρούμαν χαμογελάει και γυρνάει προς τον Κυριακίδη. «Εσύ, είσαι άξιος συγχαρητηρίων. Για πες μου. Τι θες να κάνω για σένα; Θες ρούχα; Τρόφιμα να δυναμώσεις; Χρήματα; Ό,τι θες από μένα».
«Δεν θέλω τίποτα για μένα, μόνο για τους Έλληνες που λιμοκτονούν» ...

Μια νέα δημοσίευση στο vigla.gr:

http://vigla-watch.blogspot.gr/2012/07/blog-post_17.html

Πληρώστε τα κρατικοδίαιτα λαμόγια για να σας πούνε και ευχαριστώ: Καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους συνδικαλιστικών οργανώσεων υποσχέθηκε ο Βρούτσης

[Εμείς τα πληρώνουμε και όλα αυτά τα λαμόγια που "δουλεύουν" σε εργατικά κέντρα και τα ξύνουν όλη μέρα... Θα μας πει κάποιος πόσο μας στοιχίζουν το χρόνο όλα αυτά τα εργατικά κέντρα; Κρατικά πληρωμένος συνδικαλισμός! Εννοείται ότι δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο...]
Τη διαβεβαίωση ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την καταβολή των λειτουργικών δαπανών και τη μισθοδοσία των εργαζομένων στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, στα μέλη της αντιπροσωπείας του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, με τα οποία συναντήθηκε το πρωί.

Διαβάστε πριν μιλήσετε: Τι πληρώνει η εκκλησία σε φόρους-μισθούς ιερέων και τι σε φιλανθρωπίες

Απαντήσεις στην παραφιλολογία και την παραπληροφόρηση που έχει αναπτυχθεί ως επί το πλείστον στον Ευρωπαϊκό Τύπο για τα θέματα φορολόγησης της Εκκλησίας, της μισθοδοσίας των κληρικών, τα έσοδα της Εκκλησίας και το κοινωνικό της έργο δίνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος απευθύνει επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων, τον Γ.Γ. Θρησκευμάτων, τους πρεσβευτές των χωρών της Ε.Ε. στην Ελλάδα, τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών οργάνων και σε .....

Συνάντηση Βρούτση με κοινωνικούς φορείς για τα εργασιακά

Συνάντηση Βρούτση με κοινωνικούς φορείς για τα εργασιακά
Συνάντηση με τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων έχει αυτήν την ώρα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, εγκαινιάζοντας το δεύτερο κύκλο διαλόγου με αντικείμενο το εργασιακά.

Στις συνομιλίες παίρνουν μέρος οι πρόεδροι της Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος ΓΣΕΕ , της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ , καθώς και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και ....

Κυριάκος: Ποιος είναι ο Κιουτσούκης;

«Θα γίνει διαπραγμάτευση και κάθε μέρος της διαπραγμάτευσης θα υπερασπιστεί τις θέσεις του. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι να δοθεί παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο χρόνια» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Real fm και την Κάτια Μακρή.
Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι «ο δρόμος των αποκρατικοποιήσεων δεν είναι εύκολος. Ο στόχος δεν είναι μόνο να εισπράξει χρήματα το κράτος αλλά να ανοίξει ο ανταγωνισμός και να βελτιωθούν οι .....

Ευτυχώς που ο Καραμανλής ξέκοψε μ' αυτά τα νούμερα

Το ποιος μιλάει και ποιος δεν μιλάει με τον Καραμανλή μπορείτε να το καταλάβετε από τη σιωπή του ή όχι. Όποιος μιλάει μαζί του στηρίζει την Κυβέρνηση... όποιος δεν μιλάει βγάζει πίκρα και γελάει ο κόσμος:



Για κλάμματα οι επιλογές ΓΓ από Μαξίμου και Υπουργούς-Δοκιμασμένη συνταγή από κολλητούς, λαμόγια και άσχετους...

[Υπάρχουν βέβαια και μερικοί τίμιοι άνθρωποι δουλευταράδες όπως ο Τσόκας ή ο Κοκκόρης, αλλά θα χαθούν μέσα στη μετριότητα... θα κυριαρχήσουν οι κολλητοί γλύφτες φελλοί όπως ο γιος του ΠΑΣΟΚου Ιωαννίδη και αν γι' αυτόν έχουν τη δικαιολογία ότι τον πρότεινε το ΠΑΣΟΚ για τον γλύφτη ....

Κλείδωσαν οι περικοπές σε εφάπαξ - προνοιακά επιδόματα

Της Ρούλας Σαλούρου

Άνοιξε και επίσημα ο δρόμος για νέες σημαντικές περικοπές στα εφάπαξ που χορηγούν σε χιλιάδες ασφαλισμένους 37 ταμεία ή τομείς ασφάλισης. Η μείωση θα ξεκινά από το 10% και υπό προϋποθέσεις μπορεί να φθάσει ή και να ξεπεράσει το 30%. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό θα διαδραματίσει το ύψος των καταβαλλόμενων εισφορών.

Κατά τη διάρκεια συνεχών συσκέψεων στο υπουργείο Εργασίας, ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης κατέληξε, όπως φαίνεται σε μία απόφαση, που σηματοδοτεί την έναρξη των περικοπών. Δεν θα αυξηθούν οι εισφορές. Με δεδομένη τη μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης για ανταποδοτική σχέση εισφορών - παροχών από τα ταμεία εφάπαξ - πρόνοιας, η δέσμευση για διατήρηση των εισφορών στο σημερινό τους ύψος, ανοίγει το δρόμο για μείωση των παροχών, στα ταμεία που η σχέση αυτή είναι ανισομερής...

«Δάνειο 433 εκ για τη ΔΕΗ»... ακούνε οι μαλάκ@@ που μιλάνε για «κερδοφόρα ΔΕΗ» και «εθνικό πλούτο»;

«Εκτός τιμολογίων ΔΕΗ δημοτικά τέλη και ΕΡΤ»

Κατάργηση από τα τιμολόγια της ΔΕΗ των δημοτικών τελών και του τέλους ΕΡΤ που αντιστοιχούν στο 30% των λογαριασμών εξετάζει το ΥΠΕΚΑ με το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τον υφυπουργό ΠΕΚΑ, Μάκη Παπαγεωργίου.
Εντός του μήνα αναμένεται η λήψη άμεσων μέτρων για την αποκατάσταση της ρευστότητας στην ....

Μητσοτάκης: Να μην αντικαταστήσουμε το open.gov με το... koumparos.gov

Ένα καυστικό σχόλιο για τις τοποθετήσεις των γενικών γραμματέων των υπουργείων, που ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνοντας τις προθέσεις του για την τακτική που θα ακολουθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σημαντικό το έργο Σφακιανάκη και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος


Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας και ογδόντα επίλεκτοι αστυνομικοί κάνουν σημαντικό έργο για τον εντοπισμό και την εξιχνίαση εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο...
Καίριες είναι οι επιτυχίες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα κυκλώματα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, στον εντοπισμό και την εξάρθρωση κυκλωμάτων ηλεκτρονικής απάτης, καθώς και στην αποτροπή αυτοκτονιών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                  Νάξος, 19-07-2012

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ         Αρ. Πρωτ: 10031

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                                   

  Προς τον κ. Δήμαρχο και τους  κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

 Παρακαλούμε  να προσέλθετε σε ειδική  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 23 Ιουλίου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00μ.μ. με μοναδικό  θέμα  ημερήσιας διάταξης:

 Έγκριση απολογισμού, ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης Δήμου Νάξου από 1/1/2010 - 31/12/2010.

Ευχαριστήρια ανακοίνωση του Δ.Σ. του Α.Ο. Πανναξιακού προς τους αποχωρήσαντες ποδοσφαιριστές.

Ο Πανναξιακός Α.Ο. ανακοινώνει ότι οι ποδοσφαιριστές Β. Βασιλάκης, Λ. Καζανάς, Π. Καρατέλιος, Α. Παπαδόπουλος, Γ. Δήμας, Α. Κολιούσης, Α. Κουτελιέρης, Ε. Πολυκρέτης, Ν. Στάμος, Χ. Παναγιώτου, Π. Μπάλκας και Θ. Τσιτοφώτος δεν θα αγωνίζονται πλέον στο σύλλογο. Το Δ.Σ. τους ευχαριστεί θερμά για τη μέχρι τώρα προσφορά τους και τους εύχεται καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία στην καριέρα τους.



Το Δ.Σ.

Ρε Καμμένε πως δένει η μαύρη εκπρόσωπος με πρώτη γλώσσα τα αγγλικά και η κατάργηση του νομου Ραγκούση που ψεκάζεις τους ηλίθιους; (φώτο)

[Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους μαύρους (ίσα-ίσα ο SISE  είναι παικταράς ;))... αλλά έχουμε μια απορία: Όταν ζητάς την ακύρωση του νόμου Ραγκούση και καταθέτεις και νομοσχέδιο επ αυτού, δεν μπορείς να βάζεις μια αφρικανή μαύρη μετανάστρια εκπρόσωπο που πέρα από το ξέκωλο της υπόθεσης, δηλώνει και πρώτη γλώσσα τα αγγλικα!!! Τόσοι ηλίθιοι σε ακολουθούν ρε Πάνο! Θες να σκεφτούν ότι όσα τους πουλάς για το ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ είναι πατριωτισμός του κώλου; .... Αλλά ξέχασα:
Οι ηλίθιοι που σε ακολουθούν δεν μπορούν να σκεφτούν γιατί η Νέα Τάξη τους ψεκάζει με ηλιθιογόνα αέρια....]

Και το όνομα αυτής: Κατερίνα Καλαγκμπόρ! Ήταν από τις παρουσίες που συζητήθηκαν ήδη πριν τις εκλογές αφού εθεάθη ως εκλογική αντιπρόσωπος στον Άγιο Δημήτριο με το σήμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Τόσο η ίδια όσο και η αδελφή της έχουν βρεθεί στο φως της δημοσιότητας ουκ ολίγες φορές για τα πλούσια προσόντα τους, με ημίγυμνες φωτογραφίσεις και συνεντεύξεις σε πολλά περιοδικά.

Δεν ξέρουμε βέβαια τι μήνυμα θέλει να μας περάσει ο Πάνος Καμμένος με αυτή την επιλογή. Όσοι τον ψήφισαν ξέρουν καλύτερα φαντάζομαι!

gkaratheodoris.blogspot.gr

Μαθήματα δεοντολογία στους βουλευτές του Καμμένου θα κάνει ένας παλαιοπασόκος και ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ ο ίδιος ο Καμμένος

Στα θρανία βάζει τους βουλευτές του να καθίσουν ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Π. Καμμένος. Έχει μάλιστα «προσλάβει» (αλλά άμισθα) και δάσκαλο που δεν είναι άλλος από τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής (και έναν από τους αποκαλούμενους και «παλαιοπασόκους») κ. Παν. Κρητικό.Μάθημα πρώτο, πολιτική δεοντολογία, κοινοβουλευτικές αρχές, λειτουργία του Κοινοβουλίου και άλλα.

Aνακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Σύρου:“Εξευτελιστική η στάση της διοίκησης του Νεωρίου για τους εργαζόμενους”

neorion_syrou_001
 
Ιδιαίτερα καυστική ανακοίνωση για τη στάση της Διοίκησης του Νεωρίου απέναντι στους εργαζόμενους του ναυπηγείου, που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στις πολύμηνες καθυστερήσεις μισθών, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Σύρου. Αναλυτικά αναφέρει:

"(Και οι πλούσιοι και οι άστεγοι έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα να κοιμούνται κάτω από τις γέφυρες)

Δεν ήταν βέβαια κεραυνός εν αιθρία. Ήταν μια επιβεβαίωση. Όμως, μία αδιάντροπα ειλικρινής επιβεβαίωση. Αναφερόμαστε στις δηλώσεις της διεύθυνσης των Ναυπηγείων του Νεωρίου σχετικά με τους εργαζόμενους που θέλησαν να εκφράσουν τη....

Η Σίφνος στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης υπό τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πουσσαίο

 2012_07_18___________003
Με τη συμμετοχή του Δημάρχου Σίφνου, Ανδρέα Μπαμπούνη, του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, Άγγελου Τσιργή, του Αντιπεριφερειάρχη, Τζώρτζη Μακρυωνίτη, του Περιφερειακού Συμβούλου, Πέτρου Ηλιακή, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων όλων των διευθύνσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, διεξήχθη σήμερα (18/07) η σύσκεψη με αντικείμενο τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης που αφορούν στο νησί της Σίφνου.

 Κατά τη συνάντηση, πρωτοβουλία του Αντιπεριφεριεάρχη Κυκλάδων Γιώργου Πουσσαίου, αναπτύχθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα που απασχολούν το νησί ανά τομέα και έπειτα από συζήτηση με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες δρομολογήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση δυσλειτουργιών.

 Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τόσο τα θέματα υγείας του νησιού όσο και τα έργα εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και αποχέτευσης, η μελέτη των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη.

 Επίσης, οριστικοποιήθηκε κοινά αποδεκτή λύση για τη μελέτη βελτίωσης του λιμανιού στις Καμάρες.

 Τέλος, συζητήθηκε η πορεία των έργων οδοποιίας, καθώς και του Σφαγείου του νησιού αλλά και της Διαχείρισης και Διάθεσης Πόσιμου Νερού, που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Τη σύσκεψη απασχόλησαν και θέματα αγροτικής ανάπτυξης αλλά και κοινωνικών δομών.

Το 8% των συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ δεν υποβάλλει δήλωση!

Λαβράκια έβγαλαν οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις στις καταβολές των συντάξεων που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι, και πραγματοποιήθηκαν στο ΤΣΜΕΔΕ / ΕΤΑΑ, όπου ασφαλίζονται μηχανικοί και εργολήπτες. Είναι ενδεικτικό ότι το 8,23% των ασφαλισμένων, δεν έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση.

Τα ευρήματα των ελέγχων παραδόθηκαν στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ιωάννη Βρούτση, από τον Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Θεοχάρη Θεοχάρη.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν:

Από τους 19.972 ασφαλισμένους, ένα ποσοστό 0,67% (134 άτομα) δεν είχε καθόλου ΑΦΜ, ενώ ποσοστό 5,55% (1109 άτομα) είχε λανθασμένο ΑΦΜ.


1.542 ασφαλισμένοι (ποσοστό 8,23%) εντοπίστηκαν να μην έχουν υποβάλλει καθόλου φορολογική δήλωση, 707 ασφαλισμένοι (ποσοστό 3,77%) δεν υπέβαλλαν δήλωση παρότι υποχρεούνταν εφόσον είχαν ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 6.000 ευρώ.
2.011 ασφαλισμένοι (ποσοστό 11,70%), δήλωσαν μικρότερη σύνταξη από αυτή που πραγματικά χορηγεί το ταμείο.

1.677 είναι οι συνταξιούχοι του ταμείου με αναπηρία (ποσοστό 9,8%, ενώ ο γενικός μέσος όρος είναι 7,7%).

Όλοι οι ξένοι σύμβουλοι του Γιωργάκη

Ερώτηση και αίτηση κάταθεσης εγγράφων υπέβαλλαν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου προς τον υπουργό Επικρατείας και τον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να ενημερωθούν για τον αριθμό των συμβούλων του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, των αμοιβών τους κατ΄ άτομο, καθώς και του συνολικού κόστους στον Δημόσιο Προϋπολογισμό από την λειτουργία του επιτελείου του στην διάρκεια της πρωθυπουργίας του. Μία πρόγευση για τα ονόματα που θα ακουστούν:

Στάθης Παναγούλης προς Γιώργο Παπαχρήστο των ΝΕΩΝ: Καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να είσαι ευγνώμον σε αυτούς που σου έδωσαν 7 αργομσθίες

Ο εγκρατής της ελληνικής γλώσσης κ. Γ. Παπαχρίστος με σχόλιό του στην εφημερίδα τα ΝΕΑ ( 18-7-2012 ) εκφράζεται ειρωνικώς για την ερώτησή μας στην Βουλή των Ελλήνων, περί της στρατιάς των συμβούλων του Γ.Α. Παπανδρέου, εγχωρίων και αλλοδαπών , οι οποίοι στοίχισαν στον ελληνικό λαό αμύθητα ποσά.


Πάντως ο εγκρατής της ελληνικής γλώσσης κ Παπαχρίστος με τον όρο " Ρ Ε Κ Τ Η Σ " που χρησιμοποιεί , αγνοεί ότι η λέξη αυτή δεν επιδέχεται ειρωνικής χρησιμοποίησης.

" Ρ Ε Κ Τ Η Σ " , κύριε Παπαχρήστο, προέρχεται από το ρήμα ρέζω, που σημαίνει ενεργώ , επομένως και η λέξη " ρέκτης " , σημαίνει ενεργητικός, δραστήριος. Ευχαριστούμε τον κύριο Παπαχρίστο για τον έπαινο.

΄Ομως με το σχόλιό του αυτό ο κ. Παπαχρήστος , κάθε άλλο παρά ψόγον επεδίωκε να μας αποδώσει. Βεβαίως αντιλαμβανόμαστε την υποχρέωση του κ.Παπαχρήστου τόσο στον κύριο Γ.Α. Παπανδρέου , όσο και στον προκάτοχό του στην πρωθυπουργία κ. Κ.Σημίτη, να είναι Ε Υ Γ Ν Ω Μ Ω Ν σε αυτούς οι οποίοι του παρείχαν Ε Π Τ Α ( 7 ) αργομισθίες ( ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ κ.λ.π, κ.λ. π )

Και επομένως να λαμβάνει χρήματα από το Ελληνικό Δημόσιο , κατά τον νομικό όρο " ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΛΗΦΘΕΝΤΑ ".

Και ως εκ τούτου ο κύριος Γ. Παπαχρίστος βρίσκεται σε ευθεία με αυτό που ο θυμόσοφος λαός μας λέει < το σκυλάκι όπου τρώει γαυγίζει ... >.

ΧΑΑ ! Έργα, λόγια και ημέρες, των κ.κ. Λ. Παπαδήμου, Ε. Βενιζέλου, Μ. Σάλλα, Σ. Μάνου, Δ. Ρέππα, κ.α, στην εποχή της "μεγάλης κλοπής".

Σε μια σελίδα -κυριολεκτικά- της εφημερίδας "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", της 18 Μαρτίου 2000, έχουν δημοσιευθεί πέντε σημαντικά και "σημαδιακά" άρθρα σχετικά με το ΧΑΑ, που περιγράφουν -σε αλληλεξάρτηση- το οικονομικό και πολιτικό κλίμα, τις τελευταίες ημέρες πριν αρχίσει η κατάρρευση.
Σωρευμένη λαϊκή αποταμίευση δεκαετιών και αποθεματικά ασφαλιστικών ταμείων, είχαν μπει στο στόχαστρο των επιτηδείων, που στο τέλος τα "εξαφάνισαν".

O Γιωργάκης στο μέτωπο της φωτιάς στην Αχαϊα (VIDEO+ΦΩΤΟ)

Στα μέτωπα της φωτιάς στην Αχαΐα βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. O Γιώργος Παπανδρέου διέκοψε την παρουσία του στο Συμπόσιο της Σύμης, το οποίο διεξάγεται στη Σάμο και μεταβαίνει στην Αχαΐα.
"'Εχουμε μια οικολογική καταστροφη" είπε ο κ. Παπανδρέου ο οποίος τόνισε ότι είναι "ευτυχές το γεγονός ότι δεν έχουμε ζημιές σε σπίτια και περιουσίες." Ο κ. Παπανδρέου συνοδευόταν απο τον Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αλεξόπουλο και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Καρπέτα.



Πηγή: thebest.gr

e-Επιλογές της 18/07/2012