slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ενημερωτικό Σημείωμα του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματείων Πάρου - Αντιπάρου.


Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Α) Σας γνωρίζουμε ότι στις 13.4.2013 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Golden Age, το τακτικό Συνέδριο των Αντιπροσώπων της Κυκλαδικής Ομοσπονδίας υπό την Προεδρία του κ. Αντώνη Καρατάσου.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα παρακάτω :

ΞΕΦΤΙΛΑ!! Ο Άρης έκοβε τιμολόγια στο όνομα ΜΚΟ και φεσωσε εταιρια...


Τα φέσια του πρώην υπουργού σε εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών

Μία απίθανη υπόθεση «φεσώματος» με πρωταγωνιστή τον Άρη Σπηλιωτόπουλο φέρνει στο φως τo Secret της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Η άκρη του νήματος βρίσκεται μερικά χρόνια πριν, όταν ο πρώην υπουργός αποφάσισε να εκσυγχρονίσει τη λειτουργία του πολιτικού του γραφείου, εγκαθιστώντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας στο γραφείο του.
Την δουλειά ανέλαβε η εταιρεία IT WORKS, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται (με βάση το τιμολόγιο που παρουσίασε το «Secret») σε 3.927.00 ευρώ. Το σχετικό τιμολόγιο εκδόθηκε στις 10.11. 2009, ωστόσο παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των νόμιμων εκπροσώπων της εταιρείας σε συνεργάτη του κ. Σπηλιωτόπουλου που υπέγραψε για την παραλαβή του εξοπλισμού, το εν λόγω ποσό δεν κατέληξε ποτέ στα ταμεία της IT WORKS.

«Μας έλεγαν ότι θα το τακτοποιήσουν, αλλά προφανώς μας κορόιδευαν», λέει στο «Secret», ένας εκ των νόμιμων εκπρόσωπων της εταιρείας, ο κ. Γιάννης Δημητριάδης. Έτσι, η εταιρεία αποφάσισε να πάρει την δικαστική οδό, στέλνοντας μέσω της πληρεξούσιας δικηγόρου της δύο εξώδικα στην πλευρά του κ. Σπηλιωτόπουλου (τα οποία έφερε στο φως το «Secret»). Τελικά, παρά το γεγονός ότι η οφειλή δεν πληρώθηκε ποτέ, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, καθώς στο μεταξύ η IT WORKS, έβαλε λουκέτο, αφού πρώτα είχε εκκαθαρίσει τα βιβλία της. Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, οι ενάγοντες αποφάσισαν να αποσυρθούν από την διεκδίκηση των χρημάτων, καθώς θα έπρεπε να διατηρηθούν ανοικτά για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα τα βιβλία της εταιρείας. Η διαδικασία αυτή, σε συνδυασμό με τα δικαστικά θα είχε κόστος πολύ υψηλότερο από την οφειλή του κ. Σπηλιωτόπουλο.

Πάντως, το πλέον παράδοξο στην όλη υπόθεση, είναι ότι το γραφείο Σπηλιωτόπουλο έκοψε τα τιμολόγια στο όνομα της ΜΚΟ ΚΕΣΥΠΟ (Κέντρο Σύγχρονης Πολιτικής», η οποία είχε χρησιμοποιηθεί από τον πρώην υπουργό (πριν από την υπουργοποίησή του) ως όχημα για την δημιουργία ενός καζίνο στην καρδιά της Αθήνας, αλλά και την προώθηση άλλων τουριστικών projects. Μάλιστα, είχε συμμετάσχει ως ομιλητής σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της οργάνωσης.

Για να μην μπερδεύεστε, σας πληροφορούμε ότι το στο δελτίο αποστολής του εξοπλισμού που δημοσίευσε το «Secret», αναγράφεται ξεκάθαρα το όνομα του κ. Σπηλιωτόπουλου και η διεύθυνση του πολιτικού του γραφείου (Βεντήρη 5 Κολωνάκι).

Δεξί X-Trem(i) 

Η ερώτηση του Γ. Μιχελάκη εναντίον του Η.Κικίλια


Από τις αρχές του χρόνου ο Γιάννης Μιχελάκης είχε καταθέσει ερώτηση στην βουλή προς τον υπουργό Εργασίας για τα χαμηλά ποσοστά απορροφητικότητας κοινοτικών κονδυλίων μέσω του ΟΑΕΔ. Μάλιστα η ερώτηση είχε θέμα: «Η επί τριετία προκλητική αδυναμία του ΟΑΕΔ να απορροφήσει σημαντικά κοινοτικά κονδύλια για την ενίσχυση της απασχόλησης»

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης

Κύριοι Υπουργοί,

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι μία από τις χρόνιες παθογένειες που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι η εμφανής αδυναμία έγκαιρης απορρόφησης και αξιοποίησης σημαντικών κοινοτικών κονδυλίων.

Γι' αυτό και η σημερινή κυβέρνηση έδωσε μεγάλη έμφαση στον εν λόγω τομέα πετυχαίνοντας ήδη αξιοπρόσεκτη βελτίωση στο ρυθμό απορρόφησης των κοινοτικών πόρων.

Όμως προκαλεί μεγάλη έκπληξη και εύλογη απορία η αποκάλυψη ότι παραμένουν αναξιοποίητα από το 2009 ακόμη και κονδύλια που προορίζονταν για την ενίσχυση της απασχόλησης, την ώρα που η Ελλάδα καταγράφει ιστορικό ρεκόρ ανεργίας με ποσοστό 26,8%.

Ειδικότερα το σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τη στήριξη και την προσαρμογή των εργαζομένων και των επιχειρήσεων στις συνθήκες της κρίσης με τίτλο : «Ενίσχυση της προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού και των Επιχειρήσεων», στα τέλη του 2012 εμφάνιζε ποσοστό απορρόφησης μόλις 8,2 %.

Πιο αναλυτικά, από το συνολικό πακέτο των 439 εκ ευρώ, τα οποία είχαν δεσμευθεί το 2009 για το εν λόγω πρόγραμμα, οδηγήθηκαν σε τελική εκταμίευση μόλις τα 35,9 εκ ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι 403 εκ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 92% του επίμαχου Θεματικού Άξονα κυριολεκτικά λιμνάζουν εν μέσω μιας τόσο κρίσιμης και αρνητικής συγκυρίας για τον τομέα της απασχόλησης.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι από τις συνολικά 9 δράσεις του ανωτέρω Προγράμματος οι 5 εμφανίζουν κυριολεκτικά μηδενική απορρόφηση.
Είναι δε άξιο προσοχής ότι σημαντικό μέρος της διαχείρισης του εν λόγω προγράμματος εμπίπτει στην αρμοδιότητα του κατεξοχήν καθ' ύλην αρμόδιου φορέα στον τομέα της απασχόλησης, που δεν είναι άλλος από τον ΟΑΕΔ.

Επειδή είναι απαράδεκτο να λιμνάζουν κοινοτικά κονδύλια ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ παραμένοντας στα αζήτητα εν μέσω μιας τόσο κρίσιμης και αρνητικής συγκυρίας για την αγορά εργασίας,

Επειδή αποτελεί πρόκληση για τους σκληρά δοκιμαζόμενους πολίτες η αδυναμία απορρόφησης των παραπάνω κοινοτικών κονδυλίων, που προορίζονταν για τη συγκράτηση θέσεων εργασίας και για τη θωράκιση των εργαζομένων απέναντι στην κρίση,

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί :

Ποια είναι η θέση σας για το ανωτέρω ζήτημα ;

Που οφείλεται η εξαιρετικά χαμηλή επίδοση του ΟΑΕΔ στην απορρόφηση των παραπάνω κονδυλίων ;

Τι σκοπεύετε να πράξετε για την ενίσχυση και επιτάχυνση των δράσεων που σχετίζονται με τη μάστιγα της ανεργίας, η οποία έχει οδηγήσει στην απόγνωση 1,5 εκατομμύριο συνανθρώπους μας ;


Ο ερωτών Βουλευτής

Ιωάννης Μιχελάκης

real.gr


FΕπιτελους! Την παραίτηση Κικίλια ζήτησε ο Βρούτσης

Την παραίτηση του διοικητή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), Ηλία Κικίλια, ζήτησε σήμερα...
σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

Φαήλος: Οι καλοταϊσμένες νούλες φόρεσαν σήμερα τα ψευτοαντιστασιακά κουστούμια

 
Καυστικός για μια ακόμη φορά , ο "γαλάζιος" δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης, σχολίασε την 46η επέτειο από την εγκαθίδρυση της Χούντας με τον δικό του τρόπο. Με ανάρτηση του στο facebook κριτίκαρε "αντιστασιακούς" χαρακτηρίζοντας τους "καλοταισμένες νούλες" :
"Σήμερα φορέσανε πάλι τα ψευτοαντιστασιακά κουστούμια τους όλες οι καλοταϊσμένες νούλες της μεταπολίτευσης. Όπως μου είχε πει ειρωνικά ο αείμνηστος φίλος Ανδρέας Λεντάκης: "το 1/10 απ' όσους λένε, να είχαν αντισταθεί, η Δικτατορία δεν θα είχε αντέξει ούτε επτά μέρες, όχι επτά χρόνια".

Έλεος: Επίορκος υπάλληλος κρίθηκε ένοχος το 2001 και πληρώνεται μέχρι σήμερα!

Έλεος: Επίορκος υπάλληλος κρίθηκε ένοχος το 2001 και πληρώνεται μέχρι σήμερα!
Μόνο… βραβείο δεν έδωσαν σε επίορκο δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος παρόλο που είχε κριθεί ένοχος για σοβαρές παραβάσεις από το 2001, λάμβανε το 1/3 του μισθού του για… 12 χρόνια!
Πρόκειται για αστυνομικό της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος είχε κλέψει από άτομο που συνελήφθη την κάρτα ανάληψης και του «σήκωσε» 6.368 ευρώ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, σε έλεγχο που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν άλλα πέντε δελτία

Ο Μπενυ ντρεπεται για τον Άκη... τοσα χρονια δεν ειχε καταλαβει τιποτα και πεφτει απ' τα συννεφα

[Και επειδη καποιοι ΑΕροψεκασμενοι θα πουν: "Αν φταιει ο Μπενυ που καθοταν μαζι του φταιει και ο Σαμαρας που συνεργαζεται μαζι του", να θυμισουμε οτι αφενος ο Σαμαρας ειναι υπευθυνος και τους ελεγχει ωστε να μην μπορουν πλεον να κανουν το πλιατσικο που καναν (ασε που η πλειοψηφια των κλεφτων εχει μετακομισει στον ΣΥΡΙΖΑ) και αφετερου καθεται μαζι τους γιατι η χωρα επρεπε να κυβερνηθει, να βγει απ' το αδιεξοδο και η παρτη τους δεν ηθελαν να κυβερνησουν με προδοτες καθως περιμεναν την εκπληρωση της προφητειας οτι ο Πουτιν θα βρεξει λεφτα και θα καταλαβει την Πολη κ.λπ κ.λπ...

Στο εδώλιο ο Άκης. Ή… το ΠΑΣΟΚ;

Akis-Tsoxatzopoulos
Οι κάμερες ανοίγουν, και ο φωτογραφικός φακός εστιάζει στο πρόσωπο ενός πολιτικού που σημάδεψε με τη διαδρομή του την Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, και βρέθηκε μισή ανάσα από το να ....

Δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θοδωρή Δρίτσα και Νίκου Συρμαλένιου, για τo αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή, αναφορικά με το νομοσχέδιο για την Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προκάλεσε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του σχεδίου νόμου με τίτλο «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις», ονομαστική ψηφοφορία σε δώδεκα άρθρα και μία τροπολογία. Η καταψήφιση του άρθρου 19 αποτελεί μια μεγάλη νίκη του αγωνιστικού ναυτεργατικού κινήματος και του συνόλου των εργαζομένων στο χώρο των λιμανιών και της ναυτιλίας, αποτελεί νίκη όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, που υπερασπίζονται σταθερά τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας. Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των κατώτερων πληρωμάτων στα ποντοπόρα πλοία και στα σκάφη αναψυχής δεν πέρασε, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο αγώνας μας σταματάει εδώ. Αντίθετα, σήμερα, που τα εργατικά δικαιώματα εκμηδενίζονται, που το εργατικό δίκαιο έχει καταπατηθεί πλήρως, τώρα πρέπει ο αγώνας μας να συνεχιστεί ενωμένος και αποφασιστικός. Η καταψήφιση του άρθρου 19 καταγράφει μια μεγάλη και ταυτόχρονα ελπιδοφόρα ήττα της κυβέρνησης. Επίσης, η επισφαλής πλειοψηφία, σε σειρά άλλων άρθρων, η μη αποδοχή της τροπολογίας για τα πλοία ασφαλείας και η τακτική υποχώρηση στο θέμα της πλοηγικής υπηρεσίας, ανέδειξαν σημαντικές ρωγμές στο κυβερνητικό μέτωπο. Η μάχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν θα μπορούσε να έχει αυτά τα αποτελέσματα, χωρίς την καθοριστική συμβολή όλων των συντρόφων και συντροφισσών του Τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας, Α΄ Πειραιά & Νησιών Νίκος Συρμαλένιος, Κυκλάδων

Το Ιδρυτικό Συνέδριο του Κόμματος Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ένα νέο ξεκίνημα για την Ελλάδα


MONO  O ΗΓΕΤΗΣ  ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΕΝΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ ΟΕΟ

Σε λίγες ημέρες πραγματοποιείται το Ιδρυτικό Συνέδριο του Κόμματός μας «Ανεξάρτητοι Έλληνες». Το Ιδρυτικό αυτό Συνέδριο θα σημάνει την πιστοποίηση της γέννησης ενός νέου δημοκρατικού κόμματος που ήθελε και περίμενε ο Ελληνικός Λαός. Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνανε ότι ο κόσμος ήθελε ένα νέο Κόμμα δημοκρατικό – πατριωτικό που θα κινείται στο αντιμνημονιακό μέτωπο. Αυτό το νέο Κόμμα, που γεννιέται από όλους εμάς, με Ηγέτη τον , Πάνο Καμμένο είναι ένα Κίνημα Λαού από απλούς ανθρώπους που προερχόμαστε από διάφορους πολιτικούς χώρους και μας ενώνει η ανιδιοτελής αγάπη για την Πατρίδα μας. Η γέννηση του νέου κινήματος – κόμματος ήταν αναγκαία αφού οι ...

Αυτοί στον κόσμο τους

Φαίνεται ότι ορισμένοι αιρετοί έχουν χάσει κάθε σχέση με την πραγματικότητα. Την ώρα που η ανεργία , κυρίως στους νέους, πολλαπλασιάζεται, την ώρα που όλο και περισσότερες οικογένειες δεν τα βγάζουν πλέον πέρα, κάποιοι όπως ο κ. Μαχαιρίδης πλέουν σε πελάγη ευτυχίας . Μετά τα επιτυχημένα αναπτυξιακά συνέδρια, που ένας θεός ξέρει πόσο μας κόστισαν, έρχεται και το ζεϊμπέκικο να μας
φτιάξει το κέφι. Το δημοσίευμα το δανειστήκαμε από τους συναδέλφους του

Πρόσκληση σε ημερίδα

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σας προσκαλούν να συμμετέχετε στην εκπαιδευτική ημερίδα με τίτλο: «Προστασία και αποκατάσταση του οικοτόπου προτεραιότητας των παράκτιων αμμοθινών με είδη Κέδρων-Δράσεις που εφαρμόστηκαν στην Κρήτη», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 και ώρα 09:00 στην αίθουσα σχολής Ουρσουλινών στη.....

Αντιδράσεις στην Πάρο για τις διαδικασίες κατάργησης θέσεων

        Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της και την πλήρη αντίθεσή της στην αιφνιδιαστική και παντελώς άδικη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, να προχωρήσει σε διαδικασίες κατάργησης οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης στις σχολικές Μονάδες των Κυκλάδων και της Πάρου, στα πλαίσια των ειλημμένων αποφάσεων που προκύπτουν από την υλοποίηση του Μνημονίου, για μείωση του δημοσιονομικού κόστους από τη λειτουργία της Δημόσιας Παιδείας.

Κατωφερής Κίνηση Δ'


από τον Νικόδημο
1. Αυτή η κίνηση, έγραψα, είναι αναντίστρεπτη και αδυσώπητη. Αλλά δεν είναι απότομη, βίαιη, κατακλυσμική. Ξετυλίγεται απαλά, σχεδόν ανεπαίσθητα. Λίγοι άνθρωποι έχουν επίγνωση της βαθμιαίας αλλαγής προς την παρακμή.
Μόνο το τέλος ενός mahāyuga, μιας μεγάλης περιόδου που συμπεριλαμβάνει και τις τέσσερις Εποχές (τα 4 γιούγκα), επέρχεται με απότομη βιαιότητα: άλλοτε με φωτιά από τον ουρανό (κομήτες, μετεωρίτες, κλπ.) που πυρπολούν τα πάντα· άλλοτε με σεισμούς και ανεμοθύελλες που ισοπεδώνουν τα πάντα· άλλοτε με κατακλυσμούς και καταποντισμούς. Μετά ξαναρχίζει ένας.....

Ο Τσίπρας στον κομιστή...

Η ελαφρά πλευράς της ... Αριστεράς... 
Άντε με το καλό και στο όλα...                                                                                                 ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ και φυσικά με πολλά γελάκια... την ώρα που ο λαός «που υποτίθεται αυτοί στηρίζουν » ζορίζετε 

Διαδρομές Οίνων & Ποτών


Το  Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» διοργανώνει
 «Διαδρομές…Οίνων, Ποτών & Γαστρονομίας»
«Ταξιδεύουν»  ανά την Ελλάδα δίνοντας μας την  ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά  μοναδικούς οίνους και ποτά 
Οι  «Διαδρομές…Οίνων, Ποτών & Γαστρονομίας», είναι ένας μηχανισμός, που ταξιδεύει ανά την Ελλάδα, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να δοκιμάσει και να γνωρίσει από κοντά εκλεκτούς οίνους, αποστάγματα και είδη Γαστρονομίας από την Ελλάδα και τον κόσμο. Η περιοδείες των «Διαδρομών» έχουν ξεκινήσει από το 2009 και σκοπό έχουν να επισκεφθούν κάθε πόλη της.....