slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σε δημόσια διαβούλευση το νέο καταστατικό της ΝΔ

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε σήμερα, Τρίτη 19 Απριλίου, το προσχέδιο του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο και αναμένεται να εγκριθεί στο 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο, που πραγματοποιείται το τριήμερο 22 – 24 Απριλίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να στείλει ένα

«Επανεκκίνηση της ΝΔ στις Κυκλάδες»


 Επίσκεψη του Γιάννη Βρούτση στη Σύρο
 Επίσκεψη στην πρωτεύουσα του νομού Κυκλάδων, τη Σύρο, πραγματοποίησε χθες Δευτέρα, 18 Απριλίου, ο Βουλευτής Κυκλάδων και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Βρούτσης.
Η επίσκεψή του εντάσσεται στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των εσωκομματικών εκλογών και την ανάδειξη των νέων Προέδρων των Τοπικών Οργανώσεων, αλλά και της Νομαρχιακής Οργάνωσης των Κυκλάδων (ΝΟΔΕ), αλλαγές τις οποίες χαρακτήρισε ως «Επανεκκίνηση της ΝΔ στις Κυκλάδες, μέσα σε μία κρίσιμη περίοδο για την χώρα».Ο κ. Βρούτσης κατά την παραμονή του στο νησί, πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων σε...

Επίσκεψη Μαργαρίτη στη Σχοινούσα

 Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης επισκέφθηκε το Σάββατο 16 Απριλίου τη Σχοινούσα με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νίκο Σέργη, προκειμένου να λάβουν μέρος στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Πολιούχου και Προστάτιδας του νησιού Παναγίας Ακαθής. Ο Μανόλης Μαργαρίτης συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο του νησιού

Έχουν «τελειώσει» έτσι ή αλλιώς

Του Σάκη Μουμτζή
Είναι κοινός τόπος πως η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά σ΄ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Ο ένας δρόμος οδηγεί στην ψήφιση των μέτρων και στην εφαρμογή τους και ο άλλος οδηγεί σε προσφυγή σε κάλπη (εκλογές ή δημοψήφισμα).
Η πρώτη επιλογή ενδεχομένως να συνοδευτεί και από έναν ανασχηματισμό, ώστε το

Επιτελούς τελειώνουν τα βάσανα μας Σώζετε η Ελλάδα Ετοιμάζονται για υπουργείο ηΜαριλίζα του Γιωργάκη και ο Φωτης

Ετοιμοι να μπουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνουν ο Φώτης Κουβέλης και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στο πλαίσιο της διεύρυνσης προς το Κέντρο και τη Σοσιαλδημοκρατία.
Για να τονώσει τον «αρραβώνα» με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Φώτης Κουβέλης διοργάνωσε εκδήλωση με τον φορέα που διαθέτει (Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς), με θέμα

Στο εαρινή σύνοδο του Συμποσίου Ε 2016 της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ερευνητών ο Ναξιώτης Ιάκωβος Γιακουμής

Με υπερηφάνεια αποδέχτηκα την Πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ερευνητών στον Κλάδο των Υλικών (EMRS) να δώσω διάλεξη (invited lecture) στα πλαίσια του Συμποσίου Ε για τα Υλικά που θα λάβει χώρα στην Lille της Γαλλίας στις 6/5/2016 με τίτλο "Αντικατάσταση και Ανακύκλωση Κρισίμων Πρώτων Υλών από Καταλυτικές Συσκευές Ελέγχου Εκπομπών Καυσαερίων στον Κλάδο της

Μεσαίωνας στη Νάξο θα ταξιδέψουν για να δώσουν πανελλήνιες Μαθητές της Αμοργού

Κατά την προφορική ενημέρωση που μας έγινε από τη ΔΔΕ Κυκλάδων μας ανακοινώθηκε ότι το εξεταστικό κέντρο του σχολείου μας δε θα λειτουργήσει για το τρέχον σχολικό έτος εφόσον το Υπουργείο ενέκρινε τη λειτουργία μόνο δέκα εξεταστικών κέντρων ΕΠΑΛ για τις Κυκλάδες.
Κατά συνέπεια οι μαθητές μας υποχρεώνονται να μετακινηθούν στη Νάξο προκειμένου να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές γεγονός που δημιουργεί τόσο στους ίδιους όσο και στις οικογένειές τους μια σειρά από προβλήματα:

Ο Αλέξης φεύγει, ο Κυριάκος έρχεται…

Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου
Η θριαμβευτική επαναλαμβανόμενη άνοδος στην εξουσία και από το «ωσαννά ο ερχόμενος στο όνομα του Κυρίου» που εύκολα μπορεί να μετατραπεί στο «άρον, άρον, σταύρωσον αυτόν» από τον ίδιο όχλο. Διαχρονικό και επίκαιρο.
 Σε καθημερινή βάση η κυβέρνηση, εδώ και ενάμιση χρόνο, αγωνίζεται για να αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας, να αποφύγει την μοιραία σύγκρουση με τα βράχια και με την οδύνη της κατάρρευσης. Με την ψυχή στο στόμα, περιμένουμε καθημερινά τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται

Oι νέες συντάξεις – σοκ για όλο το Δημόσιο (αναλυτικά παραδείγματα)

Σαρωτικές αλλαγές έρχονται για τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Οι απώλειες για όσους συνταξιοδοτηθούν από την ψήφιση του νόμου και μετά υπολογίζονται από τους ειδικούς σε 10%-25% (μεσοσταθμικά 15%-20%) σε σύγκριση με το σημερινό καθεστώς, με τους μεγάλους χαμένους να είναι οι υψηλόβαθμοι και υψηλόμισθοι που θα φύγουν με πολλά χρόνια ασφάλισης.

Ιατρείο Χρόνιου Πόνου στο Νοσοκομείο Νάξου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Σας ενημερώνουμε ότι στο αναισθησιολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου – ΚΥ Νάξου λειτουργεί ιατρείο χρόνιου πόνου. Το ιατρείο λειτουργεί από Δευτέρα έως Πέμπτη και ώρες 9:00 με 15:00 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού στα τηλέφωνα 2285360501 & 60508. 

Οι ασθενείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους

Παραιτήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση ο μοιραίος για τη ΝΔ Παπαμιμίκος,


Την παραίτησή του από γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας υπέβαλε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, μετά το θέμα που προέκυψε το Σαββατοκύριακο με τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ.