slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΜΠΑΪΜΠΑ ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ: Ενωμένοι πάμε τις Κυκλάδες μπροστά.

Συμπατριώτες μου Κυκλαδίτες,

Ονομάζομαι Βιργινία Μπαϊμπά, είμαι 28 ετών και κατάγομαι από το νησί της Μεγαλόχαρης, την πανέμορφη Τήνο. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Σπούδασα οικονομικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο Πειραιώς και ασχολήθηκα ενεργά με τα πολιτικά δρώμενα, συμμετέχοντας στη φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Σήμερα, δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στον ιδιωτικό τομέα και εργάζομαι στην οικονομική διεύθυνση μεγάλης επιχείρησης.

Το όραμα μου για την ανάπτυξη των νησιών του Αιγαίου και της πατρίδας μας, για μια Ελλάδα με ευρωπαϊκή προοπτική και κοινωνική συνοχή, με οδήγησε στην απόφαση να κατεβώ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Στη νέα μου αυτή προσπάθεια θέλω να ευχαριστήσω θερμά, τον πρόεδρο μας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που με εμπιστεύτηκε, όλους τους φίλους που στήριξαν την υποψηφιότητά μου, καθώς και όλους εκείνους που επιθυμούν και θέλουν να επαναφέρουμε ξανά τη σταθερότητα και την ανάπτυξη στο νομό μας. Ένα νομό με αρκετές ιδιαιτερότητες, αλλά και με δεκάδες συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Σε μια περίοδο δύσκολη για όλους τους Έλληνες, τα νησιά μας καλούνται να δοκιμαστούν ακόμη

Προβάδισμα της ΝΔ “βλέπει” η ομάδα φοιτητών του ΑΠΘ που προέβλεψε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος (κάρτες)


Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την Λαική Ενότητα ισχυροποιημένη (στην τέταρτη θέση) εμφανίζει η δημοσκόπηση από την ερευνητική ομάδα 3 μεταπτυχιακών φοιτητών κατεύθυνσης Πολιτικής Ανάλυσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αξίζει εδώ να επισημάνουμε πως πρόκειται για την ίδια ομάδα φοιτητών που προέβλεψε ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος την ίδια στιγμή που οι εταιρείες δημοσκοπήσεων απέτυχαν παταγωδώς στην εκτίμηση του αποτελέσματος.

Τα ποσοστά που δίνει η μέτρηση των μεταπτυχιακών φοιτητών του Αριστοτελείου είναι τα εξής:

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ CRASH! Τι είχε πει για το μνημόνιο, την… αποχώρησή του από την πολιτική, τον Τσίπρα, τον Θεοδωράκη, το δολάριο και τη δραχμή!


Στο περιοδικό CRASH, στο τεύχος Αυγούστου, ο Πάνος Καμμένος είχε δώσει μια μεγάλη συνέντευξη όπου είχε μιλήσει για όλους και για όλα!
Είχε μιλήσει για το μνημόνιο και είχε αποκαλύψει τις… προϋποθέσεις εξόδου από την κυβέρνηση, τους ΑΝΕΛ αλλά και την πολιτική!
Επιγραμματικά είχε αναφέρει τα εξής:

Τα 9 ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μερικές αναμφισβήτητες αλήθειες


Ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί εκ νέου να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό. Προεκλογικά παριστάνει τον… αντιμνημονιακό ωραιοποιώντας το 3ο μνημόνιο, που ο ίδιος έφερε ως αποτέλεσμα της δήθεν «σκληρής και περήφανης» διαπραγμάτευσης του, ενώ οδήγησε τη χώρα στα άκρα, σε κλειστές τράπεζες, σε κατάρρευση της οικονομίας, με τον κίνδυνο εξόδου από το Eυρώ να καραδοκεί.
Η αλήθεια όμως, προβάλλει αμείλικτη και ξεπροβάλει πίσω από εγκληματικά λάθη, ομολογημένη απειρία και αβάστακτη αφέλεια. Ο κ. Τσίπρας και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λοιπόν, μας είχαν πει:

To πρώτο λάθος Μεϊμαράκη η εμφάνιση του στο χοιροστάσιο του Ταύρου


Απόψε στις 22.00, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μειμαράκης είναι προσκεκλημένος στο στούντιο του Kontra Channel, “Επί του Πιεστηρίου”…

Αθλοπαιδεία Νάξου: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα τμήματα του Ταεκβοντο.

 

Να μη γίνουν αγώνες στις 20 Σεπτεμβρίου


Γράφτηκε από τον Σπύρος Μάκαρης 
Τη μη πραγματοποίηση των αγώνων κατά την ημέρα των Εθνικών Εκλογών ζητά με ανακοίνωση ο συνδυασμός "Ώρα Ευθύνης Για το Κυκλαδίτικο Ποδόσφαιρο", που υπογράφει ο επικεφαλής Χρήστος Καφτηράνης.


Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει

Σε Σύρο και Τήνο ο Γ. Βλασερός


Τη μη πραγματοποίηση των αγώνων κατά την ημέρα των Εθνικών Εκλογών ζητά με ανακοίνωση ο συνδυασμός "Ώρα Ευθύνης Για το Κυκλαδίτικο Ποδόσφαιρο", που υπογράφει ο επικεφαλής Χρήστος Καφτηράνης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει

ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ, ΠΟΙΟΣ ΕΧΑΣΕ – Οι πρώτες εκτιμήσεις και συμπεράσματα από αναλυτές στο διαδίκτυο


Στο συμπέρασμα ότι δεν γίναμε σοφότεροι από το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών συγκλίνουν οι περισσότεροι αναλυτές στο διαδίκτυο, επιχειρώντας παράλληλα μία πρώτη αποτίμηση της παρουσίας των πολιτικών αρχηγών κατά τη διάρκεια της υποτονονικής, ομολογουμένως, τηλεμαχίας.
Ας δούμε αναλυτικά μερικές από τις πρώτες αναλύσεις:
protothema.gr.: Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Μεϊμαράκης που έδειξε σταθερός και σίγουρος με πρωθυπουργικά χαρακτηριστικά- «Αμυντικός», εκνευρισμένος και απολογητικός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Πολύ καλές παρουσίες Θεοδωράκης και Φώφη. Σταθερός ο Κουτσούμπας – Υπερασπίστηκε τις θέσεις του για τη  δραχμή ο Λαφαζάνης- Έπειτα από τρεις ώρες συζήτησης, οι πολίτες δεν έγιναν … σοφότεροι.
in.gr: Σε ρυθμούς που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν υποτονικοί κύλησε το μεγαλύτερο μέρος της τηλεοπτικής

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ Ο ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Οι υποψήφιοι της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα -Ποιοι μπήκαν στα ψηφοδέλτια [λίστα]

 
 «Κλείδωσαν» τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Το κόμμα έδωσε στη δημοσιότητα τις τελικές λίστες των υποψηφίων της, σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο Θόδωρος Φορτσάκης τέθηκε επικεφαλής, με τον Δημήτρη Σταμάτη, τη Νίκη Κεραμέως να ακολουθούν, τον Βασίλη Οικονόμου στην τέταρτη θέση και τον Παναγιώτη Χηνοφώτη στην πέμπτη.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Η απίστευτη γκάφα του Πάνου Καμμένου στο debate! (Photo) διάβασε τρολια ως αληθινό γράμμα στο ντιμπέιτ. Ποσο γελοιος


Ο Πάνος Καμμένος ξεγελάστηκε από τα social media και διάβασε στο debate υποτιθέμενη έκθεση μαθητή Δημοτικού για το ΠΑΣΟΚ…

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΡΙΞΕ ΛΑΣΠΗ Χυδαία επίθεση Καμμένου στον Μεϊμαράκη στο ντιμπέιτ: Είσαι υπόδικος!


Βαριές εκφράσεις αντάλλαξαν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Πάνος Καμμένος με τον δεύτερο να εξαπολύει αήθη επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος δεν μπόρεσε να απαντήσει εξαιτίας του τυπικού διαδικαστικού του ντιμπέιτ.
Λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπαινίχθηκε ότι ο Πάνος Καμμένος έχει καταδικαστεί για συκοφαντία στην υπόθεση των CDS του Αντρίκου Παπανδρέου και λέει ψέματα.
"Κάποιος αρχηγός εδώ πέρα που δεν έχει καταλάβει ότι καταδικάστηκε και άλλες φορές που

Έχασε τη δίκη για τα CDS ο Καμμένος-Πληρώνει 100.000 ευρώ και όμως ο τύπος είπε ότι δεν καταδικάστηκε ποτέ


 
"Ψευδείς και συκοφαντικούς", έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών τους ισχυριμούς του Προέδρου των ΑΝΕΛ και τότε βουλευτή της ΝΔ, Πάνου Καμμένου, για τα περίφημα CDS ο οποίος είχε καταγγείλει και εμπλοκή σε αυτή την "κερδοσκοπική διαδικασία προσώπων που παραπέμπουν στο περιβάλλον του τότε Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και τον αδελφό του Ανδρίκο".
Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ καταδικάστηκε να πληρώσει 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη που προκάλεσε στην εταιρία IJ PARTNERS, ισχυριζόμενος πως αυτή αγόρασε τα "γυμνά" ασφάλιστρα δανειστικού κινδύνου (CDS) με βαση αναφοράς τα ελληνικά ομόλογα που πούλησε στο τελος του 2009 το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Εν ολίγοις ότι η εταιρία πόνταρε, χωρίς να κατέχει εληνικά ομόλογα, πάνω στην χρεωκοπία της χώρας, "έχοντας εσωτερική ενημέρωση για την ένταξη της χώρας σε μηχανισμό στήριξης".

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην απόφαση: "Προς αποκάσταση της ηθικής βλαβης που η ενάγουσα υπέστη, το δικαστήριο ενόψει της εντάσεως της προσβολής και της ευρύτατης διαδοσής των συκοφαντικών ισχυρισμών που αποδείχτηκαν ψευδείς, του βαθμού υπαιτιότητας και της εντάσεως του δόλου του εναγομένου, που μιλούσε για στοιχεία που αποδείκνυαν τη επίδικη συναλλαγή σε CDS, τα οποία ηταν ανύπαρκτα και ουδέποτε προσκομίστηκαν, τις κατ΄επανάληψη δηλώσεις των επίδικων συκοφαντικών ισχυρισμών και μάλιστα παρά τη διάψευσή τους απο την ενάγουσα, της κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης των διαδίκων, οι οποίοι αμφότεροι είναι οικονομικά εύρωστοι, κρίνει ότι πρέπει να επιδικαστεί στην ενάγουσα το πόσο των 100.000 ευρώ".

Το δικαστήριο μάλιστα επισημαίνει την άμεση διάψευση του ισχυρισμού Καμμένου απο την ελβετική εταιρία, την μετέπειτα (16/5/2013) διάψευση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου πως η εταιρία αγόρασε CDS αλλά και την δημόσια δήλωση το 2010 στον διεθνή Τύπο του προέδρου της Θ. Μαργέλλου κατά της αγοράς "γυμνών" CDS, την ώρα που ο ίδιος ήταν κάτοχος ομολόγων του ελληνικού δημοσίου 15,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην απόφαση γίνεται εκτενής αναφορά στον Real Fm και το KONTRA, σχετικά με την πώληση των CDS το 2009 απο το ΤΤ αξίας 917 εκατομμυρίων ευρώ τη στιγμή που η πορεία της χώρας δεν ήταν ομαλή. Μετά το κούρεμα μέσω του PSI και της άρνησης ενός ποσοστού περίπου 2,5% των κατόχων εληνικών ομολόγων να υπαχθούν εκούσια σε αυτό -περίπου δηλαδη 8,5 δισ. ευρώ- απελευθερώθηκαν τα CDS. Ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως το Ταμιευτήριο κέρδισε απο την πώληση 25 εκατομμύρια ενώ να τα κρατούσε, και όπως αποδείχτηκε, θα κέρδιζε 917 εκατομμύρια αν περίμενε.

Επισήμανε δόλο μάλιστα και σημείωσε την επίσκεψη του τότε Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο ΔΝΤ το 2009, αποκαλώντας τον "έμμισθο broker των τοκογλύφων". Ισχυρίστηκε συγκεκριμένα πως η εταιρία IJ PARTNERS στην οποία συμμετέχει συμμαθητής του τότε Πρωθυπουργού και πρόσωπο που έχει κοινές δραστηριότητες σε μη κυβερνητικές οργανώσεις και σε εταιρίες ανάπτυξης πράσινης ενέργειας με τον αδελφό του Πρωθυπουργού Ανδρίκο: 'Κάποιος κέρδισε 26 δισ. δολάρια", είπε τότε αφήνοντας ευθέως να εννοηθεί πως υπήρχε "εσωτερική ενημέρωση".

Η δικαστική απόφαση μάλιστα κάνει επαννελλειμένα επίκληση των αυστηρών παρατηρήσεων του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου "είναι πολύ βαριά αυτά που λέτε, πρέπει να τα αποδείξετε" στις οποίες απάντησε "υπάρχουν στοιχεία". Μάλιστα την επομένη και παρά τη διάψευση της εταιρίας, στον τηλεοπτικο σταθμό Kontra, επανήλθε και είπε πως "η IJ PARTNERS και ο Μαργέλλος έκαναν την αγορά των CDS μεσω του διεθνούς οργανισμού ISRA και αναρωτήθηκε: "Εχει κωδικό στην εταιρία αυτή ο Μαργέλλος και η IJ PARTNERS;", υπαννισόμενος , κατά την απόφαση πως έχει.

Σε όλα τα παραπάνω το δικαστήριο απάντησε πως "οι ισχυρισμοί του εναγόμενου δεν αποδείχτηκαν αληθείς αλλά ψευδείς, καθώς δεν ανταποκρίθηκε στο βάρος των αποδείξεων. Δεν προσκόμισε ουδεμία συναλλαγή της ενάγουσας σε CDS επί εληνικών ομολόγων και ουδένα κωδικό αυτής στον διεθνή ορανισμό ISDA, κάτι που αποδεινύει το ψευδές των καταγγελιών".


Οι δικαστές ωστόσο απορρίπτουν το αίτημα της εταιρίας να είναι άμεσα εκτελεστή η απόφαση ενώ διατάσσει κάθε φορά που ο κ. Καμμένος θα επαναλαμβάνει τους ίδιους ισχυρισμούς να πληρώνει πρόστιμο 500 ευρώ.
http://www.enikos.gr/politics/240394,Exase-th-dikh-gia-ta-CDS-o-Kammenos-Plhrwnei-100000-eyrw.html