slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ


Η Εναλλακτική Δημοτική Κίνηση Πολίτες για τα Nησιά μας στην ΑΝΟΙΧΤΗ της ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ χθες, ανέπτυξε έναν πλούσιο προβληματισμό για την πολιτική αυτοδιοικητική κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δήμο, εκτίμησε τη μέχρι σήμερα πορεία της στο Δήμο και προσδιόρισε τους προγραμματικούς της στόχους για το επόμενο διάστημα.
1. Η αυτοδιοικητική κατάσταση αναδεικνύει μια αυτοδιοίκηση με ελάχιστους πόρους και με υποστελεχομένες υπηρεσίες. Η αυτοδιοίκηση στη χώρα μας διαχειρίζεται το 3,1% του ΑΕΠ έναντι του 17,2% που είναι ο μέσος όρος της Ε.Ε.
Το καθεστώς του Καλλικράτη περιορίζει τα έσοδα της. αυτοδιοίκησης στο 2,4% του εισοδήματος των φυσικών και νομικών προσώπων και στο 4% του ΦΠΑ, οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι [ΚΑΠ] επωμίζονται τα λειτουργικά έξοδα και την μισθοδοσία, ενώ δε γίνεται κουβέντα για την απόδοση των ήδη παρακρατημένων πόρων.
*Έχουμε μια άγρια περικοπή το 2010, 1,5 δις [900.000.000 ευρώ ΚΑΠ και 600.000 000 ευρώ ΣΑΤΑ] από θεσμοθετημένους πόρους της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης και μια προβλεπόμενη περικοπή στο μνημόνιο για το 2011-2013 στα 3 δις
.....

Δωρεάν Μαθήματα Hatha Yoga & Meditation



Σάββατο 28 Μαΐου 2011 | 10:00 - 12:00 πρωί

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011| 10:00 - 12:00 πρωί

στην πρώην Σχολή Ουρσουλινών στο Κάστρο.
Τηλ Επικοινωνίας Cynthia Wells: 6937138869
Τα μαθήματα είναι στα Αγγλικά | μαζί μας φέρνουμε Στρωματάκι και ενα Παρεό.

Νικόλαος Μαράκης«Οι ρυθμίσεις για την λειτουργία του Δήμου δεν προσφέρονται για μικροκομματική εκμετάλλευση»


Δελτίο Τύπου «Συμπαράταξης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων»
σχετικά  με την νομοθετική ρύθμιση για την αύξηση του αριθμού των –ΡΕ ΦΑΓΟΥΡΑ - αντιδημάρχων του Δήμου μας που ψηφίστηκε –ΤΩΡΑ  ΛΥΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - από την Βουλή στις 19/5/2011, καθώς και την τοποθέτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κου Βρούτση σε συνέντευξή του για το συγκεκριμένο θέμα.
Στις 20 Μαΐου 2011, ο Βουλευτής Κυκλάδων και Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ., κ. Γιάννης Βρούτσης παραχώρησε συνέντευξη στον Ραδιοσταθμό ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ και στην δημοσιογράφο Ρούλα Μπράουν.

Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που θα γίνει στις 30 Μαΐου 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα  11:00 π.μ. σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σύρου Ερμούπολης,  με 12 θέματα :

Ημερίδα για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων στη Σύρο

«Πράσινες» εφαρμογές σε μικρά νησιά. Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου


Στην παρουσίαση της δράσης «πράσινες αγροτικές και νησιωτικές κοινότητες» που έγινε από την Υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, παρέστη σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ Α.Ε. της ΜΗΛΟΥ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α


 Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Α΄ Πειραιά και Νησιών, Θοδωρής Δρίτσας κατέθεσε ΑΝΑΦΟΡΑ τη με αρ.πρωτ.5601/9.05.2011 επιστολή του Εργατικού Κέντρου Μήλου με την οποία ζητά (το Ε.Κ.Μ.) από τους αρμόδιους φορείς να ενημερωθεί  σχετικά με την πορεία της διενέργειας ελέγχου για τη νόμιμη στελέχωση και λειτουργία της εταιρείας «S&B Βιομηχανικά ορυκτά Α.Ε.». στη νήσο -διαβάστε την επιστολή εδώ-   Μήλο.

Πολίτες κόντρα στον καιρό: Ερωτήσεις-Επερωτήσεις προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου.


Προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου
κ. Γ. Γκούφα

Κοιν: Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες,
Περιφερειακούς Συμβούλους
                     Κύριε πρόεδρε
εκ μέρους της παράταξης μας και βάσει του Κανονισμού, θέλουμε να καταθέσουμε τις παρακάτω Ερωτήσεις-Επερωτήσεις:

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Β.Μουλόπυλου, για τα προβλήματα στη διαδικασία μετατάξεων από τις κρατικές στις αιρετές περιφέρειες


Κατατέθηκε σήμερα και θα συζητηθεί την Δευτέρα 30/5/2011 επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ,  Β.Μουλόπουλου, με θέμα τα προβλήματα στη διαδικασία  υποχρεωτικής μετάταξης των εργαζομένων από τις πρώην Κρατικές Περιφέρειες στις Αιρετές Περιφέρειες.
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.

Συνεδριάζει η τουριστική επιτροπή Νάξου


Σας ενημερώνουμε ότι συνεδρίαση που είχε προγραμματιστεί για την Δευτέρα 23/05/11 αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας και θα πραγματοποιηθεί σήμερα 24/05/11 και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με θέματα ημερησίας διάταξης:


 1.      Συζήτηση και προσδιορισμός στρατηγικής για σαιζόν 2012:
- Σύσταση γραφείου Τουρισμού στο το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
- Προκήρυξη θέσεως για έναν ειδικό Σύμβουλο που θα ασχολείται αποκλειστικά   στο γραφείο Τουρισμού.
- Λήψη απόφασης για έρευνα αγοράς και σχέδιο Μάρκετινγκ για το νέο.....

Το νέο μισθολόγιο φέρνει νέες περικοπές..

Νέες περικοπές στις αποδοχές των δημόσιων υπαλλήλων επιφυλάσσει η κατάρτιση του μισθολογίου που έως τα τέλη Ιουνίου εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο.

Προβλέπει μεταξύ άλλων «σφαγή» περισσότερων από...
50 επιδομάτων, ασφάλιση στο ΙΚΑ, ενώ μελετάται ακόμη και η ενσωμάτωση των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων στον βασικό μισθό.

Η τρόικα πιέζει ώστε το νέο μισθολόγιο να τεθεί σε εφαρμογή από τα μέσα του καλοκαιριού. Ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, επιμένει ότι....... «το μισθολόγιο δεν συνδέεται με τη μισθολογική δαπάνη» και επισημαίνει ότι «η δέσμευση που έχουμε αναλάβει προς την τρόικα είναι να μην υπάρξει αύξηση του μισθολογικού κόστους».

Πρακτικά, με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, οι ετήσιες δαπάνες αποδοχών αποτιμώνται σε περίπου 16 δισ. ευρώ, από 21 περίπου δισ. που είναι σήμερα. Συνεπώς, υπολογίζεται ότι από την εφαρμογή του θα εξοικονομηθούν περίπου 5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα λοιπόν με τον σχεδιασμό προβλέπεται ότι οι νεοεισερχόμενοι υπάλληλοι θα μπαίνουν αυτόματα στο νέο μισθολόγιο, στο οποίο θα ενταχθούν και οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ. «Θα προβλέπει καλές αμοιβές, τις οποίες όμως θα λαμβάνουν οι υπάλληλοι που αξίζουν» ανέφερε ο Γ. Ραγκούσης θέλοντας να δείξει ότι οι αποδοχές θα συνδεθούν με την παραγωγικότητα. Ξεκαθαρίζεται επίσης ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες μειώσεις μισθών.
Οι τελευταίες πληροφορίες για το νέο μισθολόγιο αναφέρουν τα εξής:

1. Τίθενται ως μισθολογικό πλαφόν τα 4.000 ευρώ για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους.

2. Μειώνονται τα μισθολογικά κλιμάκια από 18 σε 10.

3. Καταργούνται πάνω από 50 επιδόματα που λαμβάνουν εφοριακοί, τελωνειακοί, δάσκαλοι και καθηγητές, υπάλληλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος, των πολεοδομιών κ.ά.

4. Ιδια τύχη θα έχουν και τα επιδόματα που λαμβάνουν ορισμένες ευνοημένες κατηγορίες υπαλλήλων από ειδικούς λογαριασμούς.

5. Καταργούνται τα ειδικά μισθολόγια γιατρών και δικαστικών.

6. Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας για τα οποία συζητείται η ενσωμάτωσή τους στον βασικό μισθό.

7. Διατηρείται το οικογενειακό επίδομα.

8. Διασώζεται το επίδομα ειδικών συνθηκών και το επίδομα ευθύνης.

9. Το κίνητρο απόδοσης μετατρέπεται σε επίδομα παραγωγικότητας, το οποίο θα καταβάλλεται ανά τρίμηνο ή εξάμηνο.

greece-salonika.blogspot.com

Τα CDS της χρεοκοπίας της Ελλάδας θα είναι το κύριο μενού της συνάντησης της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στο St. Moritz σε λίγες μέρες!


To πως θα εισπράξουν τα δις των κερδών από τα CDS της χρεοκοπίας της Ελλάδας, θα είναι το κύριο μενού της φετινής συνάντησης της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, η οποία θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Grand Hotel Kempinski στο St Moritz, από τις 9 ως τις 12 Ιουνίου.
Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Νταβός, εδώ όπου κάθε χρόνο γίνεται η συνάντηση τραπεζιτών, επιχειρηματιών, πολιτικών ηγετών και γενικότερα στελεχών της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ.
Στις 2 τελευταίες συναντήσεις της Λέσχης έδωσε το παρόν ο κος ...

Α. Σαμαράς για συνάντησή του με τον GAP: «Δεν δίνω συναίνεση που αφήνει θα αφήνει απ' έξω την κοινωνία»


«Η κυβέρνηση επιβαρύνει την Οικονομία με νέους φόρους. Παραλύει έτσι και την τελευταία παραγωγική ικμάδα του τόπου. Φέρνει περισσότερη ύφεση, όχι μικρότερα ελλείμματα.

Ο κ. Παπανδρέου επιμένει στην ίδια αποτυχημένη συνταγή εν όψει των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα. Προαναγγέλλει νέες φοροεπιδρομές, νέες οριζόντιες περικοπές σε βάρος όσων πλήρωσαν ήδη, όσων δεν αντέχουν άλλο…

Αερολογίες Καστανίδη: Επικαλείται προσωπικά δεδομένα και δεν δίνει τα ονόματα των 821 πρώην βουλευτών που ζητάνε αναδρομικά

Τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα επικαλείται ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης και δεν διαβιβάζει στη Βουλή τα ονόματα των συνταξιούχων βουλευτών που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις τους.

Αίτημα να διαβιβαστεί στη Βουλή ο κατάλογος με τα ονόματα είχαν υποβάλει, μέσα από τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, οι βουλευτές Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και Μαγνησίας του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης με αντίστοιχες ερωτήσεις προς στην κυβέρνηση.

Γίναμε σύνθημα στα χείλη των Ισπανών διαδηλωτών

«Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες»

Με το σύνθημα «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες», οι Ισπανοί συγκεντρωμένοι διαδηλωτές στη Μαδρίτη μας χλευάζουν για την απάθειά μας.

http://www.newsbeast.gr/

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ....






ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ



Ο Πειραιάς έγραψε ιστορία.
Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος δείχνει τον δρόμο της πολιτικής ανδροπρέπειας και Εθνικής υπερηφάνειας.
Σε μία επική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμος Πειραιά με μία ακαριαία αντίδραση έδειξε τον δρόμο του αγώνα ενάντια στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τον Πειραιά και την Ελλάδα.
Όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν αυτό το δημοτικό συμβούλιο, είναι σίγουρο ότι θα παραμείνει βαθιά χαραγμένο στις καρδιές τους. Την ίδια ώρα λοιπόν που η Ελλάδα παρακολουθούσε παγωμένη τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το ολικό ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας, ο Πειραιάς ύψωσε ανάστημα. Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, διακόπτοντας την ροή των θεμάτων, ανακοίνωσε στους συμβούλους των παρατάξεων την απόφαση για πώληση του ΟΛΠ.

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ σήμερα είναι η ώρα. ΑΥΡΙΟ ΘΑΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!!!


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ

Μοναδικό ντοκουμέντο! Παρουσιάστηκε στο Αποκαλυπτικό δελτίο. Είναι ο Παπανδρέου που - ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΚΛΑΨΕ- συμμετέχει σε εκδήλωση  διαμαρτυρίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ εναντίον της πώλησης του ΟΤΕ! Αυτά  βέβαια  - ΤOTE ΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - είχαν γίνει την εποχή που ήταν αντιπολίτευση! Τότε οι υποσχέσεις είχαν "λαγούς με πετραχήλια" και έδινε τους ...

Είδηση "βόμβα"!!! Στην Α1 ο Πανναξιακός!!!!!

naxosfans
Πριν από λίγο ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης, ως εκπρόσωπος του Πειραματικού δήλωσε ότι η ομάδα του δεν θα παίξει στην Α1 γυναικών και θα υποβιβασθεί σε τοπική κατηγορία. Αυτή η εξέλιξη ανοίγει διάπλατα την πόρτα της Α1 για την γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Πανναξιακού μέσω της διαδικασίας της wild card.
Βέβαια μπορεί να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες(απαραίτητη προϋπόθεση να είναι εκτός Αθήνας , Θεσσαλονίκης και κατάθεση εγγυητικής επιταγής) αλλά όπως αναφέρει το www.volleynews.gr η ομάδα της Νάξου είναι αυτή που ...

Εάν κύριε Σαμαρά δεν ζητήσετε εκλογές αύριο, θα είστε συνυπεύθυνοι για ότι συμβεί.

Οι αποψινές εξελίξεις είναι πολύ χειρότερες από το ίδιο το μνημόνιο. Εάν λοιπόν καλυπτόμενοι πίσω από ένα χρεωκοπημένο "δεξιό" ή "νεοφιλελεύθερο" προφίλ συναινέσετε στο ξεπούλημα της χώρας...
Δεν θα πούμε τίποτε άλλο. Ζητήστε εκλογές.

Καθαρισμός κοιμητηρίου Αγίας Ειρήνης στο Κορωνοχώρι


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΚΟΡΩΝΟΧΩΡΙΟΥ -ΜΥΛΩΝ ΝΑΞΟΥ                          
«ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΦΛΕΡΙΟΤΙΣΣΑ»                   Κορωνοχώρι   22-5- 2011 
                                                             Αριθμ.Πρωτ. 11
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                Την Κυριακή 29 Μαϊου 2011 και ώρα 09.00 το πρωί, θα μαζευτούμε στο κοιμητήριο των χωριών μας - Αγία Ειρήνη,  για να το καθαρίσουμε.                   Παρακαλούμε όσοι συγχωριανοί μας θέλουν και μπορούν, να συμμετέχουν σ' αυτή την εθελοντική προσπάθεια.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        
           Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Φλεριανός Νικόδημος                                                      Βασιλάκη Νεκταρία

 

Πωλείται η Ελλάς

Γιάννης Βρούτσης : για τις επιλεκτικές διαψεύσεις της Κυβέρνησης και για την τραγική πορεία του προϋπολογισμού-Πτώση εσόδων από πέρσι 9,1% και απόκλιση από φετινό στόχο 11,4%!!!

Με  αφορμή τις ανακοινώσεις  του Υπουργείου Οικονομικών για το μέτρο των αποδείξεων και για τα οριστικά στοιχεία των εσόδων του Προϋπολογισμού, για το πρώτο τετράμηνο του 2011 ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης,  έκανε τις  ακόλουθες  δηλώσεις :