slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η απόφαση του Εφετείου Αιγαίου για το θανάσιμο τραυματισμό του Παναγιώτη Ματζάκου


Ανακοίνωση της οικογένειας του αδικοζαμένου Παναγιώτη, επί της δικαστικής αποφάσεως της 23ης Σεπτεμβρίου στο Εφετείο Αιγαίου: 

Η Νάξος στο επίκεντρο των γεωεπιστημόνων

 
Το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, με υπεύθυνη την Καθηγήτρια Δρ. Δρ. MSc Νίκη Ευελπίδου, διοργάνωσε επιτυχώς εκπαιδευτικό σεμινάριο εντατικής εκπαίδευσης διάρκειας 14 ημερών, με θέμα "Ανάλυση και Διαχείριση Ανθρωπογενών Φυσικών Κινδύνων και Καταστροφών". Το σεμινάριο διοργανώθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus+, με ακρωνύμιο McAgenda, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), ενώ η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο AixMarseille (Γαλλία) και το Πανεπιστήμιο Trieste (Ιταλία), στα πλαίσια του

Ο κόσμος τσιτσιρίζεται κι αυτός φωτογραφίζεται!!!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
email: prevejohn@yahoo.gr
 
Η είδηση….
Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που έγινε στη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός κλήθηκε να κάνει μια φωτογράφηση και να δώσει μια συνέντευξη.
Ο σχολιασμός …

ΝΔ: «Έκοψαν κορδέλες, χωρίς σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ»


Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, κατέθεσαν από κοινού, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας, βουλευτής Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με θέμα τη «Λειτουργία Γενικού Νοσοκομείου Θήρας – Σύμβαση μεταξύ Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. και ΕΟΠΥΥ».

Με την ερώτησή τους, επισημαίνουν «πως για το

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου τόμου της επιστημονικής επετηρίδας των ΝΑΞΙΑΚΩΝ


Το νέο Δ.Σ. της Ο.ΝΑ.Σ., στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, οργάνωσε και υλοποίησε την παρουσίαση του νέου τόμου της επιστημονικής επετηρίδας των ΝΑΞΙΑΚΩΝ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο του αμφιθεάτρου «Ιάκωβος Καμπανέλλης» στο Δημαρχείο της Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στις 24 Αυγούστου 2016. Η εκδήλωση θεωρείται επιτυχής και αποτελεί την αφετηρία των δράσεων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος με την.....

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ.


1)Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους  Δήμου  Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
2)Προς τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Νάξου, Ηρακλειάς, Δονούσας, Σχοινούσας και Κουφονησίων Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
3)Προς τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Απειράνθου και Χαλκείου  Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
4) Προς τους εκπρόσωπους των Τοπικών Κοινοτήτων Γαλήνης, Εγγαρών και Ποταμιάς Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
5) Προς την κ. Προτωνοταρίου Μαρία του Πέτρου, κάτοικο Απειράνθου Νάξου, όσον αφορά το 17ο θέμα.
Παρακαλούμε  να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 27 Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 19.30μ.μ. με τα......

Διάλεξη της Κατερίνας Χάλκου με θέμα "Η Οδύσσεια ως θέατρο εν τω θεάτρω του Καμπανέλλη. Η περίπτωση της Τελευταίας πράξης"


Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα πραγματοποιήσει στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.30 διάλεξη της Κατερίνας Χάλκου με θέμα:
Η Οδύσσεια ως θέατρο εν τω θεάτρω του Καμπανέλλη. Η περίπτωση της Τελευταίας πράξης

Το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη Η τελευταία πράξη, που ενσωματώνει την τεχνική του θεάτρου εν θεάτρω, αυτοπαρουσιάζεται ως μεταμοντέρνα ραψωδία στη.....

Μαθητής αρνείται να δώσει το χέρι στον Τσίπρα και του γυρνά την πλάτη (ΒΙΝΤΕΟ)Δεν πήγαν και όλα τόσα καλά για τον Πρωθυπουργό. Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου, στην Αστόρια, στο πλαίσιο της παρουσίας του στις ΗΠΑ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο μαθητής δεν έδωσε το χέρι του στον Έλληνα πρωθυπουργό, κουνώντας αρνητικά το κεφάλι του και γυρνώντας την πλάτη του επιδεικτικά, ενώ το βλέμμα αποδοκιμασίας στο πρόσωπό του ήταν εμφανές.

Ακολούθησε ομιλία, στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας δεν φαινόταν να αισθάνεται και ιδιαίτερα άνετα, καθώς κουνιόταν συνεχώς, τον ενοχλούσαν τα... ρούχα του και χαμογελούσε αμήχανα.

Δείτε το βίντεο από την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια... Το επίμαχο σημείο με τον μαθητή στο 0.57

 Δείτε το βίντεο με την κατάρρευση της μαθήτριας