slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα Ευχαριστώ του Στέφανου Τσάφου: Ζω από θαύμα και το οφείλω στο Θεό και σε εσάς

Προσθήκη λεζάντας
 Μετά την περιπέτεια της υγείας μου, από το ατύχημα που είχα στη Χώρα της Νάξου στις 8 Ιουλίου 2018,από το οποίο παρολίγον θα έχανα τη ζωή μου, επιθυμώ από καρδιάς να ευχαριστήσω όσους αφανείς -πλην πολύτιμους Ήρωες- που συνετέλεσαν ώστε αυτή τη στιγμή να μπορώ να γράφω αυτή την επιστολή. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ: Στο πλήρωμα του ασθενοφόρου που με μετέφερε από το σημείο του ατυχήματος, στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου, στον κύριο Ραπτάκη και στο νοσηλευτικό προσωπικό που

Φράγμα Τσικαλαριού και ΚΕΓΕ στη αντζέντα της συνάντησης του Υπουργού κ. Σ. Αραχωβίτη με τους βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Συνάντηση με τους Βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. κ. Νίκο Συρμαλένιο, Αντώνη Συρίγο και Νίκο Μανιό είχε την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης.
 
Στη συνάντηση που έλαβε χώρα στο γραφείο του Υπουργού, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς των Κυκλάδων.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν: τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικοτέχνες των νησιών, να δοθούν οι άδειες φύτευσης αμπελιών που ....

Η ΔΗΜ. Τ.Ο. ΝΔ Πάρου - Αντιπάρου για το ζήτημα στο ΕΠΑ.Λ.


Μη έγκριση ειδικότητας στο ΕΠΑ. Λ. ΠΑΡΟΥ

Τον Οκτώβριο 2016 με την απόφαση του τότε Υπουργού Παιδείας κ. Ν. Φίλη (αρ. πρωτ: Φ12/159571/Δ4/28-09-2016) επιβλήθηκαν δραστικές μειώσεις και ουσιαστικά κατάργηση στα λεγόμενα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑ.Λ. Το Υπουργείο Παιδείας έκλεισε δεκάδες τμήματα όχι μόνο σε νησιωτικές περιοχές αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτή η απόφαση αποτελεί, όπως είχαμε τονίσει και τότε κατάφωρη καταστρατήγηση της νησιωτικότητας.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα (Υπουργική Απόφαση Φ12/151817/Δ4/13-09-2018) στο ΕΠΑ.Λ Πάρου δε θα λειτουργήσει ο Τομέας Πληροφορικής της Γ΄ Τάξης, δηλαδή οι τρεις μαθητές (3) του αντίστοιχου τομέα που ολοκλήρωσαν τη Β’ τάξη έκαναν εγγραφή όλοι στην ίδια ειδικότητα της Γ’ τάξης, χωρίς όμως να έχει εγκριθεί μέχρι σήμερα η λειτουργία της ειδικότητας αυτής. Σημειωτέον ότι η λειτουργία τους δεν απαιτεί πρόσθετη δαπάνη για την Πολιτεία εφόσον υπάρχει εκπαιδευτικό προσωπικό που μπορεί να ανταποκριθεί στις διδακτικές ανάγκες.

Απάντηση βουλευτών ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κυκλάδων στις αιτιάσεις του δημάρχου Μυκόνου κ. Κουκά


Το τελευταίο διάστημα και με αφορμή την απόλυτα καταδικαστέα πράξη βιαιοπραγίας κατά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδη Ατζαμόγλου, παρακολουθούμε μέσω του κυκλαδίτικου τοπικού τύπου στο νησί μία σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου και της δημοτικής παράταξης ΚΕΠΟΜ.

Στην αντιπαράθεση αυτή ο δήμαρχος εξαπολύει μία πρωτοφανή επίθεση κατά της κυβέρνησης, ορμώμενος κυρίως από την ελλιπή στελέχωση του αστυνομικού τμήματος του νησιού. Έφθασε ακόμα και στο σημείο να καταθέσει αγωγή εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού προστασίας του πολίτη κ. Τόσκα και εναντίον γενικά της κυβέρνησης.

Βρούτσης Ιωάννης: Άνδρο (Άνω Γαύριο) στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγίας Σοφίας.Χρόνια Πολλά σε όλους με υγεία.

Σήμερα, στην Άνδρο (Άνω Γαύριο) στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγίας Σοφίας.Χρόνια Πολλά σε όλους με υγεία.

Συνέντευξη Βρούτσης στην Real :Νέο δίκαιο ασφαλιστικό με επίκεντρο τον εργαζόμενο τον συνταξιούχο και κυρίως τους νέους

     ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ REAL NEWS
και στο δημοσιογράφο κ. Γιώργο Σιαδήμα

«Νέο και δίκαιο Ασφαλιστικό, με επίκεντρο τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο και κυρίως τους νέους»
  
1.      Ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ παρουσίασε μια δέσμη μέτρων, μεταξύ άλλων μείωση του ΕΝΦΙΑ, του ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών. Θα τα στηρίξετε αυτά τα μέτρα;

Η πρόταση που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας στη Δ.Ε.Θ.: