slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ ΜΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ                   Νάξος 31 Μαρτίου 2020

Ἡ εἴδηση τῆς πρός Κύριον ἐκδημίας τοῦ Μανώλη Γλέζου ἑνός πολύ σημαντικοῦ καί ἰδιαίτερα σεβαστοῦ καί προσφιλοῦς προσώπου, παρά τό πολύ προκεχωρημένο τῆς ἡλικίας του, μᾶς δημιούργησε αἰσθήματα πόνου καί ὀρφάνιας ἰδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται ὁ τόπος μας καί ὁλόκληρη ἡ ἀνθρωπότητα. 

“Θέσεις και μέτρα από το ΕΛΚ για τους αγρότες που πλήττονται από τον κορωνοϊό”

 "Θέσεις και μέτρα από το ΕΛΚ για τους αγρότες που πλήττονται από τον κορωνοϊό"

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η μεγάλη πολιτική οικογένεια στην οποία ανήκει η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε μία δέσμη μέτρων 4 σημείων για τη στήριξη του αγροτοδιατροφικού τομέα στη δύσκολη περίοδο που βιώνει όλη η Ευρώπη λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
  • Πρώτον, διατήρηση της ενιαίας αγοράς.
  • Δεύτερον, θέσπιση ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης για να εξασφαλιστεί η συνέχιση της εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και η στήριξη των αγροτών.
  • Τρίτον, δημιουργία μίας δραστικής και αποτελεσματικής στρατηγικής της ΕΕ για την παρακολούθηση της αγοράς, τη πρόληψη και τη διαχείριση κρίσεων.
  • Και τέταρτον, προτεραιότητα στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και και διατήρηση του προυπολογισμού της ΚΑΠ στα ίδια επίπεδα με την προγραμματική περίοδο 2014-2020.
 Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ως μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε την αναγκαιότητα λήψης πρόσθετων μέτρων για τη στήριξη του Πρωτογενούς Τομέα. Ενώ επισήμανε ότι η πρόσθετη χρηματοδότηση αυτή την περίοδο για τους αγρότες μας είναι απαραίτητη και θα πρέπει να αξιοποιηθούν όλοι οι μηχανισμοί της ΚΑΠ και όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία προς όφελος των αγροτών τη στιγμή που το εισόδημά τους δοκιμάζεται από την πανδημία. 


Μεταξύ των μέτρων που πρότεινε ο Έλληνας ευρωβουλευτής και ενσωματώθηκαν στις θέσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι:

Σύλλογος Δαμαριώνα Νάξου ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ.


Σήμερα, Δευτέρα 30.03.2020 και ώρα 14:00, με πρωτοβουλία του Προέδρου του Συλλόγου Δαμαριώνα Νάξου, κ. Μανώλη Καλαϊτζή, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική σύσκεψη των μελών του Δ.Σ..
Η τηλεφωνική σύσκεψη κρίθηκε αναγκαία λόγω του αγγέλματος του θανάτου του ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ του Νικολάου, ο οποίος έχει καταγωγή εκ μητρός από το χωριό μας, τον Δαμαριώνα.
Κατά την τηλεφωνική σύσκεψη το Δ.Σ. αποφάσισε, ομόφωνα, ως ελάχιστο φόρο τιμής, τα ακόλουθα:
1. Να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντα, τηλεγραφικώς.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με όλα τα μέτρα 6,8 δισ. για τον ΑπρίλιοΒήμα PressΣε εφαρμογή τέθηκαν τα μέτρα στήριξης ύψους 6,8 δισ. ευρώ πού ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση και θα ισχύσουν για τον μήνα Απρίλιο, με τη δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Σύμφωνα με την ΠΝΠ, για όλες τις βεβαιωμένες οφειλές και τις δόσεις ρυθμίσεων, πλην του ΦΠΑ, που έχουν οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις με ημερομηνία καταβολής από 30 Μαρτίου έως 30 Απριλίου ισχύει η έκπτωση 25%. Παράλληλα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στον ΕΟΔΥ, και

Προμήθεια δύο κλωβών αρνητικής πίεσης από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου


Προσθήκη λεζάντας
Πέρα απ αυτή την πρωτοβουλία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αυτές τις ημέρες θα προχωρήσει και σε άλλες σημαντικές κινήσεις τις προσεχείς ημέρες συμφώνα με πληροφορίες
Με δεδομένη τη λειτουργία του ΕΚΑΒ με έναν μοναδικό κλωβό αρνητικής