slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έπρεπε να βγει μια ΜΟΥΦΑ είδηση για να αντιληφθεί ο Μαχαιρίδης ότι ΠΑΣΟΚ μας είχε βάλει στο μνημόνιο

Δήλωση του Περιφερειάρχη για τις -ΜΟΥΦΕΣ -πληροφορίες περί «εκκένωσης» των μικρών νησιών «Οι της τρόικας λίγοι για να παζαρεύουν την εθνική μας υπόσταση»

Με αφορμή πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τη φερόμενη αξίωση της τρόικας να εκκενωθούν τα νησιά με πληθυσμό μέχρι 150 κατοίκων, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Δεν μου αρκεί, ούτε κατ’ ελάχιστον, η διάψευση του Υπουργείου Οικονομικών που χαρακτηρίζει ως εκτός πραγματικότητας τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η τρόικα απαίτησε από τον Υπουργό Αιγαίου να εκκενωθούν τα νησιά με κατοίκους λιγότερους των εκατόν πενήντα, με το σκεπτικό ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.
Επειδή επίσης τέτοιες πληροφορίες δεν πρέπει να απαντώνται με δύο γραμμές από “κύκλους” και “παράγοντες” και επειδή δεν μου αρκεί να περιγράφεται ως ένα απλό κακόγουστο αστείο αυτή η εθνικά προκλητική αξίωση των εκπροσώπων της τρόικας, ζητώ από την Ελληνική κυβέρνηση, στο μέτρο και στο βαθμό που μπορεί ακόμα να σηκώσει ανάστημα απέναντι στους απεσταλμένους των δανειστών, να απαιτήσει απ’ αυτούς τους ίδιους να διαψεύσουν τη διακινούμενη από τα ΜΜΕ πληροφορία.
Να εξηγήσουν και να διευκρινίσουν αυτοί τις πραγματικές διαστάσεις της συγκεκριμένης πληροφορίας, κατανοώντας ότι, επιτέλους, μπορεί να τους έχει εκχωρηθεί το δικαίωμα να διαπραγματεύονται αριθμούς, είναι όμως πολύ λίγοι και αναρμόδιοι για να παζαρεύουν την εθνική μας υπόσταση και ταυτότητα.
Ας βρεθεί επιτέλους κάποιος να επιβάλλει στους απεσταλμένους της τρόικας τον στοιχειώδη έστω σεβασμό απέναντι σε αυτή τη χώρα, στους κατοίκους της και κυρίως στους ακρίτες της. Αν τους είναι δύσκολο και θεωρούν ως “άνευ σημασίας” να απαντούν σε “πληροφορίες” με ανάλογο εθνικά επιζήμιο και επικίνδυνο περιεχόμενο, πρέπει και επισήμως να θεωρηθούν ανεπιθύμητοι, και ως τέτοιοι να αντιμετωπιστούν από την ελληνική κυβέρνηση.

Στην περίπτωση που υπάρχει έστω και ίχνος αληθείας στη σχετική πληροφορία και επειδή η φερόμενη ως απαίτηση της τρόικας αφορά κυρίως, αν όχι αποκλειστικά το Νότιο Αιγαίο, τους διαμηνύουμε ότι όχι μόνο θα διατηρηθεί ο πληθυσμός των εκατόν πενήντα ή πέντε κατοίκων στα μικρά μας νησιά, αλλά θα φροντίσουμε να κατοικηθούν και εκείνα που σήμερα θεωρούνται ερημονήσια. Είναι ανάγκη που ξεπερνά τα όρια αντοχών του κρατικού προϋπολογισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: