slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Θετικά αποτιμούν στο Δήμο την σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας για θέματα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Αντιπροσωπεία  του Δήμου Νάξου και Μικρών  Κυκλάδων μετέβη στα γραφεία  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  στη Σύρο, την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου,  προκειμένου να αναλυθούν από  κοινού με τα στελέχη της  Περιφέρειας θέματα που αφορούν  στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, από πλευράς Δήμου, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Λιανός, Απόστολος Ψαρράς, Ηλίας Μάνης και Κατερίνα Σιμιγδαλά και, από..........
πλευράς Περιφέρειας, ο περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, οι αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Πουσαίος, Τζώρτζης Μακρυωνίτης και Αντώνης Χατζηϊωάννου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της  περιφερειακής ενότητας Νάξου και οι προϊστάμενοι των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
     Κατά την  εξάωρη σύσκεψη, αναλύθηκαν όλα  τα προγραμματισμένα έργα και όσα βρίσκονται σε εξέλιξη και έγινε ενημέρωση για την πρόοδό τους. Συγκεκριμένα:
- Έγινε ευρεία αναφορά στις δυσκολίες που διέρχονται οι ασχολούμενοι με τον πρωτογενή τομέα και σε όλα τα σχετικά με αυτόν έργα.
-Ο κ. περιφερειάρχης ανακοίνωσε την ένταξη στο ΕΣΠΑ της κυκλοφοριακής μελέτης της Νάξου, δαπάνης 500.000 ευρώ, η οποία θα δημοπρατηθεί άμεσα, καθώς και τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης του Λιμενικού Ταμείου Νάξου με την Περιφέρεια για τη μελέτη βελτίωσης και επέκτασης του λιμένα Νάξου.
- Έγινε γνωστό ότι διενεργήθηκε ο διαγωνισμός για τον Τεχνικό Σύμβουλο για την αποκατάσταση των 11 ανενεργών Χ.Α.Δ.Α. και ότι την επίβλεψη του έργου της μελέτης και κατασκευής του φράγματος Τσικαλαριού έχει αναλάβει η Περιφέρεια.
- Ο κ. περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα ολοκληρωθεί άμεσα και θα αποσταλεί προς ένταξη η μελέτη για την επισκευή και αντικατάσταση οροφής τριών αιθουσών διδασκαλίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου.
- Ζητήθηκε να  διευκρινιστεί το ιδιοκτησιακό  καθεστώς της πλωτής εξέδρας  αφαλάτωσης της Ηρακλειάς, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την παύση λειτουργίας της.
- Ο ΒΙΟΚΑ  της Δονούσας δημοπρατείται.
- Η μελέτη  του πολυϊατρείου του Κουφονησιού  βρίσκεται σε εξέλιξη.
- Συζητήθηκαν  θέματα αθλητισμού και η πρόθεση κατασκευής πεζοπορικών μονοπατιών.
- Έγινε αναφορά  σε θέματα λειτουργίας του  Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας  Νάξου, παρόντος του διοικητή, κ. Τσιργή.
- Αναφέρθηκαν  οι δυσκολίες στην κατασκευή  του λιμενικού καταφυγίου του  Απόλλωνα και οι προσπάθειες  επίλυσής τους, καθώς και θέματα που αφορούν στην αλιεία.
- Έγινε αναλυτική αναφορά  στην κατασκευή έργων αφαλάτωσης  στα νησιά Κουφονήσι, Δονούσα  και Σχοινούσα.
- Αναλύθηκαν θέματα της  Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με  την καλύτερη οργάνωσή της.
- Τονίστηκε ότι είναι  ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στα έργα του ΕΣΠΑ, καθώς το πρόγραμμα κλείνει.

     Η σύσκεψη  έγινε σε πολύ καλό κλίμα  συνεργασίας, ενώ έγινε παραδεκτό  και από τις δύο πλευρές  η ανάγκη για επανάληψη της  προσπάθειας που ανέλαβε η  Περιφέρεια για ενημέρωση των  δήμων του Νότιου Αιγαίου. Άλλωστε, ο συντονισμός των δράσεων απ’ όλους του φορείς μπορεί να επιφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: