slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ερώτηση Π. Ρήγα με θέμα την συνέχιση της λειτουργίας του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Σύρο.


Κύριε Υπουργέ, Πληροφορηθήκαμε ότι, η νέα αρχιτεκτονική που σχεδιάζεται να εφαρμοστεί στην ανασυγκρότηση των εκπαιδευτικών δομών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προβλέπει την κατάργηση του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Σύρο. Θεωρούμε παντελώς εσφαλμένη μια τέτοια απόφαση, αντιτάσσοντας μια στέρεη επιχειρηματολογία υπέρ της διατήρησης του εν λόγω Τμήματος:α). Το γνωστικό αντικείμενο είναι μοναδικό στον Ελλαδικό χώρο.

β). Το Τμήμα έτυχε πρόσφατα θετικής αξιολόγησης από την επιτροπή που διόρισε η Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

γ). Το Τμήμα εμφανίζει αξιολογότατες επιδόσεις σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, συμμετέχει ενεργά σε διεθνή προγράμματα ανταλλαγής και διοργανώνει με επιτυχία σημαντικές επιστημονικές συναντήσεις.

δ). Η επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του τμήματος –ακόμη και στην σημερινή περίοδο της κρίσης– είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική.

ε). Το τμήμα αποτελεί σημαντικό κύτταρο επιστημονικής γνώσης και πολιτισμού για τον κοινωνικό ιστό της Σύρου.

στ). Στεγάζεται εξ ολοκλήρου σε κτήρια που έχουν παραχωρηθεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Σύρου.

ζ). Αποτελεί πρότυπο βιώσιμης εκπαιδευτικής μονάδας για το νησιωτικό χώρο.



Λαμβανόμενων υπόψη των παραπάνω ενδεικτικά εκτεθέντων λόγων,



Ερωτάστε:


Υπάρχει σοβαρή πρόθεση του Υπουργείου σας να προχωρήσει στην κατάργηση του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Σύρο;
Προτίθεσθε να χορηγήσετε άμεσα τις απαραίτητες πιστώσεις προκειμένου να προσληφθούν οι συμβασιούχοι διδάσκοντες του Τμήματος ώστε τούτο να λειτουργήσει ουσιαστικά ανταποκρινόμενο στο περιεχόμενο σπουδών του;







Ο Ερωτών Βουλευτής





ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: