slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΞΑΕΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ

Κατάρρευση της δημοτικότητας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, προφανώς στον απόηχο της «λίστας Λαγκάρντ» καταγράφει το Βαρόμετρο της Public Issue. Δημοφιλέστερος ο Κουβέλης, «αντέχει» ο Σαμαράς.
Στην τελευταία θέση μεταξύ του συνόλου των πολιτικών αρχηγών βρίσκεται πλέον ο Ευάγγελος Βενιζέλος σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό του Σκάι. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει πλέον τις περισσότερες αρνητικές γνώμες (77%), περισσότερες ακόμη και από τον Ν. Μιχαλολιάκο και τη, συνήθως μη δημοφιλή, Αλέκα Παπαρήγα, ενώ οι θετικές για το πρόσωπό του γνώμες περιορίζονται στο 20% έναντι 29% μόλις πριν ένα μήνα.
Δημοφιλέστερος των πολιτικών αρχηγών παραμένει ο...
Φ. Κουβέλης (48%), και ακολουθούν οι Αλ. Τσίπρας (41%), ο Π. Καμμένος (40%), ο Α. Σαμαράς (39%), και ακολουθούν οι Αλέκα Παπαρήγα (21%) και οι Ν. Μιχαλολιάκος και Ευ. Βενιζέλος με 20%.
Ο κ. Σαμαράς προηγείται και μάλιστα βελτιώνει την επίδοσή του έναντι του Αλ. Τσίπρα στο ερώτημα περί καταλληλότερου Πρωθυπουργού (43% έναντι 28%) ενώ όταν το ερώτημα αφορά το σύνολο των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Σαμαράς (23%) ηττάται από τον… κανένα (27%). Το κ. Βενιζέλο θεωρεί ως καταλληλότερο Πρωθυπουργό το 7% των ερωτηθέντων, έναντι 17% για τον κ. Τσίπρα, 9% για τον κ. Κουβέλη και 8% για τον κ. Καμμένο.
Παρά τις "αντοχές" του κ. Κουβέλη, η μείωση των ποσοστών του ιδίου αλλά και της ΔΗΜΑΡ είναι αισθητή έως αξιοσημείωτη και η αύξηση των θετικών απόψεων για τη Χρυσή Αυγή που προοιωνίζεται αύξηση των ποσοστών της.
Στην έρευνα της Public Issue, που διεξήχθη μεταξύ 4 και 8 Οκτωβρίου, δεν περιλαμβάνεται πρόθεση ψήφου αλλά μόνον παράσταση νίκης, η οποία και διευρύνεται συντριπτικά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, το 48% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι στις επόμενες εκλογές πρώτο κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι 33% που εκτιμά ότι θα νικήσει η Ν.Δ. Πριν από ένα μήνα, η Ν.Δ. προηγείτο με 43% έναντι 41%.
Παρά την απογοήτευση και την οργή του κόσμου αλλά και το γεγονός ότι το 72% τάσσεται κατά του Μνημονίου, το 84% των πολιτών εμφανίζονται μάλλον ή σχεδόν βέβαιοι ότι τα μέτρα θα εγκριθούν από την Βουλή.
M

Δεν υπάρχουν σχόλια: