slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σε ποια Εταιρεία του Δημοσίου "απολυμένοι" μισθωτοί, "εκχώρησαν" το 50% της αποζημίωσής τους στο Σύλλογο Εργαζόμενων;

Σε ποια Εταιρεία (Δ) έγινε τα δυο τελευταία χρόνια μεγάλη "εθελούσια έξοδος με απόλυση" και στην συνέχεια πρόσληψη ημετέρων (ακόμη και τέκνων στελεχών ή λοιπών συγγενικών τους προσώπων ) , μέσω, "κύκλος, είναι και γυρίζει" ;
 Ποια είναι η Εταιρεία (Δ) που η πολιτικά διορισμένη Διοίκησή της κατέβαλε στους αποχωρούντες υπαλλήλους της ασφαλιστικές αποζημιώσεις...
από μηδενισμένα -ουσιαστικά άκυρα- και εκτάκτως "ταϊσμένα", με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου (δηλαδή δικά μας χρήματα),  ομαδικά συμβόλαια **DAF,  χωρίς παρακράτηση και απόδοση *ΦΜΥ -εύγε κ. Π. Οικονόμου- και ασφαλιστικών εισφορών -εύγε κ. Ρ. Σπυρόπουλε- που είχε υποχρέωση -εκ του νόμου- να κάνει ;
*[ Γνωμοδ. ολομ. ΝΣΚ. 25/2011-Χαρακτηρισμός ως εισόδημα μισθωτών υπηρεσιών]
**[Χρόνια υπηρεσίας Χ μέσος ακαθάριστος μηνιαίος μισθός = ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΣΑ ΜΙΛΑΜΕ....μαζί δε με την αποζ.του Ν.2112/20 ....]
Η Εταιρεία λοιπόν (Δ)  μαζί με τις αφορολόγητες αποζημιώσεις DAF κατέβαλε -στα χαρτιά- σε πολλούς από τους αποχωρούντες και συνταξιοδοτηθέντες  υπαλλήλους και πλήρη (100%) αποζημίωση του Ν.2112/20.
Μα γιατί θα πει κανείς στο 100% και όχι  40% ή 50%, αφού συνταξιοδοτήθηκαν ;
Υπομονή! (1)
Στον  τραπεζικό λογαριασμό των αποχωρούντων μπήκε τελικά ολόκληρη -χωρίς κρατήσεις- η αποζημίωση DAF
(χρόνια υπηρεσίας Χ μέσος ακαθάριστος μηνιαίος μισθός)  ΚΑΙ το 50% της αποζημίωσης του Ν.2112/20, στο χέρι δε τους δόθηκε και μια βεβαίωση από το  Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας  ότι είχαν απολυθεί, την οποία στην συνέχεια προσκόμισαν  στο ασφαλιστικό τους ταμείο και έτυχαν πρόωρης συνταξιοδότησης(μετά βουλιάζουν τα ταμεία).
Μα γιατί θα ξαναπεί κανείς,  τους δόθηκε το 50%  της αποζημίωσης του Ν.2112/20 και όχι το 100%,  αφού το  Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, τους είχε δώσει "βεβαίωση" απόλυσης ;
Γιατί απλά "πραγματική" απόλυση δεν υπήρξε !...
Η "φάμπρικα" εφευρέθηκε για εξαπάτηση και εν γνώσει,  του ασφαλιστικού ταμείου προκειμένω να χορηγήσει πρόωρες -(απαραίτητη προϋπόθεση η απόλυση) συντάξεις ! (είχε φροντίσει με νόμο, ο Κουτρουμάνης)
Όμως η Εταιρεία  (ο Διευθυντής Προσωπικού) , για να είναι (τάχα μ' δήθεν) εντάξει με το Νόμο(!...) έβαζε τους οικειοθελώς αποχωρούντες εργαζόμενους να υπογράφουν για το 100 % της αποζημίωσης και στην συνεχεία τους παρέπεμπε στο γραφείο του συνδικάτου-συντεχνίας, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποχώρησης-αποζημίωσης.
Εκεί τους περίμενε με πλατύ χαμόγελο "κάτω απ' τα μουστάκια του", ο Πρόεδρος του Συλλόγου και τετατέτ -με ένα έκαστον και των θυρών κεκλεισμένων- τους έβαζε να υπογράφουν ότι παραιτούνται,  υπέρ του Συλλόγου από το 50%  (του 100%) της αποζημίωσης του Ν.2112/20,  που πριν λίγο είχαν υπογράψει στο γραφείο του Διευθυντή Προσωπικού.
Σημειωτέον ότι ο Μεγάλο-ΠΑΣΟΚος-Συνδικαλιστής με εύσχημο και επικοινωνιακό τρόπο -είναι πολύ "γελαστερός" και προσηνής- , "φρόντιζε" να μην ζητάει κανείς "συνάδελφο-σύντροφός" του -επί ποινή ακυρότητας της "απόλυσης" και συνεπώς μη δυνατότητας συνταξιοδότησης- , αντίγραφο του εγγράφου της εκχώρησης του 50%  που υπέγραφε, κεκλεισμένης της θύρας του Συλλόγου, διαβεβαιώνοντάς τους άμα, ότι τα λεφτά είναι για "καλό" σκοπό(;) .
Υπομονή! (2)
Έλα όμως που  κάποιοι (ο σύλλογος μιλάει για αχάριστους δεξιούς) από τους δήθεν απολυμένους ήταν "αχόρταγοι" -σαν τον Γκιωνάκη στο περιώνυμο έργο- και έκαμαν ομαδική αγωγή στην Κρατική  Εταιρεία, δηλαδή στο Κράτος, δηλαδή σ' εμάς και ζητάνε και το υπόλοιπο 50% της αποζημίωσης του Ν.2112/20,  που παράνομα -όπως λένε- δεν τους δόθηκε, άσχετα αν είχαν υπογράψει  "εκχωρητήριο" στο Σύλλογο.
Το έμαθε ο Σύλλογος, ανησύχησε [ως γνωστόν η παραίτηση του εργαζόμενου από τα δικαιώματά του, είναι άκυρη] και έσπευσε να κάνει αίτηση δικαστικής "παρέμβασης",  ζητώντας σε περίπτωση που το δικαστήριο θα δικαίωνε τους υπαλλήλους, ν' αποδοθούν τα ποσά  σ' Αυτόν, βάσει των εγγράφων εκχώρησης, αιτούμενος άμα -ο Σύλλογος- για να προλάβει το "κακό" να συνδικαστεί αυτή με την αγωγή των υπαλλήλων, όπερ και εγένετο.
Έλα όμως που έπεσαν -Νοέμβριος 2011- σε μέρα  απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων και ως εκ τούτου το δικαστήριο όρισε νέα δικάσιμο για την αγωγή των υπαλλήλων το Φεβρουάριο του 2012 -αυτές τις μέρες- και για την δικαστική "παρέμβαση", του Συλλόγου το 2013, δηλαδή κατόπιν εορτής.
ΑΠΟΡΊΑΣ  ΆΞΙΑ:
Ποιοι θα φροντίσουν από το Υπ. Οικ και το Υπ. Εργασ. και Κοιν. Ασφαλ. ,  για να εισπραχθούν οι φόροι και οι εισφορές;
Ποιος Ανώτερος Ελεγκτικός Μηχανισμός του Δημόσιου έχει αρμοδιότητα, συσχετίζοντας όλα τα "δεδομένα" ν' αναζητήσει και ν' αποδώσει ή μη ευθύνες;   Είναι σαφές ότι υπήρξε σκαστή φοροδιαφυγή με "θράσος" και παράλληλα "παραπλάνηση" του ασφαλιστικού φορέα προκειμένω να χορηγήσει συντάξεις στους οικειοθελώς αποχωρήσαντες υπαλλήλους.
Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου είναι βέβαιο ότι δεν θ' ασχοληθεί κανείς, γιατί οι συνδικαλιστές τυγχάνουν ασυλίας  "κατ' αναλογίαν" της των υπουργών και βουλευτών, σαφώς εξ αυτών εκπορευόμενης.
Αν δικαιωθούν οι εργαζόμενοι, θ' αναζητήσει η Εταιρεία τα χρήματα από τον Σύλλογο;
ΕΡΩΤΗΣΗ:
Παρακαλώ, αν κάποιος Νομικός διαβάσει το άνω κείμενο στο διαδίκτυο, να μας πει -έστω ανωνύμως- την άποψή του αν είναι δίκαιο το αίτημα, των με "εθελούσια απόλυση" αποχωρησάντων μισθωτών, να τους καταβάλλει δηλαδή η Εταιρεία και  το υπόλοιπο 50%.της αποζημίωσης του Ν.2112/20, που είχαν εκχωρήσει στο Σύλλογο εργαζόμενων.
ΥΓ.
Στο άνω περιγραφόμενο υποθετικό γεγονός, οι εργαζόμενοι είναι αρκετοί -για να έχει ενδιαφέρον το πράγμα- τα λεφτά(το 50%) κάμποσα, αποτελεί δε προϊόν "εικονικής φαντασίωσης"  και δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένη Εταιρεία του Δημοσίου, εκτός αν "προκύψει" καμία  με "μύγα....".
ΟΥΕ ΥΜΙΝ !...  -ΣΑΝ ΞΥΠΝΉΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ-  ΠΟΝΗΡΟΤΡΩΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΥΉΘΕΙΣ ΤΩΝ ΆΛΛΩΝ ΚΟΜΜΆΤΩΝ (ΑΝ ΔΕΝ ΕΊΣΤΕ ΚΙ' ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΈΝΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΜΆΣΑ), ΠΟΥ ΚΛΕΒΕΤΕ ΚΑΙ ΑΡΠΑΖΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ, Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΝΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΠ' ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ !...
ΒΑΛΤΕ ΡΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΛΈΓΞΤΕ ΤΗΝ ΚΛΕΨΙΆ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ  ΝΑ ΠΕΤΆΤΕ ΤΗΝ "ΜΠΆΛΑ" ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΚΟΡΟΪΔΕΎΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΊΤΕΣ.
Ανάρτηση από το Δεξί X-Trem(i) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: