slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιατί ο Σαμαράς λέει όχι στο πετσόκομμα των επικουρικών συντάξεων

Γιατί τόσο ξενύχτι στο Μαξίμου την στιγμή, που ενώ συμφώνησαν σε όλα τα θέματα -όπως λένε οι πολιτικοί αρχηγοί- κόλλησαν στις επικουρικές συντάξεις; Ποια είναι η αλήθεια; Τα λεφτά της επικουρικής ασφάλισης είναι πολλά και οι κατ' επίφαση εκσυγχρονιστές τα ορέγονται, πιστέψτε το.

Κάποιοι λοιπόν, φαίνεται ότι έβαλαν στο "νόημα" τον Αντώνη και εύγε τους- ότι οι επίγονοι Καρατζά του "Σημιτικού Τραπεζοασφαλιστικού Συστήματος" και των τσιρακίων τους εκσυγχρονιστών-συνδικαλιστών του χώρου, σφόδρα επιθυμούν την διάλυση του θεσμού της επικουρικής ασφάλισης, ώστε να πιάσουν δουλειά τ' αφεντικά τους οι ασφαλιστικές, με τα διάφορα ασφαλιστικά προγράμματα και κυρίως τα DAF της φοροκλεψιάς.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:


-Ο ΓΑΠ δεν μετράει πλέον, κάνει ότι του λένε, ας μην ασχοληθούμε....
-Η Α.Μ, Διάδοχος του θρόνου του κακοήθους μορφώματος του εκσυχρονισμού στην Ελλάδα, Ε. Βενιζέλος, είναι φύσει και θέσει με το χρηματοοικονομικό σύστημα της χώρας, το έδειξε άλλωστε με την Proton Bank.
-Ο Συνδαιτυμόνας των εκσυγχρονιστών συνδικαλιστών του Τραπεζοασφαλιστικού χώρου Κουτρουμάνης, που έχει "κουραστεί" να τρέχει -όπως και η Κατσέλη και η Δρέττα- και στα συνέδρια-μαζώξεις των φοροκλεπτοασφαλιστών, επιμένει στην "ομογενοποίηση" ("από κρέας να τα κάνουν κιμά", που έλεγε και ο Μακαριστός Χριστόδουλος) της κοινωνικής ασφάλισης - (σε πρώτο στάδιο της επικουρικής).
-Ο δοσμένος από τον Εκσυχρονιστικό Σημιτικό χώρο Πρωθυπουργός Παπαδήμος, συμφωνεί μάλλον με την άποψη ΓΑΠ, για πετσόκομμα των επικουρικών συντάξεων,

Είναι λάθος να νομίζουμε ότι μπορούμε να ξαναχτίσουμε την κοινωνική ασφάλιση αν αφήσουμε να την κατεδαφίσουν κάποια ξέκολα του εκσυχρονιστκού ΠΑΣΟΚ, χρειάζονται πολλά χρόνια....

Είναι λάθος να νομίζουν οι εργαζόμενοι ότι το σφυροκόπημα της κοινωνικής ασφάλισης, άφορα μόνον τους συνταξιούχους και καλό είναι να θυμούνται ότι "πίσω έχει η αχλάδα την ουρά".

Φροντίστε όσοι έντιμοι και πατριώτες, εκ των πολιτικών, να μην καταρρεύσει η κοινωνική ασφάλιση στη χώρα, τώρα στην δύσκολη φάση της οικονομίας και της προς τα κάτω προσαρμογής που περνάμε.

Διαφορετικά φοβάμαι ότι θα βρεθούμε σε "ανώμαλες" κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές καταστάσεις, που το απεύχομαι.

Ο τρίτος πυλώνας -όπως τον λένε- ασφάλισης προσώπων, δηλαδή της ιδιωτικής, βρίσκεται ήδη σε κεφαλαιακή ανεπάρκεια και οι δυο πιο μεγάλες Ελληνικές ασφαλιστικές έχουν αρνητική καθαρή θέση, από την πρώτη λόγω PSI αποτίμηση το Φθινόπωρο του 2011. Αν τελικά εφαρμοσθεί το PSI plus, καταλαβαίνετε τι θα συμβεί.... Ειλικρινά σας λέω, έχω ασφαλιστήριο υγείας και σκέπτομαι να το σταματήσω.

Ο έλεγχος (και η εποπτεία) στον ασφαλιστικό κλάδο αυτή την χρονική περίοδο είναι -σκόπιμα- απελπιστικά ανεπαρκής, αναποτελεσματικός και διασπασμένος μεταξύ Υπουργείου Ανάπτυξης και Τράπεζας της Ελλάδος. Χάνει η μάνα το παιδί και...., μιλάμε για χαοτική κατάσταση.

Δεν είναι τυχαίο που η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθεί τώρα, την εποχή της κρίσης, να χτίσει σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, πανικοβλημένη από την παρολίγον κατάρρευση της μεγαλύτερης ασφαλιστικής τους εταιρίας, της AIG-American International Group, που έσωσε την "ώρα μηδέν" με κρατικό χρήμα.

Αυτό λοιπόν το διεφθαρμένο και φαληρεμένο μαγαζί των ντόπιων και ξένων "Ασπίδων δίχως Πρόνοια" στην Ελλάδα, θέλει τις ασφαλιστικές μας εισφορές, τις αποταμιεύσεις μας, τον ιδρώτα και το αίμα ζωής μας.

Ας το πάρουμε απόφαση, η κοινωνική ασφάλιση είναι το μόνο αποκούμπι που απέμεινε αυτή την δύσκολη στιγμή της ένδειας των Ελλήνων.

Πρέπει να την διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού να μην καταρρεύσει γιατί τότε η κοινωνική συνοχή θα πάει "περίπατο".
Ναι στα κόμματα που θα προστατεύσουν και θα στηρίξουν ΤΩΡΑ -έμπρακτα και σθεναρά- εντός και εκτός βουλής την κοινωνική ασφάλιση.

Οι υποτυπώδεις, έστω, υπηρεσίες υγείας που μπορεί να προσφέρει το σύστημα τής Κοινωνικής Ασφάλισης αυτή την δύσκολη χρονική συγκυρία, σε ΌΛΟΥΣ τους κατοίκους της χώρας, είναι το μοναδικό μέσο για την αποτροπή ασθενειών και επιδημιών και την αύξηση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας στον πληθυσμό.

Χωρίς μεγαλοστομίες, η προστασία της κοινωνικής -Ασφάλισης αυτή την στιγμή, είναι εθνική υπόθεση και καθήκον όλων μας, αντίθετα η προσπάθεια αποδόμησης και ξεπουλήματος στις παμφάγες ασφαλιστικές της διεθνούς κερδοσκοπίας, αποτελεί εθνική προδοσία !

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΈΣ ΠΟΥ ΟΡΈΓΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΈΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ....

ΥΓ.ΤΖΆΜΠΑ ΛΕΤΕ ΝΑ "ΤΆΪΖΟΥΝ" ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΑΧΥΛΟΎΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΌΜΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ; E OXI !
ΑΥΤΟΙ -ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ- ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ, ΟΙ ΣΥΝΔΑΙΤΥΜΌΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ. ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: