slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΨΟΓΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ! Αντάξιος των προκατόχων του: Κομματική πειθαρχία σκέφτεται ο Σαμαράς... για να βγεί το ΠΑΣΟΚ τελείως από το κάδρο

[ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙ¨ΩΣΟΥΜΕ ΤΟ DNA ΤΟΥ ΝΔΙΤΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ; ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΡΑΞΙΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ; Όχι πείτε μου εσείς αν υπάρχει άλλος τρόπος να δώσουμε συγχωροχάρτι στο ΠΑΣΟΚ, όπως έχουμε δώσει πάμπολλες φορές στο παρελθόν]
Σε βαρύ κλίμα συνεδριάζει σήμερα το βράδυ η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ στην σκιά της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών και ενόψει της ψήφισης από την Βουλή του σκληρού πακέτου των μέτρων που επέβαλε η Τρόικα.
Η συνεδρίαση θα γίνει σήμερα το βράδυ στις 8.00 στα κεντρικά γραφεία του κόμματος και μετά την ομιλία του  κ. Σαμαρά θα υπάρξουν τοποθετήσεις των βουλευτών. Η συμφωνία για το σκληρό πακέτο μέτρων προκαλεί κραδασμούς στην κοινοβουλευτική ομάδα και απειλεί την συνοχή του κομματικού μηχανισμού. Καθώς την Κυριακή αναμένεται η ψήφιση των μέτρων πολλοί βουλευτές ζητούν από τον κ. Σαμαρά να θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας προκειμένου να τους βγάλει από την δύσκολη θέση και να μπορούν να απευθυνθούν στους ψηφοφόρους τους.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα υπάρχει δυσαρέσκεια λόγω της συνολικής στροφής του κόμματος. Επιπλέον η αναταραχή στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και οι αντιδράσεις των πράσινων βουλευτών έχουν αντανάκλαση και στους συναδέλφους τους της ΝΔ. Υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ που εξαρτούν την στάση τους από το τι θα κάνουν οι συνάδελφοί τους του άλλου κόμματος στην ίδια περιφέρεια.

 Το σοβαρότερο θέμα που απασχολεί τους γαλάζιους βουλευτές όμως είναι το θέμα των εκλογών όπου διαμορφώνονται δύο τάσεις. Η μία θέλει εκλογές το συντομότερο όσο ακόμη το κόμμα διατηρεί τις δυνάμεις του και πριν φανούν οι συνέπειες από την υποχώρηση του κ. Σαμαρά.

Η δεύτερη υποστηρίζει ότι οι εκλογές πρέπει να καθυστερήσουν για να αρχίσει η εφαρμογή των μέτρων από την κυβέρνηση Παπαδήμου και να διαχυθεί η ευθύνη που σε διαφορετική περίπτωση αμέσως μετά τις εκλογές θα βαρύνει μόνο τη ΝΔ.

Το κλίμα που επικρατεί στο κόμμα δείχνει η χθεσινή παραίτηση του κ. Γιάννη Μανώλη από την θέση του γραμματέα συνδικαλιστικού του κόμματος. Υπάρχουν κι άλλοι που σκέπτονται να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και δεν είναι διατεθειμένοι να κατεβάσουν τους τόνους της κριτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: