slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Για 130 ΔΙΣ να «κολλάνε» στα 300 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

www.aegeantimes.gr
Αξιολόγηση των τριών Αρχηγών κατά τη χτεσινή διαπραγμάτευση - Που εντοπίζονται οι ευθύνες του καθενός και η τσακιστή ... δεκάρα που έρχεται!!!Αδυνατεί πλέον ο μέσος Ελληνας να κατανοήσει τι συμβαίνει σε τούτη την πολύπαθη χώρα! Αδυνατεί να κατανοήσει τι συμβαίνει σε πολιτικό επίπεδο γιατί πλέον σε οικονομικό επίπεδο, άπαντες έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο νόημα κυρίως με την βοήθεια των απόψεων που διαχέονται στο διαδίκτυο και όχι στην τηλεόραση η οποία αποτελεί πλέον, μια μονοδιάστατη πλευρά της ενημέρωσης και συνεπώς απέχει πάρα πολύ από την έννοια της Δημοκρατίας!
Ξεκινώντας τη συζήτηση για την χτεσινή ημέρα, η προσωπική μου άποψη είναι, ότι αποτελεί ένα πρότυπο προς αποφυγή, για κάθε χώρα που σύντομα θα λάβει την θέση της Ελλάδας!
Ως γενικό απόσταγμα των ... σκληρών διαπραγματεύσεων, αποκόμισα το εξής:


Οι Ελληνες αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου διαπραγματεύονταν Εθνικές Υποχωρήσεις σε κατακτήσεις μας άνω των 50 ετών, προκειμένου να λάβουμε ένα δάνειο της τάξης των 130 ΔΙΣ ΕΥΡΩ και συμφώνησαν σε όλα !

Οι διαπραγματεύσεις «σκόνταψαν» στα … 300 ΕΚΤ. ΕΥΡΩ με αποτέλεσμα να γίνουν μεγάλες συγκρούσεις και να πηγαινοέρχεται η Τρόικα στο Μαξίμου και να συνεδριάζουν μέχρι τα ξημερώματα!

Αν είναι δυνατόν για 130 ΔΙΣ να «κολλάνε» στα 300 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ποσό που αποτελεί «ψιλά» για μια τέτοια συμφωνία – μαμούθ και μπορεί να βρεθεί από οποιονδήποτε λογαριασμό του τακτικού προϋπολογισμού!!!
Ουδείς μπορεί να πιστέψει κάτι τέτοιο!

Είναι προφανές ότι κάτι άλλο κρύβεται πίσω από αυτή την παρωδία και ίσως έχει σχέση με προηγούμενο άρθρο μου που μπορείτε να διαβάσετε εδώ! http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=42299&type=1&kata=0
Παράλληλα, με … χρησμούς , στοίχους του Kαβάφη και τραγούδια των Beatles, προσπάθησαν να εξηγήσουν στον λαό τι συμβαίνει!
Λόγια, υπονοούμενα , διπλές Πρωθυπουργικές ανακοινώσεις, και προπάντων με τον Παπανδρέου, «πίσω από τις κουρτίνες» να μη μιλά καθόλου!

Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι όλες οι διαπραγματεύσεις, εμπεριέχουν πάντα μια «δόση μυστικότητας»!

Αλλά όταν πρόκειται για το μέλλον ενός λαού , οι διαπραγματευτές οφείλουν να είναι ξεκάθαροι και όχι να παίζουν με τα νεύρα του Ελληνα και της Ελληνίδας που σήμερα υποφέρουν όσο κανένας άλλος λαός της Δύσης!

Δεν μπορεί να διαπραγματεύονται για λογαριασμό μας και να μη γνωρίζει κανείς, τι ακριβώς διαπραγματεύονται!!!

Από πού κι ως που μια … σατέν-Κυβέρνηση του σάπιου πολιτικού μας συστήματος, δεν ενημερώνει τον Ελληνικό λαό για κάθε της κίνηση, και δεν είναι σαφής για τις απαιτήσεις των δανειστών μας;
Οι κ.κ. Σαμαράς και Καρατζαφέρης θα «πεθάνουν» πολιτικά στο αμέσως επόμενο διάστημα γιατί συμμετείχαν σε αυτή την οπερέτα! Ο κ. Παπανδρέου είναι ήδη πεθαμένος!

Δεν είμαι σίγουρος αν θα πεθάνουν τα κόμματά τους, αλλά οι ευθύνες τους τούτες τις ώρες είναι τεράστιες!

Και εξηγούμαι για τον καθέναν τους ξεχωριστά:

Γιώργος Παπανδρέου


Ο άνθρωπος αυτός μαζί με τους απίθανους συμβούλους του, μας έφερε στο έσχατο σημείο, με την θεοπάλαβη οικονομική πολιτική του. Πέραν της δύσκολης κατάστασης που παρέλαβε όταν κέρδισε τις εκλογές, κατάφερε μέσα σε δυο χρόνια, να δέσει χειροπόδαρα τη χώρα και μας έφτασε στον γκρεμό! Συνεπώς, τι δουλειά έχει ένας τέτοιος άνθρωπος σε μια διαπραγμάτευση, που στην ουσία, γίνεται για να μας βγάλει από τα λάθη που έκανε ο ίδιος; Kαι όλοι εμείς καλούμαστε να πληρώσουμε τα τεράστια λάθη του καθώς και τα ασύστολά ψεύδη του (βλ . λεφτά υπάρχουν) προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο μας; Αν και κακώς συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, εντούτοις στην κοινοβουλευτική του ομάδα είναι λαλίστατος αυτές τις μέρες, αλλά αποφεύγει όχι απλά να κάνει δηλώσεις στον Ελληνικό λαό, αλλά πολύ περισσότερο αποφεύγει να εμφανίζεται στις κάμερες για να εξηγήσει τι ακριβώς διαπραγματεύεται και με ποιους! Καθώς και ποιοι πολιτικοί του αντίπαλοι , δημιουργούν τα προβλήματα που οι εκπρόσωποί του ή τα παπαγαλάκια του διαρρέουν στον τύπο!

Αντώνης Σαμαράς

Λειτουργεί ως ο άνθρωπος που συμμετέχει «με το ζόρι» στην διαπραγμάτευση! Διαφωνεί με όλα αλλά είναι παρόν πολιτικά σε όλη την διαδικασία! Εκανε μια δήλωση εχτές, που δεν ξεκαθάρισε την εικόνα! Εάν θεωρεί τον εαυτό του ως επόμενο Πρωθυπουργό, θα έπρεπε να κάνει δύο πράγματα:

Μπαίνοντας στο Μαξίμου να δηλώσει τι θα διαπραγματευτεί και τι όχι καθώς και ποιοι είναι οι Ξένοι που δημιουργούν πρόβλημα στη συμφωνία! Ποιος από τους τρεις της Τρόικας είναι το αγκάθι στην διαπραγμάτευση για να καταλάβουμε από ποιον προέρχονται τα προβλήματα! Από την Μέρκελ, από την Λαγκάρντ, από τους Τραπεζίτες ή … από όλους μαζί;;;

Εξερχόμενος από το Μαξίμου, εάν ήθελε να είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός και να ξεπεράσει το κρίσιμο ποσοστό του 37.5% που απαιτεί η αυτοδυναμία, θα έπρεπε να δηλώσει ξεκάθαρα τι συνέβη εκεί μέσα επί επτά ώρες και όχι να παραπέμπει σε αόριστα γεγονότα που ο καθένας μπορεί να τα εκλάβει κατά πως επιθυμεί ή τον συμφέρει!

Γιώργος Καρατζαφέρης


Σίγουρα κατάλαβε το τεράστιο πολιτικό του λάθος, να συμμετέχει σε μια Κυβέρνηση - παρωδία , που μοναδικός της σκοπός, είναι η συντήρηση του πολιτικού συστήματος και η διάλυση του Κοινωνικού ιστού της χώρας. Η συμμετοχή του, έδωσε την εντύπωση ότι άλλα έλεγε πριν συμμετάσχει στην Κυβέρνηση και άλλα λένε από την στιγμή που έγιναν υπουργοί της Κυβέρνησης Παπαδήμου! Αυτό άλλωστε, απεικονίζεται και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Είναι δεδομένο ότι κατάλαβε το λάθος του. Παρά ταύτα, εχτές, με στιχάκια και τραγουδάκια, μιλούσε με τους υποψιασμένους δημοσιογράφους και όχι με το λαό! Αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση αλλά όχι εχτές! Το προφίλ του «επαναστάτη και φύλακα του Εθνους», που καλλιεργεί εδώ και πολλά χρόνια ,τσαλακώθηκε πάρα πολύ εχτές για ένα απλό λόγο! Ολοι περίμεναν από αυτόν να μιλήσει ξεκάθαρα και να πει τι συμβαίνει! Αντίθετα, άρχισε του χρησμούς με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνει κανείς , ούτε τι θέλει να πει αλλά ούτε και τι πρόκειται να κάνει! Θα παραιτηθεί από την Κυβέρνηση ή θα παραμείνει;

Δυστυχώς, όσοι νόμιζαν ότι εχτές , το καταρρέον πολιτικό μας σύστημα θα έσωζε έστω την τελευταία στιγμή την τιμή και την υπόληψή του, έκαναν λάθος! Μόνοι τους πορεύονται, μόνοι τους αποφασίζουν και πάντοτε, στο τέλος , έρχονται με τον λογαριασμό ανά χείρας, και ζητάνε από το λαό να πληρώσει τα δικά τους λάθη και τις δικές τους απάτες!

Αυτή τη στιγμή που διαβάζετε τούτες τις γραμμές, ουδείς γνωρίζει στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό: Πέτυχε η διαπραγμάτευση; …Συμφώνησαν; … Διαφώνησαν;

Πολύ απλά διότι ουδείς δίνει δεκάρα για τον χειμαζόμενο Ελληνικό λαό! Δεκάρα τσακιστή...

ΥΓ
Ελπίζω να πιάσατε το νόημα της λέξεως ... «δεκάρα» (όπως θα έλεγε και ο κ. καρατζαφέρης πριν την 10η Νοεμβρίου του 2011)


 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρε φίλε δεν ξέρεις ότι δεν συμφέρει τον Σαμαρά να πει βγαίνοντας από τη σύσκεψη τι συνέβει εκεί μέσα για επτά ώρες απλούστατα γιατί έχουν κρατηθεί πρακτικά και αν δημοσιοποιηθούν θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι με τις αστειότητες και τις κολοτούμπες του. Εδώ κόβουν από εργαζόμενους και συνταξιούχους δεκάδες δις και εκείνος είχε κολήσει σε τρία εκατομύρια για να φαίνεται φιλολαϊκός και ότι δήθεν αγωνίζεται για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολίτεκνους. Αυτά δεν παιρνάνε πια στον κόσμο. Τους έχουν πάρει χαμπάρι. Συναγωνίζεται το Καρατζαφέρη στις κολοτούμπες. Αν θέλει να έχει μέλλον θα πρέπει να το δείξει σήμερα στην Κ.Ο. και την Κυριακή στη Βουλή. Όλα τα άλλα είναι θέατρο.

Ανώνυμος είπε...

Διορθώνω όχι σε τρία αλλά σε τριακόσια εκατομύρια.