slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κίνηση 19 βουλευτών ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά

Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, ως ελάχιστο αντισταθμιστικό μέτρο για να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος που καλούνται να καταβάλουν για κάθε υπηρεσία και εμπόρευμα, ζητούν από κοινού 19 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που εκλέγονται σε νησιωτικές περιοχές. Ταυτόχρονα καταθέτουν σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης.

«Δεν αποτελεί ζήτημα ιδιαίτερης μεταχείρισης των νησιωτών, αλλά αντίθετα μέτρο που διασφαλίζει τη συνεισφορά χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις των Ελλήνων, σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος» τονίζουν χαρακτηριστικά οι 19 νησιώτες βουλευτές.

Και καταλήγουν λέγοντας: «Δεν δεχόμαστε την κατάργηση ενός μέτρου που συμβάλλει καθοριστικά στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της βιωσιμότητας των νησιών μας».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δέχοντε δεν δέχοντε το ΦΠΑ το μνημόνιο θα πάει στη Βουλή με ένα άρθρο και έτσι οι μαγκιές τους θα πάνε περίπατο αφού ψηφίζοντας το μνημόνιο ψηφίζουν και το νέο ΦΠΑ. Πρέπει κάποτε να τελειώσουν οι κοροϊδίες για να είναι οι πολιτικοί αρεστοί στους ψηφοφόρους.