slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Θωράκιση» του πλωτού πολυϊατρείου της Περιφέρειας – Συναντήσεις του κ. Γ. Μαχαιρίδη στο Υπ. Εσωτερικών

Η νομική θωράκιση που θα διασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας του πλωτού πολυϊατρείου της Περιφέρειας ήταν το αντικείμενο των επαφών που είχε σήμερα ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ως γνωστόν, με τον νόμο του «Καλλικράτη», Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες των Περιφερειών που διατηρούνται από τις πρώην Νομαρχίες, όπως η «Γαληνός» στη Νομαρχία Δωδεκανήσου, μπορούν να εκτελούν μόνο εξειδικευμένο κοινωνικό έργο, που να σχετίζεται, για παράδειγμα, με τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Με τη σημερινή του παρέμβαση, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ζήτησε να υπάρξει ειδική τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου για την «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση», που θα προβλέπει ρητά ότι το «Δελφίνι της Ζωής και της Ελπίδας» θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής στους κατοίκους των μικρών νησιών, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

Επίσης, ο κ. Μαχαιρίδης επεσήμανε για πολλοστή φορά τα ζητήματα που προκύπτουν λόγω της νησιωτικότητας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αποσπώντας τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες στο νησιωτικό χώρο. 

Νωρίτερα, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Πουσσαίος παρέστησαν στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» από τους Συνεταιρισμούς Θηραϊκών Προϊόντων, επισημαίνοντας τη σημασία ανάδειξης και αξιοποίησης, ως συγκριτικού πλεονεκτήματος, της ποιότητας των τοπικών προϊόντων των νησιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: