slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι νέες αξιώσεις του κλιμακίου της τρόικας, τα προβλήματα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, το Μνημόνιο, τα αυθαίρετα, οι μισθοί και οι συντάξεις, το ωράριο του Δημοσίου, τα προβλήματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι πανελλαδικές εξετάσεις, η οικονομική κατάσταση στους δήμους της χώρας, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Και στη μέση τζιτζιφιόγκοι"


"Υπουργοί όλο και πιο συχνά συγκρούονται για τις απαιτήσεις της τρόικας, τις δυσκολίες στην κατάρτιση του προγράμματος 2012-2015 και την έλλειψη χειροπιαστών αποτελεσμάτων από την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: " "Χαροπαλεύουν" οικονομικά οι Δήμοι της χώρας!"

"Προ των πυλών της επιτήρησης βρίσκονται πολλοί εκ των 325 δήμων της χώρας, με 24 απ' αυτούς να μη μπορούν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις λειτουργικές τους δαπάνες κι άλλους 34 να βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Σε καθεστώς εθνικής μειοδοσίας έχει περιέλθει η χώρα που παραδόθηκε στο ΔΝΤ"
"Ξεφτίλισε τον πρωθυπουργό ο εθνικός ήρωας της Ελλάδας. Ο Γιώργος Παπανδρέου ένιωσε το έδαφος να τρέμει κάτω απο τα πόδια του όταν άκουσε χθες το απόγευμα τον Μανώλη Γλέζο".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τζιτζιφιόγκος ο... Παπακωνσταντίνου!"

"Τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου είχε στόχο η φράση "τζιτζιφιόγκος" που χρησιμοποίησε χθες ο υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας για όσους κάνουν διαρροές περί "κίτρινης κάρτας" από την τρόικα σε βάρος του δικού του υπουργείου...".

ΕΘΝΟΣ: "Κόβονται τμήματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ"

"Τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις χαρακτηρίζει διπλό ψαλίδισμα. Κόβονται Τμήματα σε ΑΕΙ-ΤΕΙ και περιορίζεται ο αριθμός των εισακτέων. Ειδικά για τις συγχωνεύσεις Τμημάτων, στην πρώτη σειρά βρίσκονται εκείνα που δεν έχουν ζήτηση από υποψήφιους και απήχηση στην αγορά".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ""Εκείνος που πρέπει" Κατά Πατροκοσμά έρχεται σύντομα!..."
"Το πολιτικό σύστημά μας ήδη έχει φθάσει σε πλήρες αδιέξοδο. Και ήδη αυτοί που αποφασίζουν για μας... χωρίς εμάς ήτοι "ειδικοί συνεργάτες" της φοβερής και τρομερής CIA προβλέπουν συγκλονιστικές εξελίξεις για την Ελλάδα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Στρος Καν: Αφελής ο Γιώργος δεν καταλαβαίνει τα προβλήματα"

" " είναι αφελής ο Γιώργος"¨και "δεν καταλαβαίνει τα προβλήματα" φέρεται να έχει δηλώσει επίσης ο Στρος Καν σε άλλο "κρυμμένο" απόσπασμα της συνέντευξής του!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι Πορτογάλοι δεν είναι... τζιτζιφιόγκοι"
"Ο Σόκρατες έσωσε 13ο και 14ο μισθό, προστάτευσε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και πήρε παράταση για τη μείωση του ελλείμματος. Ο Παπανδρέου είχε προαποφασίσει την προσφυγή στο ΔΝΤ, δεν διαπραγματεύθηκε τίποτα και τώρα παρακολουθεί την κατάρρευση της κυβέρνησής του".

ΕΣΤΙΑ: "Απίστευτο χάος με τις δηλώσεις"

"Η Ελλάς είναι η μόνη ίσως χώρα στον κόσμο όπου το κράτος ταλαιπωρεί τους πολίτες ακόμη και για να πληρώσουν τους φόρους τους. Αυτό που συμβαίνει με τις φορολογικές δηλώσεις είναι απερίγραπτο".

Η ΑΥΓΗ: "Τροϊκανίζουν πάλι μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ανεργίας"

"Η προσπάθεια να "σωθεί η πατρίδα" συνεχίζεται με νέες θυσίες των εργαζομένων που θα βυθίσουν τα νοικοκυριά σε μεγαλύτερη φτώχεια, με την οικονομία να βουτάει προς τον πάτο της ύφεσης".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Στον αέρα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών"

"Είναι η πρώτη χρονιά που πέντε ημέρες πριν από την έναρξη των Εξετάσεων το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ανακοινώσει τον αριθμό των εισακτέων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στις οικογένειες των υποψηφίων αλλά και στην εκπαιδευτική κοινότητα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Νευρική κρίση προκαλεί η τρόικα"
"Σε νευρική κρίση έχει περιέλθει η κυβέρνηση με αφορμή την επίσκεψη της τρόικας, που αποδεικνύεται πιεστικότερη όλων των προηγουμένων"
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Κόβουν αναδρομικά τις επικουρικές"
"Οι σχετικές περικοπές αναμένεται να κλειδώσουν στο τέλος Αυγούστου του τρέχοντος έτους όταν και θα έχουν παραδοθεί οι αναλογιστικές μελέτες για το σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων επικουρικής ασφάλισης".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Ο τζιτζιφιόγκος και η τρόικα..."

"Για "τζιτζιφιόγκο" του υπουργείου Οικονομικών, που διαρρέει ανακρίβειες, έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, κατά την προσέλευση τους σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την οικονομία".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μνημόνιο στους δήμους που επιβάλλει νέα αντιλαϊκά μέτρα"

"Την περικοπή κάθε χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό των χρεωμένων δήμων, ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση, παρουσιάζοντας το λεγόμενο πρόγραμμα εξυγίανσης που προβλέπεται από το νόμο του "Καλλικράτη" ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ωράριο-λάστιχο με λιγότερα δικαιώματα"
"Μπροστά σε ισχυρές πιέσεις της τρόικας για περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων βρίσκεται η κυβέρνηση: οι δανειστές μας διαπιστώνουν ότι νόμοι όπως εκείνος για κατάργηση των υπερωριών μέσω του ελαστικού ωραρίου πρακτικά δεν εφαρμόζονται και απαιτούν ακόμα πιο αυστηρές ρυθμίσεις".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: "Γιώργο, όχι άλλα ψέματα"
"12 μήνες μνημόνιο, 12 μήνες αποτυχίας. Η τρόικα απαιτεί νέα μέτρα σε βάρος του κοινωνικού κράτους, έως την πλήρη εξαθλίωση. Απο την "ισχυρή οικονομία" στο ΔΝΤ".

City Press: "Καταστροφή λόγω μνημονίου"
"Συνεχίζονται οι συζητήσεις επί του ενδεχομένου αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους αλλά και οι επικρίσεις σχετικά με τις πολιτικές που ΕΕ και ΔΝΤ επιβάλλουν στις υπερχρεωμένες χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης".

METRO: " "Μνημόνιο" και για τα αυθαίρετα"
"Υπό την πίεση της τρόικας, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει ρύθμιση "τακτοποίησής" τους, όπως έγινε και με τους ημιυπαίθριους, για έσοδα έως δύο δισ. ευρώ".
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Τι αλλάζει στα νοσοκομεία"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Κλείνουν 101 κλινικές και συγχωνεύονται νοσοκομεία"
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Μείωση της γραφειοκρατίας για τα επιχειρηματικά πάρκα"

"Δραστική αλλαγή του μοντέλου αδειοδότησης των βιομηχανικών και βιοτεχνικών επιχειρήσεων με στόχο την επιτάχυνση και την απλούστευση των διαδικασιών αλλά και την ελαχιστοποίηση των απαιτούμενων αιτήσεων και δικαιολογητικών προβλέπει το νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπ. Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ασπίδα στις τράπεζες οι συγχωνεύσεις"
"Μήνυμα για ισχυρές ελληνικές τράπεζες μέσω συγχωνεύσεων έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Απ. Ταμβακάκης. Οπως τόνισε, οι συγχωνεύσεις είναι μονόδρομος για το τραπεζικό σύστημα, ώστε να αποτελέσουν ασπίδα προστασίας από ενδεχόμενους κινδύνους".

ΚΕΡΔΟΣ: "Κλείδωσε η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, παρά τις ενστάσεις"

"Οριστικά πωλείται εντός του 2012 το 17% των μετοχών της ΔΕΗ που κατέχει το Δημόσιο, ώστε από το 51% που κατέχει σήμερα, να φτάσει στο 34%.".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εκσυγχρονίζεται το πλαίσιο για την ίδρυση επιχειρήσεων"
"Τη ριζική αναμόρφωση του πλαισίου ίδρυσης και λειτουργίας των βιομηχανικών και βιοτεχνικών επιχειρήσεων, αλλά και των επιχειρηματικών πάρκων, προβλέπει νομοσχέδιο για την "Απλοποίηση της αδειοδότησης τεχνικών επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων και επιχειρηματικών πάρκων και άλλες διατάξεις, που κατατέθηκε χθες, στη Βουλή, από τον ΥΠΑΑΝ, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη".

DEAL NEWS: "Η κρυφή εντολή της τρόικας-Λύνει το μυστήριο για το ελληνικό χρέος"

"Τριπλή είναι τελικώς η αποστολή της τρόικας των ελεγκτών, που βρίσκεται σε πλήρη απαρτία στην Αθήνα τις τελευταίες ώρες. Πληροφορίες της "DEAL" αναφέρουν ότι ο έλεγχος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, την περίοδο 2012-2015, είναι ο προφανής στόχος της εδώ παρουσίας τους".

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: