slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ. Μιχελάκης για ακύρωση συναυλίας του Μίκη Θεοδωράκη και για τις εξετάσεις των ΑΜΕΑ

http://www.report24.gr/wp-content/uploads/18281_lp_-1.jpgΓια προκλητική λογοκρισία και προσβολή σε βάρος του έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και κατ' επέκταση σε βάρος των Ελλήνων, κάνει λόγο η ΝΔ σχολιάζοντας την απόφαση της Προέδρου της Αυστριακής Βουλής να ματαιώσει την προγραμματισμένη παρουσίαση του έργου " Μαουτχάουζεν", στην τελετή που πραγματοποιείται κάθε χρόνο για τα θύματα του ναζισμού.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης ζήτησε από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί, χαρακτηρίζοντας τελείως ακατανόητη την σιωπή της.

"Δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει για την προσβλητική αυτή ενέργεια",τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

Αδιανόητη χαρακτηρίζει η ΝΔ και την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να περιορίσει σε τρία τα εξεταστικά κέντρα για τους μαθητές με αναπηρία, που θα συμμετάσχουν στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Όπως δήλωσε ο κ. Μιχελάκης,η κυβερνητική αυτή απόφαση θα αναγκάσει μαθητές και γονείς να ταξιδέψουν χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν σημαντικά οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί και μάλιστα σε μια περίοδο σκληρής λιτότητας.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ έκανε λόγο για άνιση και διακριτή μεταχείριση στους συγκεκριμένους μαθητές, καταγγέλοντας την κυβέρνηση για επιπολαιότητα και κοινωνική αδιαφορία.

"Το γεγονός αυτό θίγει την αξιοπρέπεια των ατόμων με αναπηρία.Καλούμε την κυβέρνηση να αλλάξει την απόφασή της τώρα",πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: