slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Και οι Παρεούλες Καλά Κρατούν! Αιχμηρή Δήλωση της Μίκας Ιατρίδη για την Πρόσληψη του Βασίλη Μπρακουμάτσου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

brakoymatsos-xatzhm
Η Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη σχετικά με την ανάθεση της νομικής υποστήριξης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο δικηγορικό γραφείο του διορισμένου από το ΠΑΣΟΚ πρώην Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου έναντι 40.000 ευρώ για ένα χρόνο, κατάθεσε ερώτηση στη Βουλή και προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Και οι παρεούλες καλά κρατούν. Το ΠΑΣΟΚ να είναι καλά και η Δωδεκάνησος και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ας παν στο καλό!
Τι άλλο να πει κανείς για την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου με την οποία το ΠΑΣΟΚ, ουσιαστικά, επιβραβεύει πλουσιοπάροχα τον πρώην Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για τις κομματικές υπηρεσίες του στα νησιά μας;

Το θλιβερότερο όλων είναι ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ακόμα και τώρα σιωπούν και εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους ανεπίσημα. Δέχονται αδιαμαρτύρητα την απαξίωση της Δωδεκανήσου για μια ακόμη φορά.
Γιατί; Τι φοβούνται; Μήπως τους μαλώσει ο «σύντροφος» Υπουργός των Εσωτερικών; Ή μήπως αυτή η απόφαση τους εξυπηρετεί;
Τελικά, δεν υπάρχει μέρα που το ΠΑΣΟΚ να μη δείχνει πόσο εκτιμά τους Δωδεκανήσιους. Αλλά το αληθινά τραγικό είναι ότι στην προσπάθεια του αυτή βρίσκει συνοδοιπόρους και εδώ στα νησιά μας.»
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
ΘΕΜΑ: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποκαθιστά οικονομικά και επαγγελματικά τον, διορισμένο από την ίδια, πρώην Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου».
Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης - με έδρα τον Πειραιά - Διοίκησης Αιγαίου ανατέθηκε η νομική υποστήριξη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο δικηγορικό γραφείο - με έδρα την Τρίπολη - του διορισμένου από το ΠΑΣΟΚ πρώην Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου έναντι 40.000 ευρώ για ένα χρόνο.
Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταρχήν επανακαθορίζει τους κανόνες της γεωγραφίας και στη συνέχεια επιβραβεύει την κομματική προσήλωση του πρώην Περιφερειάρχη αναθέτοντας στο γραφείο του τη νομική υποστήριξη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, απαξιώνοντας ταυτόχρονα δικηγορικά γραφεία που έχουν την έδρα τους εντός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Μετά τον ορισμό της έδρας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στον αποκεντρωμένο Πειραιά, τώρα η νομική υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα έχει έδρα την απομακρυσμένη και νησιωτική Τρίπολη.
Επειδή το ΠΑΣΟΚ μιλά συχνά για διαφάνεια και αξιοκρατία. Επειδή οι μεγαλόστομες διακηρύξεις για open.gov δεν έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα. Επειδή τίθεται μείζον ηθικό θέμα από την απόφαση αυτή.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε το δικηγορικό γραφείο του στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πρώην Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για τη νομική υποστήριξη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου;
2. Αναζητήθηκαν άλλα δικηγορικά γραφεία με έδρα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου; Αν όχι, γιατί;
3. Στην περίπτωση που παρουσιαστεί κάτι μεμπτό στη διαχείριση του πρώην Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ο πρώην Περιφερειάρχης, ως έμμισθος νομικός σύμβουλος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα υπερασπιστεί τον εαυτό του ή τα συμφέροντα της Περιφέρειας; Μήπως η επιλογή αυτή προκαλεί συνειρμούς διαπλοκής;
4. Θα ζητήσει από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου να αλλάξει την απόφαση αυτή;
Η Ερωτώσα Βουλευτής
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη
www.verena.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: