slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ.Ανωμερίτης: «Διαμόρφωση κανόνων ανταγωνισμού για τα λιμάνια»


Την ανάγκη συνεργασίας των λιμένων μέσα από τη διαμόρφωση κανόνων ανταγωνισμού, που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη της περιοχής, τόσο σε θέματα κρουαζιέρας, όσο και σε θέματα ανάπτυξης εμπορευματικών μεταφορών, επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ ΑΕ Γιώργος Ανωμερίτης, μιλώντας στην ετήσια συνάντηση του Οργανισμού Ευρωπαϊκών Θαλάσσιων Λιμένων (ESPO) που πραγματοποιήθηκε στην Λεμεσό.
Ο Γιώργος Ανωμερίτης, αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις στη Μεσόγειο και την επίδρασή τους στις θαλάσσιες μεταφορές και τα λιμάνια, οι οποίες δεν μπορούν παρά να οδηγήσουν σε περισσότερη Δημοκρατία και επομένως σε μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη, στη διεύρυνση των μεταφορών, άρα και σε μελλοντική αυξημένη διακίνηση μεταξύ λιμανιών.

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα κράτη-μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης και εκπρόσωποι όλων των ευρωπαϊκών λιμένων, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του τομέα μεταφορών, καθώς επίσης η Υπουργός Μεταφορών της Κύπρου κ. Ερατώ Κοζάκου, ο Πρόεδρος Χρύσης Πρέντζας και ο Δ/νων Σύμβουλος Γιαννάκης Κόκκινος της Αρχής Λιμένων Κύπρου.
Από την Ελλάδα παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. Γιώργος Ανωμερίτης, ο Δ/ντης Διοίκησης Χατζάκος Σταύρος και ο Εκτ. Δ/ντης της ΕΛΙΜΕ Γιώργος Καστελλάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: