slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κουτσούκος: το Φράγμα του Τσικαλαριού θα δημοπρατηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο


30/07/2009, ημέρα που το  έργο, προϋπολογισμού
37,5 εκατ.€,  εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2007-2013
(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ)
από την κυβέρνηση της Ν.Δ.
Γιάννης Βρούτσης: η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει πανηγυρικά ότι το έργο μετά την ένταξή του είχε μπει σε τροχιά υλοποίησης, ενώ καταρρίπτει όλους τους προεκλογικούς μικροπολιτικούς ισχυρισμούς που έκαναν λόγο περί του αντιθέτου».
Απaντώντας σήμερα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Κυκλάδων   Γιάννη Βρούτση σχετικά με την πορεία υλοποίησης του έργου «ΦΡΑΓΜΑ ΤΣΙΚΑΛΑΡΙΟΥ» στη Νάξο. O αρμόδιος   Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννη Κουτσούκο, δήλωσε ότι το σημαντικό αυτό έργο για την προοπτική και το μέλλον της Νάξου και των γύρω νησιών, έχει προγραμματισθεί από το Υπουργείο να δημοπρατηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μόνο κατά το τμήμα κατασκευής του φράγματος και όχι για το τμήμα δικτύων ύδρευσης.
Μετά από την εξέλιξη αυτή, ο Βουλευτής Κυκλάδων έκανε την ακόλουθη δήλωση :


Αθήνα, 6 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΚΑΛΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Με επίκαιρη ερώτηση που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, ζήτησε από τον αρμόδιο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννη Κουτσούκο, να πληροφορηθεί σχετικά με την πορεία υλοποίησης του έργου «ΦΡΑΓΜΑ ΤΣΙΚΑΛΑΡΙΟΥ» στη Νάξο.
Ο Υφυπουργός, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση δήλωσε ότι το σημαντικό αυτό έργο για την προοπτική και το μέλλον της Νάξου και των γύρω νησιών, έχει προγραμματισθεί από το Υπουργείο να δημοπρατηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μόνο κατά το τμήμα κατασκευής του φράγματος και όχι για το τμήμα δικτύων ύδρευσης.
Μετά από την εξέλιξη αυτή, ο Βουλευτής Κυκλάδων έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Έστω και με καθυστέρηση δυο ετών, αποτελεί  θετική εξέλιξη η αναγγελία από την κυβέρνηση για τη δημοπράτηση του Φράγματος του Τσικαλαριού στη Νάξο.
Ουσιαστικά, ένα τηρηθούν οι δεσμεύσεις, θα ευοδωθούν οι επίπονες και πολυετείς προσπάθειες για την κατασκευή ενός από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στις Κυκλάδες.
Ενός έργου ζωτικής σημασίας, που η υλοποίησή του θα συμβάλλει καταλυτικά όχι μόνο στη διατήρηση του πρωτογενή τομέα, αλλά και σε ολόκληρο τον παραγωγικό ιστό του νησιού.
Υπενθυμίζω, ότι το έργο, προϋπολογισμού 37,5 εκατ.€,  εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2007-2013 (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ) από την κυβέρνηση της Ν.Δ. στις 30/07/2009, περιλαμβάνοντας όχι μόνο την κατασκευή του φράγματος, αλλά και των συνακόλουθων δικτύων ύδρευσης. Γεγονός, που δεν αμφισβητήθηκε από τον Υφυπουργό.
Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει πανηγυρικά ότι το έργο μετά την ένταξή του είχε μπει σε τροχιά υλοποίησης, ενώ καταρρίπτει όλους τους προεκλογικούς μικροπολιτικούς ισχυρισμούς που έκαναν λόγο περί του αντιθέτου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: