slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αποχώρηση μελών του ΣΥΡΙΖΑ από την ΟΜ Πάρου-Αντιπάρου


• 109 από τα 201 μέλη της ΚΕ ζητούν σύγκλιση των Οργάνων. Το αίτημα απορρίπτεται !
• Πολλές ΟΜ και ΝΕ ζητούν τη μη ψήφιση του νέου Μνημονίου, οι θέσεις τους αγνοούνται.
• 32+7=39 και 31+5 =36 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν στη Βουλή στις 2 συνεδριάσεις, τα προαπαιτούμενα του 3ο Μνημονίου.
• Γίνεται Ανασχηματισμός, όπου αποκεφαλίζονται οι διαφωνούντες ενώ παρά τη κατακραυγή, ο άρχοντας των ΜΑΤ κ. Πανούσης μένει.
• Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει μια ανθρωποφαγική εκστρατεία ενάντια στους διαφωνούντες με πρώτο και κύριο στόχο την Πρόεδρο της Βουλής σ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, το Γιάννη Βαρουφάκη, το σ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, κλπ.
• Ο ΣΥΡΙΖΑ των Μελών στα αζήτητα, επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ των Μηχανισμών και του Ενός.

Δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ που ονειρευτήκαμε, αγωνιστήκαμε και φέραμε στην Κυβέρνηση με την εκλογική νίκη του Γενάρη. Δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ που ενέπνευσε το συντριπτικό 61,3 % στο Δημοψήφισμα για το ΟΧΙ.

Μετά το Δημοψήφισμα, και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στα χέρια του ένα αποτέλεσμα που έδειξε ότι ο Λαός δεν εκβιάστηκε και δεν τρομοκρατήθηκε από το μαύρο μέτωπο, και ότι οι δυνάμεις της διαπλοκής είχαν συντριβεί, με την στρατηγική του όχι μόνο δεν τις περιθωριοποίησε αλλά τις νεκρανάστησε μετατρέποντας τες σε ισότιμο συνομιλητή του, κι έγινε έτσι και αυτός, συνένοχος τους στα παλιά Μνημόνια.

Η τήρηση των προεκλογικών και προγραμματικών μας δεσμεύσεων έμεινε στα χαρτιά. Φτάσαμε στο τραγικό, η πρώτη Αριστερή Κυβέρνηση στην Ελλάδα, να προωθεί Μνημόνια και Νόμους που λίγους μήνες πριν, η ίδια καταδίκαζε και αγωνίζονταν να καταργήσει.

Ο Λαός μας, εμπιστεύτηκε τις τύχες του στο ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας ότι με το πρόγραμμα του θα εφάρμοζε μια πολιτική για τη σωτηρία του. Τι εισπράττει όμως ; Νέο Μνημόνιο, συνέχιση της Λιτότητας και νέα Αντιλαϊκά Μέτρα.

Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση μπαίνει το αμείλικτο ερώτημα :
Τι κάνουμε ;
Τα δεχόμαστε ; Τα ανεχόμαστε ; Ξεπουλιόμαστε στα κοράκια των Ευρωπαίων Οικονομικών Δολοφόνων ; Ξεπουλάμε τα ιδανικά και τα οράματα της Αριστεράς ;

Η ΟΜ Πάρου-Αντιπάρου και άλλες ΟΜ των Κυκλάδων ζήτησαν τη σύγκληση των Οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ , για τη λήψη μιας συλλογικής απόφασης και όχι της επιβολής αποφάσεων χωρίς καταστατική νομιμοποίηση. Οι Βουλευτές μας των Κυκλάδων ψήφισαν και τις δύο φορές τα προαπαιτούμενα για το Νέο Μνημόνιο, ξεχνώντας τις προεκλογικές και προγραμματικές τους δεσμεύσεις με βάση τις οποίες εκλέχτηκαν από το Κυκλαδίτικο Λαό. Τελικά όμως, οι Κυκλαδίτες θα τους κρίνουν και θα αξιολογήσουν τη στάση τους.

Σήμερα, που το Νέο Αριστερό Μνημόνιο είναι γεγονός, που τα Όργανα του ΣΥΡΙΖΑ υπολειτουργούν, που το Καταστατικό καταπατείται, που η Νομαρχιακή Επιτροπή συνεδριάζει μετά από τις εξελίξεις, καταθέτουμε αυτή τη δήλωση, που συνοδεύεται και από την αποχώρηση μας, μιας και αυτή τη βδομάδα ολοκληρώθηκε η ψήφιση από τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων εξειδικευμένων προαπαιτούμενων.

Η ιστορία μας στην Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ , δεν μας επιτρέπει να ανεχθούμε άλλο τη καταρράκωση των αρχών της Αριστεράς, την απεμπόληση των ιδανικών μας. Δεν μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να μετέχουμε σε ένα Κόμμα που βαδίζει πια σε άλλους δρόμους. Κρίνουμε ότι η πορεία αυτή δεν έχει επιστροφή. Κρίνουμε ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι μη αναστρέψιμη, ακόμη και μετά την εξαγγελία για Συνέδρια κλπ διαδικασίες.

Ένα είναι σίγουρο, παρ’ όλη την απογοήτευση για το όνειρο που ξέφτισε, δεν πρόκειται να πάμε σπίτι μας. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα ιδανικά μας.

Θα ξανασυναντηθούμε στα Κινήματα, στις Συλλογικότητες, στους Δρόμους και τις Πλατείες, εκεί που ζει , αναπνέει και αγωνίζεται ο Λαός !

(Αλφαβητικά)
Βιτζηλαίος Γιάννης του Νικ. – Μέλος ΟΜ Πάρου-Αντιπάρου
Δεβελίογλου Τάσος – μέλος Γραμματείας ΟΜ Πάρου-Αντιπάρου
Ισιγώνης Μανώλης – συντονιστής ΟΜ Πάρου-Αντιπάρου, Μέλος ΠΣΕ Νότ. Αιγαίου.
Κολλάρος Νίκος – μέλος Γραμματείας ΟΜ Πάρου-Αντιπάρου
Ταντάνης Γιώργος - μέλος Γραμματείας ΟΜ Πάρου-Αντιπάρου
Φωτίου Λευτέρης - Μέλος ΟΜ Πάρου-Αντιπάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: