slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δαδάος: "Φτωχός και απομονωμένος συγγενής οι Κυκλάδες"


Το "αντάρτικο" του Μάρκου Δαδάου και η κόντρα του με τους Χατζημάρκο-Λεονταρίτη ήταν το σημαντικότερο γεγονός στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη σε Σύρο και Ρόδο.

Με αφορμή το γεγονός ότι ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης, αλλά και οι αντιπεριφερειάρχες Μπρίγγος και Μαργαρίτης βρίσκονταν στη Ρόδο, ο περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφίας χαρακτήρισε τις Κυκλάδες ως "φτωχό και απομονωμένο συγγενή" της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προσθέτοντας πως ο περιφερειάρχης έχει να έρθει στην
έδρα της Περιφέρειας τρεις μήνες.

"Περιφέρεια δεν είναι μόνο η Ρόδος, είναι και τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου" ανέφερε στη συνέχεια, ενώ πρόσθεσε και την υποστελέχωση που παρουσιάζουν οι τεχνικές υπηρεσίες Κυκλάδων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και ο έπαρχος Κέας-Κύθνου Παναγιώτης Βιτάλης, ο οποίος έκανε λόγο για αδιαφορία σε μικρά και απλά αιτήματα για τα νησιά.

Απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Δαδάος, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος αρχικά γνωστοποίησε την προσθήκη δύο πολιτικών μηχανικών στις τεχνικές υπηρεσίες των Κυκλάδων (λέγοντας ότι δεν έγινε κάτι αντίστοιχο για τα Δωδεκάνησα), ενώ τόνισε πως με τέτοιες απόψεις δεν μπορούν να γίνουν βήματα για την συμβίωση των δύο νομών.

Ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης από την πλευρά του, ανέφερε πως οι γεωγραφικοί προσδιορισμοί δεν καθορίζουν την πολιτική λειτουργία της περιφέρειας και πως πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να δουλέψουν σκληρά για το καλό όλων των νησιών.

Όσον αφορά στα θέματα που συζητήθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο, εγκρίθηκε ο προέλεγχος του οικονομικού απολογισμού για το 2014, εκγρίθηκε η σύναψη σύμβασης ανάμεσα σε Περιφέρεια και Δήμο Άνδρου για τα αντιπλημμυρικά έργα που απαιτούνται στο νησί, ενώ εγκρίθηκε και η μελέτη στατικής επάρκειας της Β' αίθουσας (βόλεϊ) του Αθλητικού Κέντρο Σύρου "Δ. Βικέλας".

http://www.cyclades24.gr/2014-01-15-09-42-24/2014-01-15-10-12-07/notio-aigaio/item/22096-antartiko-dadaou-sto-perifereiako.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: