slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στον Κυνίδαρο Νάξου


Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στον Κυνίδαρο Νάξου που διοργανώνει ο Σύλλογος Κυνηδαριωτών Νάξου και περιλαμβάνει τρεις τομείς δράσεων: Γλέντι-Χορό-Παράδοση, Διαδραστικές Εκπαιδευτικές Δράσεις με πενθήμερο εκδηλώσεων για παιδιά και εφήβους και Ημέρες Υγείας...
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Σύλλογος Κυνηδαριωτών Νάξου


1) ΓΛΕΝΤΙ-ΧΟΡΟΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ με το "Κυνηδαριώτικο Γλέντι" και την "Παραδοσιακή Ναξιώτικη Βραδιά".

Κυνηδαριώτες μουσικοί το Σάββατο 8/8/2015, θα μας διασκεδάσουν σε ένα αξέχαστο Αυγουστιάτικο γλέντι και ξεφάντωμα με νησιώτικη παραδοσιακή μουσική και τραγούδια. Νάσια Κονιτοπούλου, Μαρία Σκουλά, Χρήστος Τσελέντης, Αντώνης Κονιτόπουλος (λαούτο), Νίκος Ευβοιώτης (βιολί), Βαγγέλη Κακλαμάνο (λαούτο) και ο Κώστας Χουζούρης (βιολί) από το Φιλώτι, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΠ. ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ».

Με κύριο σκοπό τη διάσωση και διάδοση της πλούσιας παράδοσης του τόπου μας, την Κυριακή 16/8/2015 διοργανώνεται η εκδήλωση «Παραδοσιακή Ναξιώτικη Βραδιά» που έχει καθαρά πολιτιστικό – παραδοσιακό χαρακτήρα, με Ναξιώτικα τραγούδια και χορούς.

Ο χορός και η μουσική είναι συνυφασμένα με τη ζωή των Ναξιωτών και θέλουμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια της διασυλλογικής συνεργασίας συμβάλλοντας με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο στην ανάπτυξη του τοπικού πολιτισμού μας.

2) ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ με πενθήμερο εκδηλώσεων για παιδιά και έφηβους.

Σε συνεργασία με τον συγχωριανό σχολικό σύμβουλο Κων/νο Γ. Κλουβάτο, τη σύζυγό του εκπαιδευτικό Εμμανουέλα Λυκουροπούλου και συγχωριανούς φοιτητές και εκπαιδευτικούς, διοργανώνεται πενθήμερο εκδηλώσεων με εκπαιδευτικές δράσεις από 9/8/2015 έως 13/8/2015 για παιδιά (θα ανακοινωθεί αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων).

Τη Δευτέρα 10/8/2015 ο Δημήτρης Κίμωνα Κλουβάτος θα κάνει παρουσίαση με τίτλο "Το Μουσικό-Τραγουδιστικό-Χορευτικό ένστικτο των Κυνηδαριωτών".

Γίνεται προσπάθεια εντοπισμού και ανάλυσης κάποιων εξωγενών αλλά και ενδογενών παραγόντων με στιχουργηματική επένδυση του κειμένου, πλαισιωμένη από παρεμφερές φωτογραφικό και ηχητικό υλικό.

3) ΗΜΕΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣ.

Συνεχίζοντας με συνέπεια και επιμονή την κοινωνική προσφορά στους συγχωριανούς και συντοπίτες μας διοργανώνεται:
Τρίτη και Τετάρτη 18 και 19/8/2015. «Διήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας», από 5:00 το απόγευμα έως 9:00 το βράδυ σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», στην αίθουσα του Πολιτιστικού συλλόγου στην πλατεία.

Πέμπτη 20/8/201. «Ιατρική ημερίδα–συζήτηση». Στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, θα πραγματοποιηθεί ιατρική ημερίδα-συζήτηση, με επίκαιρο γαστρεντερολογικό θέμα από τον συγχωριανό μας Ιατρό, Μιχάλη Νικ. Τσακωνιάτη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Για τις εκδηλώσεις με τίτλο ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, καλούνται οι συγχωριανοίεκπαιδευτικοί και φοιτητές, να συμβάλλουν και να βοηθήσουν αναλαμβάνοντας συγκεκριμένο ρόλο και καθήκοντα σε όποια δράση επιθυμούν.

Για πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6977319555 (Ιάκωβος Τσελέντης) ή να ενημερώσουν μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στην παρούσα ιστοσελίδα ή στο e-mail: sykinid@otenet.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: