slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων»


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι θεσπίστηκε από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ένα απαραίτητο πιστοποιητικό με το οποίο οι χρήστες φυτοφαρμάκων θα αποδεικνύουν ότι γνωρίζουν να χειρίζονται σωστά και με ασφάλεια τα φυτοφάρμακα.

Το σύστημα κατάρτισης στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων περιλαμβάνει εκτός των άλλων και τα εξής:

α) πρόγραμμα κατάρτισης για την πιστοποίηση των γνώσεων των επαγγελματιών Γεωργών, στην ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων και

β) τήρηση μητρώου πιστοποιημένων Επαγγελματιών στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο αναρτάται στο διαδίκτυομε μοναδικό κωδικό για κάθε κάτοχο πιστοποιητικού ώστε ακόμη και το γεωπονικό κατάστημα πώλησης φυτοφαρμάκων να μπορεί να ελέγχει με τον κωδικό, την ύπαρξη επικαλούμενου πιστοποιητικού..

Πιστοποιητικό και διαδικασίες χορήγησής του

1.Οι επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκωνυποχρεούνταινα κατέχουν πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων για να μπορούν να προμηθεύονται μετά τις26 Νοεμβρίου 2015φυτοπροστατευτικά προϊόντα εγκεκριμένα για επαγγελματική χρήση.

2. Τα πιστοποιητικά χορηγούνται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου, μετά από επιτυχή εξέταση των ενδιαφερομένων στα εγκεκριμένα εξεταστικά κέντρα, η οποία διενεργείται μέσω βάσης δεδομένων στην οποία είναι καταχωρημένες ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών.

Πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με την διαδικασία και τα εξεταστικά κέντρα δίδοντα στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΠΕΝ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/crop-production/fytoprostasiamenu/elenxoifitoprostateytikonmenu/525-ethniko-sxe-drashs/1590-sxedio-drashs-gevrgikon-farmakon

Επίσης στην ιστοσελίδα http://ppp-usercert.minagric.gr είναι διαθέσιμη δωρεάν ψηφιακή εφαρμογή για τον αυτοέλεγχο των γνώσεων ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων με τις ερωτήσεις που τίθενται στις εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων στα θέματα του Παραρτήματος Β του ν.4036/2012(Α΄8).

Τέλη συμμετοχής στις εξετάσεις (Παράβολο για το Υπουργείο)

Τα τέλη συμμετοχής στις εξετάσεις (Παράβολο σε λογαριασμό του Υπουργείου) ορίστηκαν από το Υπουργείο και είναι: 25€ μέχρι 31/08/2015 και 50€ από 01/09/2015 και μετά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας - Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής στη Ρόδο τηλ. 2241364926 και στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής στη Σύρο τηλ.2281098828.

Δεν υπάρχουν σχόλια: