slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΞΕΦΤΙΛΑ!! Ο Άρης έκοβε τιμολόγια στο όνομα ΜΚΟ και φεσωσε εταιρια...


Τα φέσια του πρώην υπουργού σε εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών

Μία απίθανη υπόθεση «φεσώματος» με πρωταγωνιστή τον Άρη Σπηλιωτόπουλο φέρνει στο φως τo Secret της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Η άκρη του νήματος βρίσκεται μερικά χρόνια πριν, όταν ο πρώην υπουργός αποφάσισε να εκσυγχρονίσει τη λειτουργία του πολιτικού του γραφείου, εγκαθιστώντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας στο γραφείο του.
Την δουλειά ανέλαβε η εταιρεία IT WORKS, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται (με βάση το τιμολόγιο που παρουσίασε το «Secret») σε 3.927.00 ευρώ. Το σχετικό τιμολόγιο εκδόθηκε στις 10.11. 2009, ωστόσο παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των νόμιμων εκπροσώπων της εταιρείας σε συνεργάτη του κ. Σπηλιωτόπουλου που υπέγραψε για την παραλαβή του εξοπλισμού, το εν λόγω ποσό δεν κατέληξε ποτέ στα ταμεία της IT WORKS.

«Μας έλεγαν ότι θα το τακτοποιήσουν, αλλά προφανώς μας κορόιδευαν», λέει στο «Secret», ένας εκ των νόμιμων εκπρόσωπων της εταιρείας, ο κ. Γιάννης Δημητριάδης. Έτσι, η εταιρεία αποφάσισε να πάρει την δικαστική οδό, στέλνοντας μέσω της πληρεξούσιας δικηγόρου της δύο εξώδικα στην πλευρά του κ. Σπηλιωτόπουλου (τα οποία έφερε στο φως το «Secret»). Τελικά, παρά το γεγονός ότι η οφειλή δεν πληρώθηκε ποτέ, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, καθώς στο μεταξύ η IT WORKS, έβαλε λουκέτο, αφού πρώτα είχε εκκαθαρίσει τα βιβλία της. Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, οι ενάγοντες αποφάσισαν να αποσυρθούν από την διεκδίκηση των χρημάτων, καθώς θα έπρεπε να διατηρηθούν ανοικτά για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα τα βιβλία της εταιρείας. Η διαδικασία αυτή, σε συνδυασμό με τα δικαστικά θα είχε κόστος πολύ υψηλότερο από την οφειλή του κ. Σπηλιωτόπουλο.

Πάντως, το πλέον παράδοξο στην όλη υπόθεση, είναι ότι το γραφείο Σπηλιωτόπουλο έκοψε τα τιμολόγια στο όνομα της ΜΚΟ ΚΕΣΥΠΟ (Κέντρο Σύγχρονης Πολιτικής», η οποία είχε χρησιμοποιηθεί από τον πρώην υπουργό (πριν από την υπουργοποίησή του) ως όχημα για την δημιουργία ενός καζίνο στην καρδιά της Αθήνας, αλλά και την προώθηση άλλων τουριστικών projects. Μάλιστα, είχε συμμετάσχει ως ομιλητής σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της οργάνωσης.

Για να μην μπερδεύεστε, σας πληροφορούμε ότι το στο δελτίο αποστολής του εξοπλισμού που δημοσίευσε το «Secret», αναγράφεται ξεκάθαρα το όνομα του κ. Σπηλιωτόπουλου και η διεύθυνση του πολιτικού του γραφείου (Βεντήρη 5 Κολωνάκι).

Δεξί X-Trem(i) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: