slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ενημερωτικό Σημείωμα του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματείων Πάρου - Αντιπάρου.


Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Α) Σας γνωρίζουμε ότι στις 13.4.2013 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Golden Age, το τακτικό Συνέδριο των Αντιπροσώπων της Κυκλαδικής Ομοσπονδίας υπό την Προεδρία του κ. Αντώνη Καρατάσου.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα παρακάτω :

1. Εκλογή Προεδρείου Συνεδρίου

2. Έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού της προηγούμενης περιόδου.

3. Έγκριση του προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους.

4. Διαμόρφωση του προγράμματος δράσης για την επόμενη περίοδο.

5. Συζήτηση και αποφάσεις για τα τρέχοντα προβλήματα του κλάδου.

6. Διαδικασία Δηλώσεων Τιμών & Τιμοκαταλόγων

7. Εκλογές ΣΕΕΔΔΕ 14-4-2013

8. Ενημέρωση - Ανακοινώσεις - Προτάσεις Συλλόγων

9. Εκτός ημερήσιας διάταξης



Β) Σας ενημερώνουμε ότι ψηφίστηκε στην Βουλή ο νόμος 4144/ΦΕΚ 88Α/18.4.2013 για το ασφαλιστικό που θα διέπει τους επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων. Το παραπάνω νομοσχέδιο απεγκλωβίζει χιλιάδες μικρούς τουριστικούς επιχειρηματίες από τα «γρανάζια» του νόμου 4075/2012, που θα οδηγούσε σε «λουκέτο» πάνω από 15.000 μικρές επιχειρήσεις στην χώρα μας.

Είναι βέβαιο ότι το παραπάνω νομοσχέδιο θα λειτουργήσει ως «τονωτική ένεση» για χιλιάδες μικρές τουριστικές επιχειρήσεις που επί σειρά ετών στηρίζουν την οικονομία της χώρας μας και ιδιαίτερα τα νησιά μας.

Για τον παραπάνω λόγο εκφράζουμε την βαθιά μας ικανοποίηση για το αποτέλεσμα και εξάρουμε την θετική στάση και αντιμετώπιση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ιωάννη Βρούτση.

Επίσης οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους Βουλευτές κκ. Νίκο Συρμαλένιο και Παναγιώτη Ρήγα για την κατάθεση σχετικών επερωτήσεων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με αφορμή το υπόμνημα που είχαμε αποστείλει στις 28-09-2012 ( από κοινού με τους συλλόγους «Ο Ποσειδώνας» και «Φιλόξενος Δίας» ) προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης .

Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Ομοσπονδία τουριστικών καταλυμάτων «ΚΥΚΛΑΔΕΣ» και την Συνομοσπονδία (ΣΕΕΔΔΕ ) για την σωστή και αποτελεσματική διαχείριση του παραπάνω ζητήματος που είχε θετικό αποτέλεσμα για τους μικρούς τουριστικούς επιχειρηματίες.



Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Κώστας Ν. Μπιζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: