slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ KKE ΠΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΝΟ


Με αφορμή την συνεχιζόμενη απεργία  των ναυτεργατών η κυβέρνηση, οι εφοπλιστές, το κεφάλαιο συνολικά με τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, έχουν  εξαπολύσει επίθεση προπαγάνδας  με στόχο να ενεργοποιήσουν τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό».
Τα λαϊκά στρώματα στις πόλεις και τα χωριά, στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά, πρέπει να σταθούν αποφασιστικά δίπλα στους ναυτεργάτες και τους άλλους μισθωτούς, στη φτωχή και μεσαία αγροτιά, που αγωνίζοται για την επιβίωσή τους και τα στοιχειώδη δικαιώματά τους , κόντρα στην...
πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ενώ οι εφοπλιστές βρίσκονται στην πρώτη  θέση παγκόσμια, η κυβέρνηση έχει έτοιμο νομοσχέδιο που θα στείλει  στην ανεργία όσους ναυτεργάτες  έχουν ακόμη απομείνει, με επίκεντρο  την άρση του καμποτάζ. Ενώ υπάρχει  η δυνατότητα να λυθεί το πρόβλημα της επικοινωνίας με τα νησιά, ένα  μεγάλο μέρος των νησιών αντιμετωπίζει  σοβαρό πρόβλημα με τα βαπόρια, αφού το μόνο που ενδιαφέρει τους εφοπλιστές είναι να ταξιδεύουν τα βαπόρια τους μόνο όταν αυτά φέρνουν το επιθυμητό κέρδος.

Οι ναυτεργάτες δίνουν μια κρίσιμη μάχη για τους ίδιους, για τους νησιώτες, για το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες , οι νησιώτες είναι ώρα να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους ναυτεργάτες, γιατί δίχως αυτήν τα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα θα περάσουν μια ώρα αρχύτερα και θα είναι πολύ πιο άγρια.



Πάρος 5/2/2012



Κομματική Οργάνωση Βάσης  Πάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: