slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ψήφισμα του Απεραθίτικου Συλλόγου για την αυτοτέλεια του νοσοκομείου Νάξου

 Αθήνα, 7/2/13
            ΑΠΕΡΑΘΙΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΞΟΥ
          ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ
       O Aπεραθίτικος Σύλλογος Νάξου αφού ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Υγείας στη Νάξο με την απόφαση για συγχώνευση του νοσοκομείου Νάξου με το αντίστοιχο της Σύρου και εκφράζοντας τα συναισθήματα και την αγωνιά όλων των Απεραθιτών έλαβε την ακόλουθη απόφαση:
      Γνωρίζοντας ότι η υγεία αποτελεί Δημόσιο αγαθό και............
υποχρέωση της Πολιτείας προς τους Πολίτες, κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα απαιτούμε: να μην προχωρήσει η συγχώνευση των νοσοκομείων Σύρου και Νάξου και τασσόμαστε στο πλευρό των κατοίκων και των φορέων της Νάξου, που διεκδικούν την αυτοτέλεια του Γενικού νοσοκομείου- Κέντρου Υγείας Νάξου. Επίσης, υποστηρίζουμε το ψήφισμα της επιτροπής αγώνα το οποίο εκδόθηκε 3-2-13 καθώς και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ο Δήμος, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο – κέντρο υγείας, φορείς και οι κάτοικοι της Νάξου ζητάνε :

1)Την άμεση ανάκληση και κατάργηση  της υπ’ αριθ. πρωτ. Υ4α/οικ.123898/31-12-2012 κοινής απόφασης των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών που αφορά τον Ενοποιημένο Οργανισμό του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και του Γενικού Νοσοκομείου Νάξου.

2)Την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου– ΚΥ Νάξου, ως αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

3)Να μεταφερθούν ή να προστεθούν  οι θέσεις της Ιατρικής Υπηρεσίας  που υπολείπονται από τον παλαιό  οργανισμό (27 θέσεις γιατρών).

      Συνυπογράφουμε τα αιτήματα της επιτροπής αγώνα, ενώνοντας μαζί τους την φωνή και την αγωνία μας και τα οποία είναι:
Δημόσιες, δωρεάν, ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους.
Την άμεση ανάκληση του ΦΕΚ της συγχώνευσης του Γ. Νοσοκομείου-ΚΥ Νάξου με της Σύρου.
Νέο σύγχρονο Οργανισμό με όλες τις απαραίτητες θέσεις για την λειτουργία των δομών μας, με άμεση στελέχωση και εξοπλισμό, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υγειονομικές ανάγκες.
Διασφάλιση ασφαλών εφημεριών και διακομιδών.
Στελέχωση των πολυδύναμων και αγροτικών ιατρείων.
Διατήρηση της λειτουργίας της μονάδας ψυχικής υγείας ΚΛΙΜΑΚΑ-ΚΜΨΥ. ΝΑ Κυκλάδων στη Νάξο


    Καλούμε επίσης την ΟΝΑΣ να αναλάβει πρωτοβουλίες και να πρωταγωνιστήσει σε ενέργειες με κινητοποιήσεις με συνέντευξη τύπου, με έκτακτη κοινή συνάντηση με Συλλόγους στην Αθήνα, με κοινά διαβήματα διαμαρτυρίας και παρουσίες σε αρμόδια Υπουργεία, με συναντήσεις με Βουλευτές Κυκλάδων, με πορεία διαμαρτυρίας αν χρειασθεί.
Καλούμε τους τοπικούς Συλλόγους της Αθήνας και τον κάθε συμπατριώτη μας σε διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση ώστε να μην περάσει η συγχώνευση που ουσιαστικά σημαίνει κατάργηση του νοσοκομείου μας.
Η Νάξος με τα γύρω νησιά δεν είναι Πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Οι Κυκλάδες και τα νησιώτικα συμπλέγματα έχουν ιδιαιτερότητες και ένα μόνο νοσοκομείο για 24 νησιά είναι απαράδεκτο.


                          Το Δ.Σ του Απεραθίτικου Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια: