slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Δε μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους"

rigas
«Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρξει προσπάθεια ανασυγκρότησης του Κινήματος. Δε μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους», είπε μεταξύ άλλων το πρωί της Τρίτης σε συνέντευξή του στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101.3, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, αναφερόμενος στις κινήσεις ανασύνταξης που γίνονται ενόψει εσωτερικών και εθνικών εκλογών. Για την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ρήγας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που τον θέλουν να στηρίζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο (επιβεβαιώθηκε και το ρεπορτάζ του Cyclades24), τον οποίον θεωρεί ικανότερο και καταλληλότερο.
Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ, ο κ. Ρήγας, δε φαίνεται ότι να είναι θετικός σε μια τέτοια μορφή τόσο στενής συνεργασίας, ωστόσο θεωρεί απολύτως απαραίτητο να υπάρξει συνεννόηση και ταύτιση απόψεων, προεκλογικά και μετεκλογικά για όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν το μέλλον της χώρας μέσα στην Ευρώπη.
Διαβάστε τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης: 

Για τις εκλογές προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη βάση: «Να σεβαστούμε την ανοιχτή διαδικασία με εκλογή από τη βάση. Αυτό αναφέρεται και στο καταστατικό του Κινήματος».
 Για την πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Νομαρχιακής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ: «Στη Γενική Συνέλευση, επικράτησε έντονος προβληματισμός, αγωνία για το μέλλον της χώρας και του Κινήματος. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πιο συγκρατημένος και πιο ώριμος σε ότι αφορά τη διατύπωση απόψεων. Ένα πράγμα ήταν το καταστάλαγμα της κουβέντας. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρξει προσπάθεια ανασυγκρότησης του Κινήματος. Δε μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Το πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ είναι πανελλαδικό. Έχει αφήσει πολύ βαθιές χαρακιές στο ΠΑΣΟΚ, η κρίση που κλήθηκε να διαχειριστεί το Κίνημα.
Ορατά φαινόμενα αποχωρήσεων σε επίπεδο στελεχών του ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες, δεν έχουμε δει. Δεν υπάρχουν μαζικές αποχωρήσεις. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε ένα ΠΑΣΟΚ που δε θα είναι ανεμικό και ασθενικό. Να εξασφαλίσουμε τη δυνατότερη συνοχή για το κόμμα μετά την εκλογή αρχηγού και να πάμε στις εκλογές όσο το δυνατόν πιο ενωμένοι».
 Για το πρόσωπο που θα στηρίξει στις εκλογές: «Είναι γνωστό που κινήθηκα το 2007 και ποιον στήριξα. Είναι προφανές ότι θα στηρίξω τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Θεωρώ θετική την υποψηφιότητα του Χρήστου Παπουτσή, πάντα υπήρχε μια πολυσυλλεκτικότητα στο ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι διασπαστική η δεύτερη και η τρίτη υποψηφιότητα στο ΠΑΣΟΚ.
Στηρίζω Βενιζέλο γιατί το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ένα άνθρωπο που θα τραβήξει μπροστά δίνοντας νέα δυναμική σε έναν χώρο που σπαράζεται εξαιτίας των πολιτικών που ασκήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι ένας άνθρωπος με δυναμική και έχει τα προσόντα του αρχηγού. Επίσης, μπορεί να δώσει μια δυναμική και σύγχρονη πολιτική παρουσία στο τιμόνι του κόμματος».
 Για την ημερομηνία των εθνικών εκλογών: «Τελειώνει ο χρόνος ζωής της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου. Νομίζω ότι οι εκλογές θα γίνουν ή στο τέλος Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου».
 Για συγκυβέρνηση με τη ΝΔ: «Η λέξη συνεννόηση, συνεργασία ηχούσαν ως βρισιά μέχρι και πριν από λίγους μήνες για τα κόμματα εξουσίας. Ήταν αδιανόητο να συνεννοηθούν τα κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία. Είχε στηθεί ένα παιχνίδι οπαδικό, που είχε ξεκινήσει από μετά τη μεταπολιτευτική περίοδο. Το τελευταίο διάστημα, για πρώτη φορά, κόμματα που βρίσκονταν σε πόλεμο χαρακωμάτων, κατάλαβαν ότι οφείλουν στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον βασικό προσανατολισμό της χώρας, μπορούν να συζητούν και να κάθονται στο ίδιο τραπέζι.
Δε μιλάω για συγκυβέρνηση, αλλά για άλλες μορφές συνεννόησης ίσως και συνεργασίας.
Αν τα κόμματα εξουσίας συμφωνήσουν δημόσια από την προεκλογική για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν το μέλλον της χώρας μέσα στην Ευρώπη, θα πρέπει αυτές οι θέσεις να στηρίζοντα από όλους και μετεκλογικά. Τουλάχιστον σε επίπεδο Βουλής να τηρηθούν αυτές οι προεκλογικές συμφωνίες»

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε Νάξιε στα αρχήδια μας το τι λέει ο κάθε μνημονιακός φασίστας για το σκατοΠΑΣΟΚ τους. Αυτός τα γιαούρτια τα περνάει για ιπτάμενους δίσκους.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΩΡΕ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟΝ Η ΜΠΡΑΟΥΝ ΤΟΝ ΒΓΑΖΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΛΕΤΕ ΝΑΡΘΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ; Α-ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ

Ανώνυμος είπε...

Σκατά στα μούσια σου καλαματιανέ. ...Σώπα όπου νάναι θα σημάνουν παρελάσεις...

Ανώνυμος είπε...

Δε φταίει αυτός. Φταίνε τα κωλοκάναλα και οι σταθμοί που τους δίνουν λόγο. Να μιλάνε όλοι, ακόμα και όσοι συμετείχαν στη διάλυση της χώρας?

Ανώνυμος είπε...

Κλείστε τον διακόπτη των ονείρων τους ώστε τα σχέδια τους να γίνουν οι εφιάλτες τους. Καμία προοπτική σε αυτούς που μας έριξαν στα μνημόνια. Κυνήγημα παντού.

Ανώνυμος είπε...

Η προοπτική είναι σε όλους εμάς τους αντιμνημονιακούς. Την Αλέκα, τον Αλέξη, τον Καμμένο, την Λούκα, τον Καρατζαφέρη, τον Καζάκη, τον Δημαρά, τον Τράγκα, όλους εμάς τους διορατικούς και δυναμικούς πολιτικούς της δραχμής και της προόδου.