slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου ζητά η Λούκα...όταν το έλεγε ο Σαμαράς τον έλεγε τρελό

Την άποψη ότι το νέο μνημόνιο αποσταθεροποιεί ακόμη περισσότερο την οικονομία, την κοινωνία και την πολιτική διατυπώνει σε άρθρο της στη γαλλική εφημερίδα Liberation, η ανεξάρτητη βουλευτής Β' Αθήνας κυρία Λούκα Κατσέλη. Τονίζει ότι «τα σκληρά και δυσβάστακτα, για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, μέτρα που επιβάλλονται ενισχύουν επικίνδυνα την υφεσιακή διολίσθηση στην ελληνική οικονομία και διογκώνουν την ανεργία» και εκτιμά ότι «η εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους δεν θα γίνει βιώσιμη».



Αντίθετα, όπως αναφέρει, «θα δυσχεράνει ακόμη πιο πολύ και μετά την ολοκλήρωση του PSI, καθιστώντας την επίτευξη του στόχου απομείωσης του χρέους στο 120% το 2020 ανέφικτη».

Όσον αφορά τις ρυθμίσεις στα εργασιακά, η κ. Κατσέλη τονίζει ότι ουσιαστικά καταλύουν το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Κεκτημένο, αποδομούν το σύστημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων και ακυρώνουν στην ουσία το δικαίωμα των εργαζομένων για προσφυγή στη διαιτησία.

Η ανεξάρτητη βουλευτής επισημαίνει ότι «η έγκριση του Νέου Μνημονίου συνοδεύεται τέλος από πρωτοφανείς ρυθμίσεις περιορισμού της εθνικής κυριαρχίας», και αναφέρεται μεταξύ άλλων στο «δεσμευτικό λογαριασμό» για την αποπληρωμή των οφειλόμενων τοκοχρεολυσίων.

Εξηγεί επίσης πως «το Ελληνικό Δημόσιο και η Κεντρική Τράπεζα παραιτούνται του δικαιώματος ασυλίας, γεγονός που παρέχει τη δυνατότητα κατάσχεσης τόσο της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, όσο και περιουσιακών στοιχείων της Τραπέζης της Ελλάδος κάτω από εξαιρετικά περιορισμένες εξουσίας του Έλληνα δικαστή».

Τέλος, η κ. Κατσέλη υποστηρίζει πως το νέο μνημόνιο δεν αποτελεί μονόδρομο και τονίζει ότι «είναι επιβεβλημένη η αλλαγή βασικών όρων του, ώστε να διασφαλιστεί, μέσα σ' ένα αυστηρό αλλά ρεαλιστικό δημοσιονομικό πλαίσιο, η επάνοδος της οικονομίας σε ανοδική τροχιά και να προωθηθεί συντεταγμένα η απαραίτητη παραγωγική αναδιάρθρωση και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κάποια μαλακία πρέπει να πει και αυτή για να δικαιολογήσει την ίδρυση κόμματος. Το θέμα είναι ότι ο Σαμαράς εκπροσωπεί ένα μεγάλο κόμμα και όχι ένα απόκκομα όπως ετοιμάζει η Λούκα και ως εκ τούτου θα έπρεπε να είναι σοβαρός και υπεύθυνος. Τώρα άλλαξαν οι ρόλοι εκείνος δεν συζητά πια την επαναδιαπραγμάτευση μετά το τράβηγμα του αυτιού που του έκανε η Μέρκελ, αλλά το συζητά η Λούκα ψαρεύοντας σε θολά νερά για κανένα ψηφάκι.