slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ψάχνουν τρόπο να φύγουν από τη Ντόρα, Μαρκογιαννάκης, Κοντογιάννης, Αυγενάκης

Ψάχνουν τρόπο να φύγουν από τη Ντόρα, Μαρκογιαννάκης, Κοντογιάννης,  Αυγενάκης

Οι τελευταίες αποκαλύψεις για την παράλειψη τουΙσίδωρου Κούβελου να δηλώσει στο (κοινό με τη Ντόρα Μπακογιάννη) «πόθεν έσχες» τον λογαριασμό όπου κατατέθηκε το περίφημο πλέον εκατομμύριο, επιταχύνουν εξελίξεις στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης είναι έξαλλος γιατί ενεπλάκη στην υπόθεση και θεωρεί ότι εκτέθηκε πιστεύοντας στις διαβεβαιώσεις ότι όλα είναι διαφανή και απολύτως σύννομα. Ο βουλευτής Χανίων, ο οποίο συνόδευσε τη Ντόρα Μπακογιάννη στον Άρειο Πάγο και τον Ι. Τέντε, φέρει βαρέως την εμπλοκή του- εν αγνοία του- και σε συνομιλίες με φίλους και συναδέλφους του εντός Βουλής, ομολογεί ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά να αποχωρήσει από τη ΔΗΣΥ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Γιώργος Κοντογιάννης. Ο βουλευτής Ηλείας, αν και ακραιφνής Μητσοτακικός, πιστεύει ότι η υπόθεση του ενός εκατομμυρίου ήταν η ταφόπλακα για το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη, δεν επιθυμεί να εμπλακεί στη στήριξη της συγκεκριμένης παραβατικής ενέργειας και ζυγίζει το ενδεχόμενο αποχώρησης. Για τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο κύβος φαίνεται ότι έχει ριφθεί απλό την ημέρα που πήρε την απόφαση να δηλώσει «παρών» στην ψήφιση του Μνημονίου. Για τον βουλευτή Ηρακλείου η πόρτα επιστροφής στη ΝΔ είναι ερμητικά κλειστή και λέγεται ότι σκέφτεται την προσχώρηση στον ΛΑΟΣ ή τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Καμμένου. Δύσκολο αλλά όχι αδύνατη θεωρείται και η επιστροφή του Γ. Κοντογιάννη στη ΝΔ, λόγω των βαριών εκφράσεων που χρησιμοποίησε κατά της ηγεσίας- χωρίς ωστόσο να ονοματίσει τον Αντώνη Σαμαρά, κατά την αποχώρησή του.

Αντιθέτως, ευκολότερη θεωρείται η επιστροφή του Χρ. Μαρκογιαννάκη, αν και αυτή συγκεντρώνει προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: