slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με επιτυχία έγινε η περιβαλλοντική ημερίδα του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ-ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΙΧΝΙΟΥ ΝΑΞΟΥ

                   «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Μαρτίου η ενημερωτική-περιβαλλοντική ημερίδα με θέμα <ανάδειξη & προστασία της βιοποικιλότητας
της νοτιοδυτικής Νάξου>που οργάνωσε ο σύλλογος μας στο πολιτιστικό κέντρο(πρώην σχολή Ουρσουλινών).Οι ειδικοί επί του θέματος ομιλητές καθήλωσαν τους παρευρισκόμενους ,αποσπώντας τους ,τις καλύτερες των εντυπώσεων.
Ευχαριστούμε πολύ τους ομιλητές:
Κα Δεληπέτρου Πηνελόπη,Κο Λεγάκη Αναστάσιο,Κα Ευθυμιάτου Χριστίνα και τους ερευνητές του αγρονομικού ινστιτούτου Χανίων (πρόγραμμα junicoast) Κα Ρεμούνδου Ηλέκτρα και Κο Ghosn Dany για τις πολύτιμες πληροφορίες τους.
Επίσης ευχαριστούμε τον δήμαρχο Κο Μαργαρίτη Μανώλη και τον αντιδήμαρχο Κο Πρωτονοτάριο Τοτώμη που μας τίμησαν με την παρουσία τους και μας χαροποίησαν ιδιαίτερα με τις ανακοινώσεις αλλά και τις δεσμεύσεις που έκαναν ενώπιον όλων οι οποίες ήταν:
    -Ο δήμος που βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Αιγαίου θα φιλοξενήσει έναν αριθμό φοιτητών ώστε να μελετήσουν τη γεωγραφία αλλά και το περιβάλλον της Νάξου και πάνω σε ερώτηση που του τέθηκε απάντησε ότι με χαρά ο δήμος μας διατίθεται να φιλοξενήσει και φοιτητές από άλλα πανεπιστήμια με σκοπό να μελετήσουν τη χλωρίδα και την πανίδα του τόπου μας,
   -Ο δήμος θα ζητήσει την παραχώρηση της περιοχής του κεδροδάσους του Αλυκού από το δημόσιο ούτως ώστε να γίνει μία μελέτη για τη δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου.
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους παρευρισκόμενους καθώς και όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της ημερίδας μας:
Το δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και ειδικότερα τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κο Λιανό Δημήτρη για την παραχώρηση της αίθουσας,
Τον Κο  Παγώνη για την πολύτιμη βοήθειά του,
Το NAXOS RESORT για τη φιλοξενία του και
Το MOTO POWER NAXOS για τη χορηγία μεταφορικών μέσων


Με εκτίμηση το Δ.Σ. του συλλόγου Πολιχνίου


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα καταπατημενα στο δασος του αλυκου θα παραμεινουν στουν καταπατητες?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Ανώνυμος είπε...

προσωπικα δεν εχω καμια σχεση με το αλυκο αλλα επειδη ακουω συχνα τετοιες ερωτησεις...οποιος ενδιαφερεται να κανει κατι για τα...καταπατημενα, μπορει να παρει ενα τοπογραφικο, να ενημερωθει κ να πραξει αναλογως αν δεν υποκεινται σε καποια ιδιοκτησια...κ οχι μονο να χρησημοποιουμε εντυπωσιακες λεξεις...

Ανώνυμος είπε...

σωστα τα λεει ο 00,08 ας σταματισουμε επιτελους την λασπολογια και ας κοιταξουμε τα τοπογραφικα. αλωστε τι πιο φυσιολογικο μεσα στο κεδροδασος ενας ελαιονας η ενα σπιτι.αυτο θελει τοπογραφικο ηλιθιε για να καταλαβεις ?