slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Χωρίς τέλος το μαρτύριο των μέτρων




CF69C84E896E6756FCD6C6239BD6CCEEΝέος γύρος περικοπών έρχεται από Ιούνιο. Το νέο πακέτο θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, το «ξήλωμα» του εφάπαξ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης ή συνταξιοδότησης.
Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι η τρόικα θα επανέλθει στο θέμα της κατάργησης ή της περικοπής του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με το σχέδιο των δανειστών μας, το εφάπαξ που χορηγούν τα Ταμεία στους ασφαλισμένους που βγαίνουν στη σύνταξη θα περικοπεί μέχρι και 30% σε πρώτη φάση και θα καταργηθεί ολοσχερώς σε μεταγενέστερο χρόνο, ενώ θα μειωθούν δραστικά οι αποζημιώσεις για απόλυση ή συνταξιοδότηση με τη θέσπιση ανώτατου ορίου στο ποσό που δεν θα ξεπερνά τους τέσσερις με πέντε μηνιαίους μισθούς........


Μάλιστα, από τις μειώσεις δεν πρόκειται να γλιτώσουν όσοι έχουν καταθέσει αίτηση αλλά δεν έχουν πάρει μέχρι τον Ιούνιο το σχετικό βοήθημα λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται.

Εκτιμάται πως πρόκειται για τουλάχιστον 55.000 ασφαλισμένους -κυρίως δημοσίους υπαλλήλους- των οποίων οι αιτήσεις για το εφάπαξ είναι στην αναμονή.

Στις αποζημιώσεις η υιοθέτηση πλαφόν στο ύψος των 4-5 μηνιαίων μισθών, έναντι των 24 που φθάνει σήμερα για όσους εργάζονται για πάνω από 29 χρόνια στον ίδιο εργοδότη, θα οδηγήσει σε απώλειες δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Ταυτόχρονα με τη μείωση του ποσού της αποζημίωσης λόγω απόλυσης θα ψαλιδιστεί ή και θα καταργηθεί ολοσχερώς η αποζημίωση που δίνουν οι επιχειρήσεις στους εργαζόμενους που συνταξιοδοτούνται και η οποία αντιστοιχεί στο 50% της νόμιμης αποζημίωσης αν δεν έχουν επικουρική ασφάλιση ή στο 40% αν έχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: